Jäsenet

 

Uutiset

Piilota vanhat...

30.03.2019

Kausi päätökseen

Kausi 2018-2019 päättyi Kissojen osalta tutuissa merkeissä tappioon ja voittoon. Ensin otettiin kunnolla kuokkaan sarjakolmosiksi nousseilta Pallokeisareilta (missä Kärppä?!). Raitakisujen avauspeli oli kauden mittaan tuttua pään seinään takomista, ja keskikentän ylittäminen vaikeaa kuin ilmastonmuutoksen kieltäminen. Vastustaja takoi tasaiseen tahtiin maaleja, ja lopulta Kissat saivat aikaiseksi vain yhden ja peli oli sillä taputeltu.

Toinenkin peli Pakilan Salikavereita vastaan oli tiukka ja pitkään tasanumeroissa. Kissadebytantti Jarno teki pelin avausmaalin hämmentävän vaparikuvion päätteeksi (kukaan ei tajunnut että peli on käynnissä ja Jarno laittoi ranteella pallon vastustajan verkkoon). Mikä fiilis! Loppupelin molemmat joukkueet tekivät maaleja vuorotahtiin, kunnes Raitakissat sai runnottua lopullisen etumatkan Ilmarin leipoessa pallon tyhjiin. Panu oli yhtä tehokas kuin Sakke kahdella syötöllään!

Kauden pääpointit: Kukaan ei loukkaantunut. Ei yhtään tasuria. Joka pelissä oikea veskari. Useimmissa peleissä yli kaksi ketjua. Tästä on jälleen hyvä jatkaa. Kissat palaa syksyllä... vai palaako?

17.02.2019

Raitakissat 20v - Palkitut Kissat

Suurkissa äänestyksen lisäksi 20v Juhlagaalassa palkittiin arvokkaalla Kissapokaalilla seuraavat henkilöt!

Elämäntyö - palkinto, Sami Niemi - memorial Trophy
Voittaja: Ilmari Ilu Lahikainen

Ikimuistoisin Tapahtuma
Voittaja: Kim Leisma - case Sipoo

Sivuosa - Veljensä vartija
Voittaja: Timo Pikkurysty Aarnio

Jäähylegenda
Voittaja: Ville Honkkis Honkavirta - case HP

Lohdutuspalkinto
Voittaja: Jukka Pikkuhanska Vanhala - "En saa kissoissa hukattuja vuosia ikinä takaisin"

Lisäksi Kunniamaininta Diplomit menivät seuraaville Kissoille.

Paras ulkomaalaisvahvistus
Jonas Tuffesson

Paras puolustava hyökkääjä
Ville Honkkis Honkavirta

Eniten myöhästymisiä peleistä
Petteri Fan clubin PJ Lahikainen

Playmore games award
Jouni Getdized Jussila

Juhlapelin Rankkukisan voittaja - Olli Vesterinen Award
Saku Afrikka Airikka

Raitavisan voittaja - Teemu Partasen Yo-kirjoitus Award
Mikko MAGA Aarnio

16.02.2019

RAITAKISSAT 20 VUOTTA!

Paljon on vettä virrannut Aurajoessa ja rusinoita kellunut Rystyn simassa siitä, kun Raitakissat perustettiin armon vuonna 1999. Juhlan kunniaksi joukkue pelasi pari virallista peliä (molemmissa kuokkaan mutta ei siitä sen enempää), minkä jälkeen tehtiin nostalgiantäyteinen pyhiinvaellus Järvenpäähän, kaiken alkulähteille.

Juhlailta alkoi Järvenpään seurakuntasalissa, missä suurin osa Raitakissojen pelaajista aloitti pallottelu-uransa jo ala-asteikäisinä. Sali oli yhtä pieni kuin pari vuosikymmentä aiemmin, ja maalitkin saattoivat olla alkuperäiset. Se ei kuitenkaan menoa haitannut, kun ohjelmassa oli huippujännittävä kolmen joukkueen turnaus, jossa mittaa toisistaan ottivat entiset, alkuperäiset ja nykyiset Raitakissat. Peleissä nähtiin kovaa vääntöä, tarpeetonta alastomuutta, nyrjähdyksiä, Kuoleva Joutsen sekä fantastisia paraatipelastuksia. Pelit päättyivät nykyisten Kisujen voittoon, ja rankkariskabankin vei vähemmän yllättäen Sakke.

