Uutiset

Piilota vanhat...

26.03.2024

Raitakissat 25 vuotta

Pakko se on uskoa: Raitakissat on kirmannut reikäpallon perässä jo neljännesvuosisadan verran. Tätä juhlistaakseen joukkue on myös noussut kuluvan kauden keväällä hirmuiseen vireeseen, ja tätä kirjoittaessa tappiottomien otteluiden putki on jo kuuden ottelun pituinen! Kyllä nelikymppisIlläkin voi vielä jokin toimia! Tosin täytyy ottaa huomioon, että vastustajat ovat samaa ikäluokkaa, nuoremmat pelaavat padelia(!) ja E-urheilua... Mikä tätä maailmaa vaivaa?

25-vuotista taivalta juhlistettiin virallisemmin turnauksen jälkeisessä saunaillassa, jonne oli raahustanut ilahduttava määrä entisiä ja nykyisiä Raitakissoja. Tilaisuudessa jaettiin seuraavat tunnustukset ja palkinnot:

-Wille Honkavirta Trophy vuoden puolustavalle hyökkääjälle: WILLE HONKAVIRTA

-Runnova Sika Memorial Trophy: JONAS TUFVESSON

-Mystinen Sami Award vuoden tulokkaalle: JARI TOLONEN

-Vuoden Tehopelaaja sponsored by Get Dized: ILPO TERTSONEN

-Norsupallokisan voitto: JARI TOLONEN (ainoa hyväksytty suoritus)

-Raita-Visan voitto: TIMO AARNIO

Perinteistä SUURKISSA -äänestystä ei näissä kinkereissä järjestetty, koska hallitseva voittaja Wenski ei "löytänyt" kiertopalkintoa mistään. Huhujen mukaan kyseinen pysti kuitenkin nukkuu Venskin ja vaimonsa välissä joka ikinen yö...

Entä kuinka tästä eteenpäin? Nähdäänkö Kissojen 30-vuotisjuhlat jonain päivänä? Aika näyttää, mutta juuri nyt vastaus on... ehkä.
23.03.2024

Kissoille yllätysvahvistus illan juhlaturnaukseen!

Raitakissat pelaavat tänään Järvenpään Hi5 Areenalla 25v juhlapelinsä. Pelien jälkeen joukkue kokoontuu juhlistamaan saavutusta salaiseen paikkaan.

25v juhlan lisäksi Kissat saavat nauttia takavuosina joukkueen riveissä kaksi kautta pelanneen Antti Leinon yllätyspaluusta! Leinon kanssa on solmittu ottelukohtainen sopimus jonka pituudesta kukaan ei osaa sanoa.

Leino nähtiin viimeksi Kissojen paidassa kaudella 04-05, jonka jälkeen hän tajusi lahjojensa valuvan hukkaan ja lähti pois taakseen katsomatta. Nykyään mies luo uraa nuorten salibandyvalmentajana kotikonnuillaan Hyvinkäällä.

"Budjetissamme oli vielä varaa yhdelle täsmävahvistukselle kevään tosipeleihin, joten päätimme toimia." kommentoi Kissojen kirstunvartija Partanen.

"Muistan Leinon hiustyyliin olleen jo aikaansa edellä 20v sitten joten kopioin myös itselleni sen. Miehestä minulla ei ole mitään muistikuvia muuten." vastasi pistepörssin voittoa hamuava Wille asiasta häneltä kysyttäessä.

Tervetuloa Leino! Onnea Raitakissat 25v!
24.12.2023

Mikä mättää kissat?

Kysymys on asenteellinen, mutta aiheellinen.

Syksy meni aikalailla pelikirjan mukaan. Keväällä pitää lisätä liikettä ja keskittyä omaan peliin. Selvää on, että jäähypenkiltä tulee pysyä pois. Nyt mennään eteenpäin.

Tulee muistaa: Joukkueen voitoilla ei ole niin väliä, kunhan omia pisteitä tulee.
01.10.2023

Vuosien takainen pistelinko virittelemässä paluuta?

Raitakissojen saamien tietojen mukaan Järvenpäästä kuuluu kummia. Raitakissojen pistepörssin peräkkäisinä vuosina 03-04 ja 04-05 voittanut Tom Koski on palaamassa kaukaloon. Kissoille kuiskitaan, että Koski on ottamassa pitkän tauon jälkeen tuntumaa säbään.

Kosken kanssa jo SB-97:ssa joukkuekaverina pelannut Lauri "Cicco" Kokkonen ottaisi Kosken avosylin takaisin joukkueeseen! "En pidä häntä juuri minään kentällä mutta sen ulkopuolella verraton seuramies jonka kanssa ei tylsää hetkeä tule." Kokkonen kommentoi kesken jalkatreeninsä.

Mikäli Koski hakee vielä uralleen nostetta on Kissoissa varauduttu hänen paluuseen. "Kävin ostamassa uuden kurapyyhkeen eteiseen ja laitoin paidan nro12 kuivumaan." kommentoi Kissojen paitavastaava Ilpo Juhani Tretsone.

Mielenkiintoista!
25.10.2022

Kassulle hattu hanskaan!

Raitakissojen alkuperäisjäseniin kuuluva Kassu ehti tahkota joukkueessa 315 peliä, kunnes lopulta yksi merkkipaalu toteutui: nimittäin uran ensimmäinen hattutemppu ottelussa Järvenpään Senaattoreja vastaan 23.10. armon vuonna 2022. Maalit syntyivät Kassulle tuttuun tyyliin viekkailla, napakoilla laukauksilla. Juhlatapahtumaa seurasi joukko ihmisiä niin paikan päällä kuin inter netin välitykselläkin. Huhujen mukaan Ilari on luopumassa MAGA-lippiksestään ja antamassa sen Kassulle, joka taas lupasi pitää lippistä päässään aina 23.10.

Itse kausi on käynnistynyt perinteisesti, eli kuonoon on tullut lähes joka suunnasta. Mutta väliäkö sillä, asiaan kun on vähän niinkuin jo totuttu.
28.03.2022

Ilu 500 pisteen kerhoon!!

Raitakissojen monivuotinen alkuperäisjäsen Ilmari "Ilu" Halikainen saavutti tällä päivämäärällä aivan käsittämättömän kovan 500 sarjapisteen rajapyykin! Ilu latoi kaksi maalia vastustajan verkkoon ja maalasi siten nimensä ISOLLA PENSSELILLÄ suomalaiseen urheiluhistoriaan.

Tällaisen pistepotin kokoaminen vaatii pitkäjänteisyyttä ja sitoutumista joukkueeseen, sekä tietysti sidekick Wille Honkakosken namusyöttöjä. Ilu tunnetaankin joukkueen aina positiivisena tsempparina, jolta on vuosien varrella nähty hekumallisia kiertorannareita enemmän kuin muilta joukkueen pelaajilta yhteensä. Mies itse kommentoi saavutustaan vaatimattomasti toteamalla, että voisi hiihtää kotiin Mäntsälään grillaamaan pizzaa uudessa uunissaan.

Torille!

Mille torille?

MÄNTSÄLÄN TORILLE!
27.10.2021

Käärmeenkielellä kahteensataan

"Venski" lähestyy arvotettua 200 jäähyminuutin rajaa. Tällä hetkellä kasassa on 188 minuuttia. Tavoitteena olisi saada 200 minuuttia täyteen jo tämän kauden loppuun mennessä. Tavoite on kova. Nykyinen jäähyily on tuottanut 36,5 sekunttia ottelua kohden. Jotta tavoite täyttyisi tulisi tahtia siis ainakin kaksinkertaistaa. Raitakissojen jäähytilastossa joukkueemme monivuotinen kapteeni ja runkopelaaja on ylivoimaisessa johdossa. Venski on edustanut Raitakissoja koko sen suhruisen olemassaolon ajan. Seurauskollinen luottopelaaja on muutamaa kokeilua lukuun ottamatta pelannut puolustajana.

Haastattelussamme Venski kertoi, ettei arvosta sinällään törkeää peliä. Isojen rangaistusten ottajat pyrkivät vain otsikoihin ja parempaan sijoitukseen jäähypörssissä. He eivät kunnioita vastustajaa saati peliä. Venskin mielestä he ovat elostelijoita, jotka tavoittelevat isoja jäähyminuuttimääriä helpontein kautta. Samasta syystä pelaajana hän ei myöskään arvosta jäähyjen kalastelijoita. "Jäähyn eteen pitää tehdä työtä. Ei niitä tule saada ilmaiseksi".

"Joo, ei siellä ole mitään isoja rangaistuksia. Olen aina pitänyt kakkosista. Mielestäni se on sopivan kokoinen pikkuhassutteluun. Niin kuin sanotaan: Kakkonen menee kakkosella." - luottopakki kommentoi pelinumeroonsa viitaten.

"Käärmeenkieli on ehdottomasti oma suosikkini. Sillä olen useimmat rangaistukseni saanut." Kyseisessä tekniikassa puolustetaan niin sanotusti nälkäisesti pitkällä mailalla. Puolustava pelaaja naputtelee pieniä, tai isompia, iskuja pallollisen hyökkääjän mailaan etäältä. Lopulta tuloksena on kahden minuutin istunto mailaan lyönnistä tai jatkuvasta väärästä pelitavasta. "Sitä en ole koskaan ymmärtänyt. Pelaan niin kuin pelaan. Jos se on jonkun mielestä väärä, niin se on hänen ongelmansa. Rikkeenä se on puhdas mailaan lyönti". - Venski pohtii analyyttisesti.

"Protestointi kuuluu peliin. Siinä tulee aina vähän huudeltua huumorimielessä." - Venski toteaa. Harvemmin hänellä todellisuudessa on kuitenkaan ollut tilanteesta eriävää mielipidettä. Enemmänkin hän kertomansa mukaan olisi jäähyjä ansainnut.
24.10.2021

200 x 2

Ei, otsikossa ei ole kyse kenenkään Raitakissan penkkituloksesta, koska siitä voisi ottaa yhden nollan pois!

Sen sijaan viikonlopun turnauksessa kaksi Kisumirriä, Sakkke ja Venski saavuttivat kunnioitettavan 200 tehopisteen rajapyykin! Raita-Sanomat onnittelee molempia!

Itse pelit sujuivat mainiosti. Kauden ensimmäisen turnauksen kaksi tappiota oli saatu pyyhittyä mielestä tuntikausien terapiasessioilla, ja Kissat palasivat tuplavoittokantaan pyyteettömän tehokkaalla peruspelillään. Lasse ja Panu torjuivat oivasti maalilla, Sakke latoi pisteitä, ja muut tekivät… no oltiin me muutkin kentällä!
29.05.2021

Hallituksen kampaviinerit

Raita-Sanomat on saanut haltuunsa Raitakissojen hallituksen sisäisiä whatsapp-viestejä. Ne maalaavat synkän kuvan seuran toiminnasta ja tavasta, jolla seuraa "johdetaan". Raita-Sanomat julkaisee nyt kyseisiä viestejä yleisen edun nimissä. On kuitenkin syytä muistaa, että kaikkein rankimmat ja huolestuttavimmat viestit veimme suoraan poliisille, joka kielsi julkaisemasta niitä tässä vaiheessa.

Ensinnäkin joukkueen pelaajahankinta vaikuttaa olevan täysin tuuliajolla. Kukaan ei ota vastuuta mistään, eikä joukkue ole saanut hankittua merkittäviä vahvistuksia vuosikausiin. Esimerkkinä tästä pöyristyttävästä amatöörien puuhastelusta on seuraava viesti, jonka eräs hallituksen jäsen muille lähetti:

"Pitäis saada uutta nuorta verta jengiin muuten kissat kuolee sukupuuttoon seuraavan 10v sisään"

Joukkueen rivijäsenille näistä asioita ei luotettavien tietolähteiden mukaan ole hiiskuttu mitään, joten jäsenet (lue: jäsenmaksun maksajat ja hallituksen PORSASTELUN kustantajat) siis kuvittelevat kaiken olevan hyvin. Tämä on kaukana totuudesta, kuten tämä hallituksen sisäinen viestittely osoittaa:

"Jatketaan niin kauan kun jalat kantaa. Ja eka jolla ei niin menee veskaan"

Joukkueella on pitkään ollut maalivahtiosasto suhteellisen hyvin hoidettuna, mutta nyt tätäkin kivijalkaa siis lähdetään horjuttamaan! Herää kysymys: miksi? Yrittääkö hallitus pitää joukkueen 5. divarissa vaikka väkisin? Toisaalta hallitus myös yrittää pestä käsiään ja vedota ns ajopuuteoriaan:

"Ollaan täysin vaikutusvallattomia"

Raita-Sanomat jatkaa tapahtumien seuraamista. Hyvin suurella todennäköisyydellä asiaa käsitellään seuraavaksi Helsingin käräjäoikeudessa.
17.03.2021

Lauri Kokkonen voitti kauden 20-21 syöttöpörssin

Raitakissojen hallitus päätyi luovuttamaan koronakauden kesken mutta hyvä uutinen on se että syöttöpörssin voittajaksi kruunattiin Lauri "Cicco" Kokkonen!

Lauri kommentoi tuoreeltaan "Nyt on fiilis kuin Rocky Balboalla. Pitkään tuli epäilyjä ihan joka suunnasta, mutta lopulta tää unelma toteutui."

Kiitos KORONA
Kiitos KOKKONEN
31.12.2020

Henki pihisee

Vaikka uutisrintamalla onkin ollut hiljaista, on Raitakissojen piirissä tapahtunut vaikka mitä.

Edellisen kauden päätyttyä ennenaikaisesti, saatiin kausi 2020-2021 käyntiin koronasta huolimatta. Kissojen osalta korona on näkynyt lähinnä siten, että vaimot eivät ole päästäneet pelaajia turnauksiin, ja loput ovat käyttäneet pöpöä tekosyynä jäädäkseen kotiin muuten vaan. Kauden ensimmäinen turnee pelattiin yhdellä (1!) vaihtomiehellä, mistä huolimatta saatiin raapaistua jopa yksi voitto, vieläpä selvin numeroin. Kyseisessä matsissa Jonas ja Ilpo tehtailivat pisteitä nuoruusvuosiensa tahtiin, hivutellen jopa joukkueen yhden pelin piste-ennätyksiä.

Pari seuraavaa turnausta sujui vaihtelevissa merkeissä. Välillä ollaan voitettu, mutta lähinnä hävitty. Ei siis mitään uutta karvapallojen auringon alla. Tämäkin kausi sitten keskeytettiin koronapandemian kiihdyttyä syksyn mittaan, ja nyt jännätään miten ja milloin kausi jatkuu, vai jatkuuko. Tässä odotellessa Raitakissat ovat ideoineet pelimuodon, jossa molempien joukkueiden täytyy pysyä omilla kenttäpuoliskoillaan kontaktien minimoimiseksi, ja maalivahti pörräilee ilmatiiviin kuplan sisällä. Saa nähdä tarttuuko Salibandyliitto tähän ehdotukseen..

Raitakissat toivottaa kaikille hyvää uutta vuotta!
06.05.2020

Kulisseissa kuohuu

Kevään aikana pelien tauottua Raitakissojen toimistolla ollaan oltu täystyöllistettyjä.

Huhtikuussa joukkueen monivuotinen huippuveska Jonne ilmoitti, että hän olisi lopettamassa uraansa huipulla. "Haluan lähteä ylpeänä, leuka pystyssä ja omilla ehdoilla" Jonne kertoi. Joukkueen johto ei ole vielä hyväksynyt eroanomusta ja se käsitellään hallituksen kokouksessa myöhemmin. "Ei täältä niin vain lähdetä!" kommentoi hallituksen hiljainen jäsen J.Ikola Turun funikulaarista.