Seuraavaksi oli vuorossa gaalailta perinteisellä juhlapaikalla, eli Järvenpään kössihallilla. Ja siellähän oli ohjelmaa! Oli videotervehdys salibandyliitolta, Raitakissat-tietovisa, palkintojen ja kunniamainintojen jakoa sekä muuta yleistä kyräilyä. Himotun SUURKISSA-palkinnon vei kotiinsa joukkueen pitkäaikainen pelaaja ja oikeastaan myös maskotti Venski. Ääniä saivat muun muassa myös Ilari, RT ja Mystinen. Paikalle oli kokoontunut ilahduttavan suuri joukko nykyisiä ja ex-kissoja, joita yritettiinkin värvätä takaisin joukkueeseen. Viisaina miehinä kukaan ei suostunut.

2009 pidettiin joukkueen 10-vuotisjuhlat, jotka venyivät villeinä ja irstaina aamuyöhön saakka. Nyt, kymmenen vuotta myöhemmin, meno oli rauhallisempaa mutta sitäkin laadukkaampaa. Kollektiivisesti todettiin, että joukkue jatkaa seuraavat vuodet entiseen tapaan, eikä ikämiessarjaan siirtymisessä olisi mitään järkeä. Koska siellä tulisi luultavasti enemmän turpaan.

Kahdessakymmenessä vuodessa joukkueelta on saattanut lähteä muutama hius ja kertynä jokunen kilo lisää. SRK-salissa pelin touhuja katsoessa näkyi kuitenkin, että sisimmissään joukkueen pelaajat ovat edelleen niitä samoja junnuja, jotka kirmasivat reikäpallon perässä kiilto silmissään. Kyseenalaista sakkia.

15.12.2018

Årets sista

Kattilauma kokoontui vuoden viimeiseen turnaukseen tuttuakin tutummalle Ruskeasuon bussivarikolle.

Peleistä ensimmäisessä kohdattiin EräViikingit Cobras. Kuten kauden aiemmassakin mittelössä Kobrat olivat Kissojen niskan päällä, vaikkakin peli pysyi ainakin numeroiltaan edellistä tasaisempana. Kissimirrien kohuttu loppuminuuttien nousu jäi monen muun asian tapaan vajaaksi, ja lopputuloksena oli kirvelevä maalin tappio lukemin 5-6.

Toisessa matsissa vastaan asteli hieman vajaamiehinen PSK, joten ottelusta odotettiin helpompaa. Sitä se ei kuitenkaan ollut. Vastustajan siilipuolustus ja vastahyökkäykset olivat taas kerran myrkkyä Kissoille, jotka eivät 20 vuoden kokemuksellakaan osaa hoitaa näitä pelejä helposti kotiin. Raitapiiperot avasivat maalihanat vasta toisessa erässä, minkä jälkeen verkko viuhuikin vielä kolmesti. Tämä riitti voittoon, vaikka PSK päästettiin perinteitä kunnioittaen vielä maalin päähän ja lopussa laukomaan pari kertaa ylärimaan.

Saldona turnauksesta siis voitto ja tappio, mikä sopii täydellisesti kauden tilastohin: 5 voittoa, 5 häviötä. Eli melkoisella varmuudella voidaan jo todeta, että Kisumirrit pelaa ensi kaudellakin vitosdivarissa.

Vaikka Kissojen tilanne saattaa vaikuttaa keskiluokkaisen seesteiseltä, kuohuu pinnan alla muutamia avoimia kysymyksiä. Milloin Kassu tekee paluun kentille? Mikä on Janin pelinumero? Selvitäänkö joukkueen 20-vuotisjuhlista ilman miestappioita? Ja ennen kaikkea: tuleeko joukkueen jäähykuningas Venski selviämään kaudesta ilman ainuttakaan rangaistusminuuttia? Näihin ja moniin muihin täysin merkityksettömiin kysymyksiin saadaan teennäiset vastaukset kevätkaudella.

Raitakissat toivottaa kaikille hyvää joulua ja menestyksekästä uutta vuotta!

03.11.2018

Ville Honkavirta loisti Hangossa!

Raitakissat matkasivat hieman vastentahtoisesti Hankoon, jossa vastaan asettuivat Cuban Pojat ja Mela.

Reissu ei mennyt hukkaan!
Kissat olivat elementissään liukkaalla ja pomppuisella parketilla.
Ensimmäinen peli sarjakakkosta vastaan päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen 10-4 Kissoille. Yllättäen tehoista vastasi joukkueen kakkoskenttä jossa Jonas takoi 4+1, Wille 2+3 ja Ilu 0+2.

Toisessa pelissä vastaan tuli kokeneet Melan ukot. Peli oli pitkään suht tasaista vääntöä mutta lopulta Kissat kairasi suht messevän 8-2 voiton. Kovaan vireeseen äitynyt Wilhem jatkoi hurjia otteitaan ja naulasi tässä pelissä 3+0. Summaten näin turnauksessa yhteensä 5+3. Toistan 5+3. VIISI PLUS KOLME

Yhteensä 18 maalia yhdessä turnauksessa on kaikkien aikojen ennätys! Lisäksi kaikki 13 kenttäpelaajaa pääsi pisteille mikä on myös ennätys.