Toukokuun 5.päivä putosi toinen pommi, kun Raitakissojen monivuotinen pääsponsori MAH OY oli myyty. MAH:n toimitusjohtaja ja entinen kissojen riippakivi Olli Vesterinen kommentoi tuoreeltaan. "Ai mekö ollaan oltu sponsoroimassa Kissoja?!?" Tämän jälkeen Vesterinen lähetti tilinumeronsa ja pyysi rahoja takaisin. "Tämä ei jää tähän!" kommentoi Ikola edelleen funikulaarista joka oli jumiutunut 5m päähän päätepysäkistä.

"Etsimme uusia rahoittajia aktiivisesti." twiittasi Kissojen kirstunvartija Partanen hetken päästä. "Joukkueen kassa on kunnossa kiitos onnistuneiden OneCoin sijoitusten!" Partanen kommentoi. "Tämä jäi tähän" kommentoi sensijaan Ikola funikulaarista, jonne oli huolto tilattu.

14.03.2020

Korona päätti kauden

Salibandy kausi 2019-2020 jää historiaan. Kiinasta levinnyt Korona virus epidemia päätti kauden ennen aikojaan.

Kausi oli kaksijakoinen. Alku paskaa ja sen jälkeen viiden pelin voittoputki jonka ansiosta sarjapaikka varmistui.

Kauden maininnat.
Jari voitti Kissojen pistepörssin. Rysty teki komean paluun. Ville ei oksentanut.

Treenit jatkuvat normaalisti omatoimijaksoon asti!

Kiitos tästä kaudesta.
24.02.2020

Kissat palasi tappioiden pariin

Uutisrintamalla on ollut hiljaista, mutta kerrottakoon nyt että mikään ei ole muuttunut. Ankean syyskauden päätteeksi kissat hankkivat #GetDized-äpin, jolla tarkistivat miten salibandyä pitikään pelata. Tämän neronleimauksen johdosta raitakollit saivatkin aikaan viiden ottelun voittoputken, jonka jälkeen sarjapaikka vitosdivarissa alkoi olla jälleen kerran ansaittuna tulevalle kaudelle. Tosin suunnilleen yhtä monta kertaa sitä ei ole edes ansaittu, vaan homma on hoidettu taitavasti kabinettipelillä.

Mutta siis.. viime turnauksessa, helmikuun sateisimpana päivänä katit pääsivät yrittämään kuudetta voittoa putkeen Slashersia vastaan, joka olisikin ollut seuraennätys. Tuliko sitä voittoa? No kuten lukija saattoi jo hieman aavistellakin: ei tullut. Lähellä se kävi, mutta raitapiiperot haahuilivat ympäri kenttää aivan kuin eivät olisi lajia ennen kokeilleetkaan, pataan tuli 2-3. Jari ja Jonas vastasivat vähäisistä tehoista, kun vastustajakin uinahteli ottelun alussa. Mutta eipä siinä mitään, toiseen peliin lähdettiin pelaamaan kunnolla, kun vastaan tuli sarjajohtaja. Kissat pelasivatkin paremmin, ja ottelussa pysyttiin ainakin näennäisesti pitkään mukana, vaikka neljällä nyytillä hävittiinkin. Kohokohtana voidaan mainita ex-kapteeni W. Honkkelsonin 1-1 tasoituksen tuonut pyrähdys vasenta laitaa pitkin, jossa nuorekas vastustaja ilmeisesti hämmentyi ("kato, joku niistä osaa sittenkin juosta"). Hyvin pian uroteon jälkeen kyseinen sankari nähtiinkin vaaka-asennossa vaihtopenkillä lataamassa akkujaan.

Mainittakoon vielä erikseen, että kissojen kiimaisen voittoputken aikana sataset paukkui maratonpörssissä. Suurkissa Wenski pääsi toisena kissana 300 pelattuun otteluun. Ville, Timo ja Saku ylittivät kaikki 100 tehtyä maalia kissoissa. Palkintoraati miettii vielä, voidaanko suorituksia pitää yhtään minään.
06.10.2019

Taas mentiin

Raitakissat, tuo sekalainen ja väsynyt salibandyn muukalaislegioona, aloitti jälleen yhden kauden vitosdivarissa. Turnaus osoittautui varsinaiseksi setämiesten mittelöksi, sillä molemmat vastustajat olivat Kissojen tavoin sieltä sanotaanko rutinoituneemmasta päästä. Eli sitä porukkaa, joka muistaa hunajakennolavan ja Karhun umpinaisen vastineen. Mutta asiaan, asiaan...

Ensimmäinen peli SBS Simdaxia vastaan tarjosi heti pettymyksen, kun ex-kissa ja jossain vaiheessa Simdaxissakin palloillut Pasi ei saapunutkaan paikalle. Itse peli oli varsin tyypillisen nihkeä avaus kauteen; näytti siltä kuin kukaan ei olisi koskenutkaan mailaan moneen kuukauteen! Raitakissojen kapteeni ja SUURKISSA-palkinnon voittaja Venski päätti pitkän kuivan kautensa hienolla vedolla alanurkkaan ja syötti kissadebytantti Ollin läpiajoon ja maalintekoon. Myöhemmin Olli tosin loukkaantui, joten katsotaan pelasiko väkevästi esiintynyt mies Kissojen paidassa kaksi ottelua kerralla - ensimmäisen ja viimeisen. Itse peli päättyi vastustajalle 3-2. Mainittakoon vielä Panun uskomaton highlight-pelastus, kun vastustajalla oli metri tyhjää maalia edessä.

Toinen matsi Swigua vastaan oli yhtä haparoivaa. Vastustaja takoi aluksi maaleja tasaiseen tahtiin ja karkasi kirkkaaseen johtoon, kunnes Kisumirrit heräsivät takaa-ajoon. Enempi tai vähempi yllättäen Kissojen pakisto kirmasi ylimpänä ja vastasi pitkälti tehoista. Ilari 2+0 ja Cuccony 0+3. Tasoitusmaalin 5-5 sivalsi kuitenkin Wille Panun avauksesta. Saldona turneesta siis yksi piste.
30.03.2019

Kausi päätökseen

Kausi 2018-2019 päättyi Kissojen osalta tutuissa merkeissä tappioon ja voittoon. Ensin otettiin kunnolla kuokkaan sarjakolmosiksi nousseilta Pallokeisareilta (missä Kärppä?!). Raitakisujen avauspeli oli kauden mittaan tuttua pään seinään takomista, ja keskikentän ylittäminen vaikeaa kuin ilmastonmuutoksen kieltäminen. Vastustaja takoi tasaiseen tahtiin maaleja, ja lopulta Kissat saivat aikaiseksi vain yhden ja peli oli sillä taputeltu.

Toinenkin peli Pakilan Salikavereita vastaan oli tiukka ja pitkään tasanumeroissa. Kissadebytantti Jarno teki pelin avausmaalin hämmentävän vaparikuvion päätteeksi (kukaan ei tajunnut että peli on käynnissä ja Jarno laittoi ranteella pallon vastustajan verkkoon). Mikä fiilis! Loppupelin molemmat joukkueet tekivät maaleja vuorotahtiin, kunnes Raitakissat sai runnottua lopullisen etumatkan Ilmarin leipoessa pallon tyhjiin. Panu oli yhtä tehokas kuin Sakke kahdella syötöllään!

Kauden pääpointit: Kukaan ei loukkaantunut. Ei yhtään tasuria. Joka pelissä oikea veskari. Useimmissa peleissä yli kaksi ketjua. Tästä on jälleen hyvä jatkaa. Kissat palaa syksyllä... vai palaako?

17.02.2019

Raitakissat 20v - Palkitut Kissat

Suurkissa äänestyksen lisäksi 20v Juhlagaalassa palkittiin arvokkaalla Kissapokaalilla seuraavat henkilöt!

Elämäntyö - palkinto, Sami Niemi - memorial Trophy
Voittaja: Ilmari Ilu Lahikainen

Ikimuistoisin Tapahtuma
Voittaja: Kim Leisma - case Sipoo

Sivuosa - Veljensä vartija
Voittaja: Timo Pikkurysty Aarnio

Jäähylegenda
Voittaja: Ville Honkkis Honkavirta - case HP

Lohdutuspalkinto
Voittaja: Jukka Pikkuhanska Vanhala - "En saa kissoissa hukattuja vuosia ikinä takaisin"

Lisäksi Kunniamaininta Diplomit menivät seuraaville Kissoille.

Paras ulkomaalaisvahvistus
Jonas Tuffesson

Paras puolustava hyökkääjä
Ville Honkkis Honkavirta

Eniten myöhästymisiä peleistä
Petteri Fan clubin PJ Lahikainen

Playmore games award
Jouni Getdized Jussila

Juhlapelin Rankkukisan voittaja - Olli Vesterinen Award
Saku Afrikka Airikka

Raitavisan voittaja - Teemu Partasen Yo-kirjoitus Award
Mikko MAGA Aarnio
16.02.2019

RAITAKISSAT 20 VUOTTA!

Paljon on vettä virrannut Aurajoessa ja rusinoita kellunut Rystyn simassa siitä, kun Raitakissat perustettiin armon vuonna 1999. Juhlan kunniaksi joukkue pelasi pari virallista peliä (molemmissa kuokkaan mutta ei siitä sen enempää), minkä jälkeen tehtiin nostalgiantäyteinen pyhiinvaellus Järvenpäähän, kaiken alkulähteille.

Juhlailta alkoi Järvenpään seurakuntasalissa, missä suurin osa Raitakissojen pelaajista aloitti pallottelu-uransa jo ala-asteikäisinä. Sali oli yhtä pieni kuin pari vuosikymmentä aiemmin, ja maalitkin saattoivat olla alkuperäiset. Se ei kuitenkaan menoa haitannut, kun ohjelmassa oli huippujännittävä kolmen joukkueen turnaus, jossa mittaa toisistaan ottivat entiset, alkuperäiset ja nykyiset Raitakissat. Peleissä nähtiin kovaa vääntöä, tarpeetonta alastomuutta, nyrjähdyksiä, Kuoleva Joutsen sekä fantastisia paraatipelastuksia. Pelit päättyivät nykyisten Kisujen voittoon, ja rankkariskabankin vei vähemmän yllättäen Sakke.

Seuraavaksi oli vuorossa gaalailta perinteisellä juhlapaikalla, eli Järvenpään kössihallilla. Ja siellähän oli ohjelmaa! Oli videotervehdys salibandyliitolta, Raitakissat-tietovisa, palkintojen ja kunniamainintojen jakoa sekä muuta yleistä kyräilyä. Himotun SUURKISSA-palkinnon vei kotiinsa joukkueen pitkäaikainen pelaaja ja oikeastaan myös maskotti Venski. Ääniä saivat muun muassa myös Ilari, RT ja Mystinen. Paikalle oli kokoontunut ilahduttavan suuri joukko nykyisiä ja ex-kissoja, joita yritettiinkin värvätä takaisin joukkueeseen. Viisaina miehinä kukaan ei suostunut.

2009 pidettiin joukkueen 10-vuotisjuhlat, jotka venyivät villeinä ja irstaina aamuyöhön saakka. Nyt, kymmenen vuotta myöhemmin, meno oli rauhallisempaa mutta sitäkin laadukkaampaa. Kollektiivisesti todettiin, että joukkue jatkaa seuraavat vuodet entiseen tapaan, eikä ikämiessarjaan siirtymisessä olisi mitään järkeä. Koska siellä tulisi luultavasti enemmän turpaan.

Kahdessakymmenessä vuodessa joukkueelta on saattanut lähteä muutama hius ja kertynä jokunen kilo lisää. SRK-salissa pelin touhuja katsoessa näkyi kuitenkin, että sisimmissään joukkueen pelaajat ovat edelleen niitä samoja junnuja, jotka kirmasivat reikäpallon perässä kiilto silmissään. Kyseenalaista sakkia.
15.12.2018

Årets sista

Kattilauma kokoontui vuoden viimeiseen turnaukseen tuttuakin tutummalle Ruskeasuon bussivarikolle.

Peleistä ensimmäisessä kohdattiin EräViikingit Cobras. Kuten kauden aiemmassakin mittelössä Kobrat olivat Kissojen niskan päällä, vaikkakin peli pysyi ainakin numeroiltaan edellistä tasaisempana. Kissimirrien kohuttu loppuminuuttien nousu jäi monen muun asian tapaan vajaaksi, ja lopputuloksena oli kirvelevä maalin tappio lukemin 5-6.

Toisessa matsissa vastaan asteli hieman vajaamiehinen PSK, joten ottelusta odotettiin helpompaa. Sitä se ei kuitenkaan ollut. Vastustajan siilipuolustus ja vastahyökkäykset olivat taas kerran myrkkyä Kissoille, jotka eivät 20 vuoden kokemuksellakaan osaa hoitaa näitä pelejä helposti kotiin. Raitapiiperot avasivat maalihanat vasta toisessa erässä, minkä jälkeen verkko viuhuikin vielä kolmesti. Tämä riitti voittoon, vaikka PSK päästettiin perinteitä kunnioittaen vielä maalin päähän ja lopussa laukomaan pari kertaa ylärimaan.

Saldona turnauksesta siis voitto ja tappio, mikä sopii täydellisesti kauden tilastohin: 5 voittoa, 5 häviötä. Eli melkoisella varmuudella voidaan jo todeta, että Kisumirrit pelaa ensi kaudellakin vitosdivarissa.

Vaikka Kissojen tilanne saattaa vaikuttaa keskiluokkaisen seesteiseltä, kuohuu pinnan alla muutamia avoimia kysymyksiä. Milloin Kassu tekee paluun kentille? Mikä on Janin pelinumero? Selvitäänkö joukkueen 20-vuotisjuhlista ilman miestappioita? Ja ennen kaikkea: tuleeko joukkueen jäähykuningas Venski selviämään kaudesta ilman ainuttakaan rangaistusminuuttia? Näihin ja moniin muihin täysin merkityksettömiin kysymyksiin saadaan teennäiset vastaukset kevätkaudella.

Raitakissat toivottaa kaikille hyvää joulua ja menestyksekästä uutta vuotta!
03.11.2018

Ville Honkavirta loisti Hangossa!

Raitakissat matkasivat hieman vastentahtoisesti Hankoon, jossa vastaan asettuivat Cuban Pojat ja Mela.

Reissu ei mennyt hukkaan!
Kissat olivat elementissään liukkaalla ja pomppuisella parketilla.
Ensimmäinen peli sarjakakkosta vastaan päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen 10-4 Kissoille. Yllättäen tehoista vastasi joukkueen kakkoskenttä jossa Jonas takoi 4+1, Wille 2+3 ja Ilu 0+2.

Toisessa pelissä vastaan tuli kokeneet Melan ukot. Peli oli pitkään suht tasaista vääntöä mutta lopulta Kissat kairasi suht messevän 8-2 voiton. Kovaan vireeseen äitynyt Wilhem jatkoi hurjia otteitaan ja naulasi tässä pelissä 3+0. Summaten näin turnauksessa yhteensä 5+3. Toistan 5+3. VIISI PLUS KOLME

Yhteensä 18 maalia yhdessä turnauksessa on kaikkien aikojen ennätys! Lisäksi kaikki 13 kenttäpelaajaa pääsi pisteille mikä on myös ennätys.
20.10.2018

Kausi lähti käyntiin, niin lähti loput karvatkin!!!