20.10.2018

Kausi lähti käyntiin, niin lähti loput karvatkin!!!

Kissat aloitti kautensa masentavasti. Ensimmäiseen turnaukseen saapui vaan kourallinen pelureita. Turnauksesta vääjäydyttiin mitä erilaisimmin perustein: Joku oli ulkoiluttamassa koiraa toinen veljen kaiman ristiäisissä. Kipeänä oli niin maha, kurkku, selkä kuin vatsakin... Useimmissa tapauksissa pohjimmaisena syynä oli kuitenkin, ettei vaimo päästänyt peleihin.

Ensimmäinen turnaus meni totutellessa mailaan ja muistellessa pelin sääntöjä. Vähäinen kissalauma sai turkkiin molemmissa peleissä.

Toiseen turnaukseen koottiin rivit ja odotukset olivat korkealla. Ensimmäisessä ottelussa puolta nuoremmat ja kauniimmat TU:n pelurit nöyryyttivät vastustajansa. Pelin päätyttyä 1-9 komeili taululla. Ainokaisensa Kissat saivat aikaan kun kentällä nähtiin pelin ainoa hetki, jolloin peli näytti suhteellisen tasaväkiseltä. Vastustajalla istui kaksi miestä jäähyllä ja Kissat pelasivat kuudella ilman maalivahtia.

Toisessa pelissä yllättäen Karvakasat olivat niin sanotusti kuskin paikalla. Peli oli täysin hallussa ja taululle saatiin komea 0-3 johto. Sitten ruvettiin juoksemaan ympäri kenttää henkilökohtaisten pisteiden perässä sekopäisesi karvaten. Pian vastustaja onnistuikin tekemään kaksi kavennusmaalia. Lopussa Raitakissat ryhdistäytyivät, lopettivat hölmöilyn ja tavoistaan poiketen, pelasivat maltillisen järkevästi. Palkintona voitto lukemin 2-3.

Nro:11

10.03.2018

Great success!

Kausi 2017-2018 lähenee pikkuhiljaa loppuaan kuin rusinat Rystyn simassa. Kissojen pelit ovat sujuneet odotusten mukaisesti varsin hyvin, vaikka tasainen lohko on tarjonnut tiukkoja pelejä ja satunnaisia yllätyksiäkin.

Toiseksi viimeiseen turnaukseen RK lähti hyytävistä asetelmista. Pelaajia ei saatu haalittua edes kahta kentällistä, ja vastaan olivat astelemassa lohkokakkonen ja -ykkönen, jotka olivat ottaneet jo reippaan kaulan muihin ja siten kurkottamassa nelosta kohti. Onneksi pelipaikkana toimi Esport Center, joka on vuosien saatossa kohdellut Raitakisuja hyvin. Miksi? Sitä ei tiedä kukaan.

Peli KGP:tä vastaan oli tasainen vääntö, jossa molemmat joukkueet puolustivat tiukasti. Eli toisinto joukkueiden aiemmasta kohtaamisesta. Kissojen pakka oli tälläkin kertaa ihailtavan tiivis, eikä KGP päässyt tuikkaamaan kuin yhden häkin RK:n kolmea vastaan. Tutkapari Sakke - Jari otti pelissä vähemmän yllättäen maalintekovastuun ja pelasi vielä lopussa fiksusti kellosta sekunnit pois.

Toisesta pelistä odotettiin reilusti vaikeampaa, olihan LOL kylvettänyt Kissat rumasti kauden aiemmassa matsissa. Tästä oltiin kuitenkin otettu opiksi, ja puolustuspään taktiikka hiottu vastustajan vahvuuksien nollaamiseksi. Lopputulos oli valtaisa menestys puolustuksen pysyessä tiukkana ja vastustaja pois pahimmilta maalipaikoilta. Pari erää mentiin tasaisissa lukemissa, kunnes kolmannessa RK venytti johdon lukemiin 4-2. Sakke mätti hattutempun ja Samurai-Tomi yhden Phibayn mainiosta syötöstä. Lopussa LOL tuli vielä hiuksia nostattavasti ylivoimalla maalin päähän odotetun kuvion päätteeksi, mutta Jani tuikkasi loppulukemat 5-3 tyhjiin. Panu otti muutaman gameseiverin, ja Kissat poistui areenalta vakuuttavien esitysten myötä 4 pistettä ja lohkon kolmossija hallussaan. Vielä kun Esportiin saisi saunan..