Kissat aloitti kautensa masentavasti. Ensimmäiseen turnaukseen saapui vaan kourallinen pelureita. Turnauksesta vääjäydyttiin mitä erilaisimmin perustein: Joku oli ulkoiluttamassa koiraa toinen veljen kaiman ristiäisissä. Kipeänä oli niin maha, kurkku, selkä kuin vatsakin... Useimmissa tapauksissa pohjimmaisena syynä oli kuitenkin, ettei vaimo päästänyt peleihin.

Ensimmäinen turnaus meni totutellessa mailaan ja muistellessa pelin sääntöjä. Vähäinen kissalauma sai turkkiin molemmissa peleissä.

Toiseen turnaukseen koottiin rivit ja odotukset olivat korkealla. Ensimmäisessä ottelussa puolta nuoremmat ja kauniimmat TU:n pelurit nöyryyttivät vastustajansa. Pelin päätyttyä 1-9 komeili taululla. Ainokaisensa Kissat saivat aikaan kun kentällä nähtiin pelin ainoa hetki, jolloin peli näytti suhteellisen tasaväkiseltä. Vastustajalla istui kaksi miestä jäähyllä ja Kissat pelasivat kuudella ilman maalivahtia.

Toisessa pelissä yllättäen Karvakasat olivat niin sanotusti kuskin paikalla. Peli oli täysin hallussa ja taululle saatiin komea 0-3 johto. Sitten ruvettiin juoksemaan ympäri kenttää henkilökohtaisten pisteiden perässä sekopäisesi karvaten. Pian vastustaja onnistuikin tekemään kaksi kavennusmaalia. Lopussa Raitakissat ryhdistäytyivät, lopettivat hölmöilyn ja tavoistaan poiketen, pelasivat maltillisen järkevästi. Palkintona voitto lukemin 2-3.

Nro:11
10.03.2018

Great success!

Kausi 2017-2018 lähenee pikkuhiljaa loppuaan kuin rusinat Rystyn simassa. Kissojen pelit ovat sujuneet odotusten mukaisesti varsin hyvin, vaikka tasainen lohko on tarjonnut tiukkoja pelejä ja satunnaisia yllätyksiäkin.

Toiseksi viimeiseen turnaukseen RK lähti hyytävistä asetelmista. Pelaajia ei saatu haalittua edes kahta kentällistä, ja vastaan olivat astelemassa lohkokakkonen ja -ykkönen, jotka olivat ottaneet jo reippaan kaulan muihin ja siten kurkottamassa nelosta kohti. Onneksi pelipaikkana toimi Esport Center, joka on vuosien saatossa kohdellut Raitakisuja hyvin. Miksi? Sitä ei tiedä kukaan.

Peli KGP:tä vastaan oli tasainen vääntö, jossa molemmat joukkueet puolustivat tiukasti. Eli toisinto joukkueiden aiemmasta kohtaamisesta. Kissojen pakka oli tälläkin kertaa ihailtavan tiivis, eikä KGP päässyt tuikkaamaan kuin yhden häkin RK:n kolmea vastaan. Tutkapari Sakke - Jari otti pelissä vähemmän yllättäen maalintekovastuun ja pelasi vielä lopussa fiksusti kellosta sekunnit pois.

Toisesta pelistä odotettiin reilusti vaikeampaa, olihan LOL kylvettänyt Kissat rumasti kauden aiemmassa matsissa. Tästä oltiin kuitenkin otettu opiksi, ja puolustuspään taktiikka hiottu vastustajan vahvuuksien nollaamiseksi. Lopputulos oli valtaisa menestys puolustuksen pysyessä tiukkana ja vastustaja pois pahimmilta maalipaikoilta. Pari erää mentiin tasaisissa lukemissa, kunnes kolmannessa RK venytti johdon lukemiin 4-2. Sakke mätti hattutempun ja Samurai-Tomi yhden Phibayn mainiosta syötöstä. Lopussa LOL tuli vielä hiuksia nostattavasti ylivoimalla maalin päähän odotetun kuvion päätteeksi, mutta Jani tuikkasi loppulukemat 5-3 tyhjiin. Panu otti muutaman gameseiverin, ja Kissat poistui areenalta vakuuttavien esitysten myötä 4 pistettä ja lohkon kolmossija hallussaan. Vielä kun Esportiin saisi saunan..

01.12.2017

Nihkeää tahkoamista

Kissojen lennokas alkukausi on syksyn edetessä saanut synkempiä sävyjä. Edellisestä neljästä pelistä joukkueella on tilastoissa vain yksi voitto ja kolme tappiota. Puolustaminen on ollut sekavaa, mutta vastapainoksi myöskään maalinteko ei ole onnistunut totutulla tavalla. Pohjanoteeraus nähtiin viime viikonloppuna Masalassa, kun lohkon kärkikamppailusta tuli täysi farssi vastustajan pyörittäessä Kissoja miten tahtoi. Saunaankaan ei päästy kun sellaista ei ollut. Taas ollaan syvissä vesissä.

Ottelun valopilkku oli Willen hieno maali. Wille sai pallon laidassa, juoksi vastustajasta ohi ja laittoi pelivälineen verkkoon. Hyvä Wille, näitä lisää.

Täältä tähän on tultu.
19.10.2017

Siellä on hei kausi käynnissä!

Kautta 2017-2018 on ehditty tahkota jo pari turnausta, ja Raitakissat jatkaa pitkälti samoissa merkeissä kuin viime kaudella.

Ensimmäisestä turneesta saatiin pari voittoa mojovin 6-8 -lukemin. Kissojen "treeneissä" "huolellisesti" hioma avaus"kuvio" tuotti tulosta, ja niinpä tehtyjen maalien saldo kasvoi melkoiseksi. Toisaalta vastustajakin onnistui maalinteossa ehkä liian monesti. Pakit p*rkele hereillä! Kissadebytantti tai paremminkin paluumuuttaja Jarba latoi kahteen peliin siedettävät 8 pistettä, joten miehen sopimusta ei ainakaan vielä olla heittämässä roskakoriin Ilpon esikoisromaanin seuraksi.

Toisessa turnauksessa RK onnistui ensin nousemaan parin maalin takaa-ajoasemasta voittoon IBK:ta vastaan. Jälkimmäisessä matsissa taas saatiin paluu maanpinnalle ja maaliero resetoitua nöyryyttävän 1-6 -tappion myötä. Rehellisyyden nimissä on todettava, että HaKa onnistui jäädyttämään RK:n avauspelin pahemmin kuin nestemäinen typpi Rystyn pelipaidan aikoinaan.

Kolme voittoa ja yksi tappio on kuitenkin kelpo aloitus kauteen. Tästä on hyvä jatkaa ja lässyn lässyn.

14.06.2017

Kesän kuumat siirtomarkkinat

Historiansa parhaan 5 divari kauden jälkeen joukkueen johto on päättänyt yhdessä pääyhteistyökumppaneiden kanssa panostaa isosti ensi kauden miehistöön!

Raitakissat ovat allekirjoittamassa joukkueen ensimmäisen ulkomaalaispelaajan (mikäli Ossin kreikkalaistaustaa ei lasketa) Jonas Höttentötin kanssa sopimusta. Jonas tunnetaan Villen naapurina ja hän on tehnyt vakuuttavaa jälkeä Kissojen talviliiga tryout leirillä. Jonas on pelityyliltään El Juna potenssiin sata!

Toinen mielenkiintoinen paluumuuttaja on myös lähellä siirtoa joukkueeseen. 2000-luvulla yhden kauden Kissoissa pelannut J.Martikainen on palaamassa vahvuuteen. Aikanaan paljon tuhoa joukkueen henkiseen tilaan saanut Jari on rauhoittunut nuoruusvuosistaan ja hyväksynyt kohtalonsa alistettuna Raitakissana. "Olin nuoruudessanin kusipää ja hyvä pelaaja, enää vain kusipää." kommentoi Martikainen.

Lisäksi joukkueen fysiikkavalmentaja Jani "Pylccy" Suomenmestari on mielissään kesäharjoittelusta. Yksi pelaaja käy tiiviisti punttisalilla ja maakuntauudistusten takia suljetuista sikaloista Jani on saanut hankkittua kunnon proteiinilisät! Näiden ansiosta entinen vikkeläkinttu #99 on raportoitu latovan hirveitä painoja penkkipunnerrustankoonsa. Villeä ei saatu kommentoimaan kehitystä koska hänen puheensa sammalsi sen verran ja suusta tuli vain epämääräisen väristä vaahtoa.
04.03.2017

Voittoputki katkeaa, rumasti

Kaikki näytti niin hyvältä viikonlopun turneeta varten. Pelaajia tulossa ns. aivan homona. Check. Veskarit tiedossa molempiin peleihin. Check. Kenraaliharjoitus talviliigassa päättyi Kissojen murskavoittoon tasaväkisestä vastustajasta. Check. Quimpy Tertsonenkin oli tekemässä paluuta taas pienen tauon jälkeen.

Silti turnauksessa ei onnistunut juuri mikään. Avauskuviot olivat hakusessa, pallo pomppi liikaa lavoissa, eivätkä vedotkaan tuntuneet löytävän tietään vastustajan maalia päin. Kissojen vaparikuviot olivat aivan käsittämättömiä, ja useampaan otteeseen joku yksinkertaisesti unohti mennä kentälle. Numerot voi jokainen tarkistaa tilastojen puolelta, peleissä itsessään ei ole tämän enempää analysoitavaa.

Kiihkeät fantasiat (tai painajaiset) nelosdivarista alkavat pikkuhiljaa saada saman kohtalon kuin ne haaveet, jotka päätyivät rytätyiksi talouspapereiksi teini-ikäisten raitapaitojen sänkyjen alle. Toisaalta, jos joukkue on treenannut tälläkin kaudella tasan yhden kerran, olisi nousu varmaankin ollut liikaa toivottu.
19.02.2017

Voittoputki jatkuu

Miksei eliittiä nuoleskeleva valtamedia koskaan raportoi Raitakissoista? Koska ketään ei kiinnosta. Siitä huolimatta joukkue nappasi viikonloppuna taas täydet neljä pistettä tasaisen varmoilla peliesityksillä.

Ensimmäisessä matsissa nähtiin tiukka ja jännittävä vääntö PSS:ää vastaan. Peli aaltoili kentän päästä päähän, maaleja syntyi vuorotahtiin, ja niin yleisössä kuin vaihtopenkilläkin kiskottiin betasalpaajia kuin Rysty rusinoita. Maaleista varsin suuri osa syntyi molempien joukkueiden puolustajien mokista. Kissojen suhteenhan asiassa ei ole mitään uutta, mutta nyt vastustajatkin alkoivat tehdä samaa. Pelin kulminaatiopiste nähtiin, kun Raitakissojen maalissa mainiosti pelannut Jonne torjui vastustajan vikkelän läpiajon. Lopputuloksena voitto lukemin 6-5.

Toinen peli ei ollut numeroiden valossa yhtä tiukka, vaikka vastustaja HV Freeway liikuttikin palloa näppärästi. Kissojen puolustus kuitenkin toimi ihanasti, ja hyökkäyspäässä nakutettiin maaleja tasaiseen tahtiin. Rystylle muuten sellaisiakin terveisiä, että pelissä nähtiin maali diagonaalinorsupallon päätteeksi. Lopulta kissamaali pysyi pelissä puhtaana, kun Jonne esitti gamesaverin puolustajien jo menetettyä motivaationsa tehdä yhtään mitään. 8-0 taulussa on hyvä lähteä kotiin. Olemaan siellä.

Turnauksessa Ilmari teki 300. maalinsa Kissojen paidassa. Phibay taas saavutti 100 tehopisteen rajan. Ja vuonna 2001 laudaturin englannissa. Aikamoista.
21.01.2017

V

Pari edellistä turnausta jäi ilman raportointia, lähinnä siksi että RK ei saanut niistä täyttä pistepottia, eikä kukaan jaksanut kirjoittaa mitään.

Kauden viidettä pelipäivää varten suunnattiin jälleen Itä-Vantaalle Campo Sportiin. Päivän vaikeimmaksi rastiksi osoittautui parkkipaikan löytäminen, pelit sen sijaan sujuivat vallan mainiosti. Ensimmäinen matsi Eliteä vastaan oli tosin nihkeää tahkoamista vastustajan puolustaessa tiukasti omaa aluettaan ja tuikatessa maaleja vastaiskuista. Kissojen pelastukseksi osoittautui tehokas alivoimapeli, jonka aikana tehtiin pari maalia. Lopputuloksena voitto lukemin 8-5.

Perinteisten kahvitteluiden jälkeen oli vuorossa toinen matsi HePaa vastaan. Peli oli varsin tasainen, mutta tällä kertaa Kissat joutuivat vuorostaan puolustamaan kurinalaisesti. Vastustaja liikutti ja piti palloa hyvällä prosentilla, mutta RK onnistui pitämään HePan poissa pahimmilta maalipaikoilta ja iskemään kolme maalia, jotka riittivät voittoon. Erityismainintana Willen urhea puolustus oman maalin takana.

Jos tämä tahti jatkuu, Kissat pelaa kauden päätteeksi noususta nelosdivariin. Olisiko maailma siihen valmis?
01.11.2016

Mitä sviidua täällä tapahtuu?

Kauden toinen turnee miteltiin Askola Areenalla, joka osoittautui hyvinkin sopivaksi paikaksi reikäpallon kurmoottamiseen. Edellisestä turnauksestahan Kissat nappasivat täyden pistepotin, joten koko urheilumaailma seurasi jännittyneenä joukkueen otteita päästäkseen sanomaan, että kyse oli vain suonenvedosta ja parista tuurivoitosta. Toi kateus, se on Suomessa hei tosi ikävä piirre!

Ensimmäinen peli PSS Vi:ta vastaan oli jälleen varovaista kyttäilyä, jossa kai pelättiin akillesjänteiden paukkumista enemmän kuin mitään muuta. Peli oli varsin tasainen, loistavien maalipaikkojen ollessa harvassa molemmilla joukkueilla. Pörssikärki S Afrikka latoi kuitenkin pelissä hattutempun, ja kun vastustaja sai tehtyä ainokaisensa Kissojen puolustuksen lievästä uinahduksesta, sai voittoputki jatkoa jo kolmannen pelin verran.

Päivän toisessa pelissä kohdattin ON7. Peli oli varsin railakasta menoa, jossa maaleja syntyi molempiin päihin. Kissojen pelastukseksi nousi ottelussa alivoimapeli. Ensin pidettiin vastustaja kurissa yhden jäähyn verran, ja heti perään tulleen jäähyn aikana Tomi täräytti ottelun voittomaalin. Loppulukemat 5-4, saunaan ja kotiin.

Mihin Kissojen voittoputki sitten perustuu? Ensinnäkin tällä kaudella kaikkiin peleihin on saatu jopa ihan oikea maalivahti. Nytkin kissadebytantti Jonne piti vastustajan tehokkaasti kurissa eleettömillä nollauksillaan. Toisekseen joukkueen kokoonpanossa on tehty pieniä viilauksia. Tomi on nostettu hyökkäämään tehokkain seurauksin , ja Timo ottanut hyvin paikkansa puolustuksen pelinrakentajana. Kolmanneksi... no en mä keksi enää mitään. Tuurilla ne laivatkin seilaa?
03.10.2016

Kausi käyntiin ryminällä!

Raitakissat aloitti jo ties kuinka eli liian monennen kautensa Campo-Sportin hikisellä kentällä.

Ja hyvin aloittikin. Ensimmäisessä pelissä kaatui FC Elite niukkamaalisen kamppailun lopputuloksena. Pelissä ei nähty varsinaista juoksuvoiman juhlaa, molempien joukkueiden kenties säästellessä parhaita voimiaan kauden myöhempiin koitoksiin. Kissat onnistuivat kuitenkin tuikkaamaan maalit tarvittavista paikoista, lopputulemana 3-1 voitto.

Tunnin lepäilyn ja yleisen ihmettelyn jälkeen vastaan asettui HV Freeway. Vaikka peli aaltoili ajoittain vahvasti päästä päähän, oli Raitakissojen maalivire tällä kertaa vastustajaa paremmin kohdillaan. Syöttökuviot olivat paikoin silmiähivelevää katseltavaa, ja maaleja syntyi tasaiseen tahtiin. Toista läpimurtokauttaan pelaava Jani takoi hattutempun, ja siinä sivussa taisi Sakkekin päästä joillekin tehoille. Kun vielä Panu väläytteli maalissa ajoittain lähes jukkatammimaisia (miinus se tuuletus pokaalin kanssa 95 nevö foget) otteita, saatiin taululle loppulukemat 8-1. Aikamoista.
10.04.2016

Kauden päätösmätöt

Virallinen sarjakausi on kevään lämmetessä pulkassa. Ensimmäisessä pelissä sarjakärjeltä OJyltä pataan 4-6 viimeisen minuutin kahden kavennusmaalin siivittämänä. Ilaria siteeraten: "Olimme pesukoneessa... linkousohjelmassa...".

Toisessa pelissä VesCaa vastaan olikin sitten raikasta tykitystä ja historiallista ja harvinaista monessakin mielessä kellojen pysähtyessä aikaa 38:34: 12-0 voitto, nollapeli Lasselle, 7-0 ensimmäisen erän jälkeen, yv-teho 100%, suurin plussaldo pelissä +12 (Ilari ja Timo), joku muu kuin Ilu tai Sakke teki hattutempun, jokainen kenttäpelaaja teki vähintään 2 pistettä...

Tehot:
(ja kyllä, juuri siksi kirjaan nämä ylös)
Ilu 4+1
Kassu 0+4
Tomi 3+0
Sakke 1+2
Timo 0+3
Ilari 2+0
Jani 2+0
Wille 0+2
ja Lasselle hieno nollapeli!
27.01.2016

Raitakissat aloittanut vuoden 2016 historiallisen hyvin

4 peliä 4 voittoa! Siinä on Kissojen aloitus vuoteen 2016. Voitokkaan turnauksen lisäksi Kissat ovat pyyhkineet lattiaa Talviliigassa, kun jalkoihin jäivät Dynamo ja Ottopojat. Onko kyseessä vain hetken hurma vai ovatko Kissat oppineet vihdoin voittamaan 18 vuoden yrittämisen jälkeen? Huhujen mukaan joukkueen johto käy neuvotteluja pääsponsori MAHOYn kanssa uudesta sponssidiilistä! Joukkueen kapteenilla on selkeä näkemys hyvästä alkukaudesta: "Mielestäni onnistuneet norsupallot sekä Ilpon uusi tukka ovat alkuvuoden suurin syy onnistumisiin."

P.Hatakko lainaten "GO RAITAKISSAT GO!
12.12.2015

VM-matka Siuntioon

Uutisrintamalla on ollut hiljaista, mutta toisaalta mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut. Kautta 2015-2016 on nyt tahkottu neljän turnauksen verran, ja perinteitä kunnioittaen saldona on pari tasuria, yksi voitto ja reipas määrä tappioita.

Syyskauden viimeinen turnaus käytiin Kissoille ihka uudessa paikassa, nimittäin Siuntiossa. Matkaan saatiin vajavainen määrä vajaita jätkiä, ja jälki oli sen mukaista. Ensimmäisessä pelissä debytoi ties kuinka mones kissaveskari Lasse, joka väläytti hyviä otteita taistelun tuoksinassa. Valitettavasti se ei kuitenkaan riittänyt, vaan P-Boys(?) käänsi pitkään tasaisena mourunneen ottelun edukseen. Timo teki rankkarimaalin.

Tauolla käytiinkin sitten vetämässä mahat täyteen pizzaa ja kebabia, kaikki kuusi pelaajaa siis. Maalivahti mukaan lukien. Toiseen otteluun Otaniemen Jyllääjiä vastaan lähdettiin nimittäin ilman vaihtomiehiä ja ranteet auki -meiningillä. Pari erää lukemat pysyivät yllättävän siedettävinä, mutta lopulta voittajasta ei pahemmin jäänyt jossiteltavaa. Kissojen ainokaisen teki Veka komealla kiukkurystyllä.

Kissat vetäytyy jouluteloille.
11.04.2015

Kausi päätökseen

Raitakissat päättivät kautensa tutulla Mylliksen areenalla. Ensimmäisestä pelistä jäi käteen piste 6-6 tasurista Vidin kanssa. Pelissä tehtiin Kissahistoriaa kun Mäntsälän Bodari-Ilmari rikkoi hurjan 400 pisteen rajan! Kissat onnittelee! Ilkulle on povattu jo Sami Niemi memorial trophya ja patsasta Kaakkolaan. Toisessa pelissä tuli tukkaan sarjan parhaalta joukkueelta Snakkesilta luvuin 6-3. Kissat kiittää fanejaan kaudesta! Ensi kaudeksi on jo kiinnitetty Ilkku 10 vuoden sopimuksella.
08.02.2015

Rajat rikki

Lauantain turnauksessa Iplo Jertsonen teki uransa 100:nen syöttöpisteen.
Myös SB97:n kasvatti puolustaja Lauri "Cicciolina" Cuccony teki historiaa rikkomalla 100 pisteen rajan komealla ripuliranteella! Raitakissat onnittelee kumpaakin vätystä!
22.12.2014

Hyvää joulua!

Raitakissat toivottaa jäsenilleen, joukkueen faneille ja itse asiassa ihan kaikille herttaisille piiperoille hyvää joulua ja rempseää vuotta 2015! Syökää paljon kinkkua, etenkin vastustajat.
12.08.2014

Uusi kausi, mitkä kujeet?

Kiimaisen kiihkeä salibandykausi 2014-2015 odottaa käynnistymistään. RK:n herttaiset piiperot kirmaavat ensimmäiseen turnaukseensa lokakuussa, mistä alkaakin huhtikuulle saakka kestävä jokatalvinen via dolorosa. Kisujen pelaajisto on pysynyt pääosin ennallaan, paitsi että viime kauden kohurookie, ikinuori P. Hatakko ei onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa kokoonpanossa ja joutuu näin ollen hakemaan peliaikaa farmin puolelta. Pari paikkaava hankintaa on kuitenkin kiikarissa. Heistä toinen on joukkueen vanha tuttu, toinen taas pelannut jopa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla saakka. Ja sitten Kissoihin. Miten? Miksi?

Kirjojen ystävien kannattaa myös pitää hep... silmä kovana, sillä parikin RK:n pelaajaa aikoo avata uusia uria. Joulumarkkinoilla kirjalistojen ykköstilasta kilpailevat nimittäin Lipo Tretsosen "Silmä lepää, käsi ei" sekä PH Aholähteen "Minä ja maksakirroosi".

*edit. Kissojen kokoonpanoon saattaakin tulla vielä yllättäviä muutoksia. Joukkueen pukukopissa on tiettävästi kuohunut jo jonkin aikaa, ja viimeisimpien huhujen mukaan joukkueen nopsajalka WH 99 on jättämässä kissat. Viikkouutiset tavoitti Wilbertin puhelimitse. "Niin, ei tässä ole mitään sen suurempaa. Olen nyt voittanut Tertsosen pistepörssissä useamman vuoden putkeen, mutta valmennusjohto ei silti suostunut pyyntööni pelata kaikki ylivoimat takatolpalla, ja ampua kaikki rankkarit. En ole jättämässä kissoja, mutta välivuosi saattaa tulla kyseeseen. Palataan aiheeseen kun minulla on jotain uutta kerrottavaa."
12.06.2014

Raitakissat nousivat Vitoseen!

Raitakissojen visiitti kutosessa jäi todella ranskalaiseksi.
SSBL päätti nostaa Kissat takaisin vitoseen koska pelkäsivät sarjan mielenkiinnon häviävän tyystin, jos divarin seksikkäin joukkue pelaa kutosta.

Kissojen pääluottamusmies Teemu "HipHei" Partanen kommentoi sarjanousua hyvin ponnekkaasti mutta vähäsanaisesti; "Luulin että ollaan pelattu jo aikaisemmin kutosessa".

Pääsponsori Mahoy on luvannut tuplata sponsorirahat ensi kaudeksi jotta uusien vahvistusten 5 divari korvaukset voidaan maksaa.

Pasi Hatakko kommentoi uutista lyhyesti; "Voi Simdax soikoon"
30.03.2014

Raitakissat upposivat kutoseen

Kauden viimeisessä turnauksessa ei ollut enempää eikä vähempää kuin sarjapaikka kyseessä. Ennalta tiedettiin että 3-4 pistettä pitäisi raapia kasaan että mahdollisuudet säilyä säilyisivät. Vastustajat eivät olleet sarjan kärjestä joten kaikki oli periaatteessa omissa tassuissa.

Ensimmäisessa pelissä vastaan asettui Fortuna, jolle oltiin kauden eka peli hävitty niukasti maalilla. Kissat aloittivat ottelun varsin pirteästi johtaen peliä niin 2-0 kuin 3-1. Viimeisessä erässä Fortuna käänsi pelin jo edukseen kunnes Pikkurysty takoi tasoituksen. Tasapeli olisi jo ollut ok tulos, mutta niin vain lopussa Rouva Fortuna oli Fortunan puolella. Hämmentävä pomputtelu päättyi lopulta maaliin ajassa 43.39. Kissojen takaa-ajo oli kiihkeä kuin Ilpon festaritanssi mutta se ei johtanut mihinkään.. aivan kuten ei festaritanssikaan. Näin ollen Fortuna vei tärkeät pisteet maalein 5-4.

Toiseen peliin antoi uskoa päävastustaja Cykon kyykkääminen omassa pelissään 12-0. Tiedettiin että voitolla säilyminen oli vielä suht todennäköistä. Vastustajan oli Lapa jolle oltiin kauden ensimmäinen kohtaaminen hävitty 10-0. Peli oli alusta asti melko varovaista ja Lapa siirtyi huomaamatta 2-0 johtoon. Kissat saivat kuitenkin elintärkeän kavennuksen ajassa 29.59 kun Saariston Säätäjä survoi maalin edestä vaparin riparit sisään. Viimeisessä erässä Kissat pääsivät ylivoimalle, jonka aikana kauden pörssihai Ilu napautti viekkaasti maalin takaa veskan kautta tasoituksen. Yksi tarvittiin kuitenkin vielä. Pelin lopussa Kissat teki jotain historiallista ja tiivisti kahteen kenttään. Hetken jo näytti että kaikki toivo on menetetty mutta silloin kun hätä on suurin on myös Ville lähellä. Ensin Pasi "Jr" Hatakko otti fiksusti yhden vastustajan pelistä pois ja loppu pelattiin tasavajaalla 4 vs 4.
Kun peliä oli jäljellä reilu minuutti Myllypuron Don Johnsson karkasi vastustamattomasti läpi viimeistellen kylmähermoisesti voittomaalin! Kissat olivat jälleen kiinni säilymisessä. Loppupeli osattiin jäädyttää ja näin ollen Cykon viimeinen peli juuri Lapaa vastaan ratkaisisi järjestyksen.

Cyko otti kuin ottikin tärkeän tasurin vikasta pelistä ja Kissojen kohtaloksi tuli karsiutua 11 pisteellä.

Kausi oli melko kaksijakoinen välillä pelattiin hyvin ja saatiin porukkaa turnauksiin välillä taas jouduttiin polkemaan parilla vaihtomiehellä. Kaiken kaikkiaan Kissat taisivat saada mitä ansaitsivat. Koko organisaatiolle tekee ehkä hyvää aloittaa uusi projekti pohjalta. Pyyhitään vanha paska pelaajamateriaali pois ja aloitetaan samoilla äijillä ensi kausi ja toivotaan että kesä ja Aurinko ovat tehneet meistä parempia! Turha toivohan tuo on mutta eikai se oo niin justiinsa. Ensi kaudella noustaan tuhkasta ja palautetaan Kissoihin se nuoruuden palo ja kiima jolla ollaan parhaimmillaan pelattu vitosessa ja voitettu marrasmeiningeissä C-tytöt!

Pelaajarintamalla on tulossa ehkä mielenkiintoisia vahvistuksia ja myös Rookie veteraani Pasi on sitoutunut joukkueesen kuin pisteet Ilpon parvisimulaatiossa toisiinsa.

Kiitos kaudesta ja leuka rintaan, tanko rinnalle ja ylös!
Kissat jatkaa vielä Talviliigan tasokkaassa alemmassa loppusarjassa mutta Divarin merkeissä palataan asiaan syksyllä!

Kapun valinnat:
Paras pelaaja: Ilu & Panu
Hasardein pakkipari: Lähdeaho & Ikola
Toiveita herättävä kehittyminen: Tomi
Ikimuistoisin hetki: Villen maali vikassa pelis.... eiku sittenkin se ku Lasse rutisteli pelipallot kelvottomiksi.
11.01.2014

Vuosi 2014 käyntiin vajaamiehityksellä

Kissojen vuoden ensimmäinen turnaus piti sisällään melkoisia käänteitä, kun Espoossa vastaan tulivat sarjan kärkipäässä majaileva TKB ja häntäpään LaPa.

Ensimmäiseen otteluun saatiin raavittua pari vaihtomiestä ja Panuel maaliin. Tiukka puolustustaistelu sujui Kissojen tahdissa ja vastustajan kärkimiehet saatiin pidettyä hyvin pimennossa, Panun toimiessa viimeisenä lukkona. Hyvällä prosentilla hakatut maalit veivät Kissat viimeiseen erään 4-0 johdossa. Vika erä alkoi murheellisesti kun vastustaja rankaisi minuutissa kaksi kertaa ja näin saatiin taistella koko rahan edestä loppuaika.
Lasse sutaisi uransa ensimmäisen byyrin, jonka ansiosta päästiin taas kolmen maalin karkumatkalle. Lopulta se riitti ja huolimatta TKB:n hurjasta loppukiristä päättyi peli Kissojen voittoon 6-4! Tehomiehenä hääri Mäntsälän Remontti-Reiska Ilu joka latoi hatun ja antoi yhden syötön. Panu oli maalissa maaginen.

Toisessa pelissä jouduttiin taistelemaan yhdellä vaihtarilla kun Panu poistui paikalta. Vastustajalla oli yhden sählykerhon verran ukkoja mukana, joten lopulta materia voitti laadun.

LaPa rankaisi väsyneitä Kissoja kuin Kuurne konsanaan salsatossujaan ja latoi taululle synkät 10-0 loppuluvut. Ottelussa tehtiin seurahistoriaa sillä peli vihellettiin päättyneeksi ajassa 44.48, koska Kissoilla oli enemmän pelaajia jäähyboksissa kuin vaihtoaitiossa joten peliä ei voitu jatkaa. Lopun jäähyt olivat sen verran kyseenalaisia, että voidaankin hyvällä omalla tunnolla sanoa pelin ratkenneen luokattomaan tuomarointiin!

Kaksi pistettä oli kuitenkin olosuhteisiin nähden hyvä suoritus, kun puolet jengistä telakoitui ympäri maailman viidakkoja ja toinen puoli vaihtoi kakkavaippoja. Ensimmäisessä pelissä vaihtoaitiossa peliä seurannut Kissojen Ö-juniori Matias Komulainen muistuttikin että raikkaan jalan merkitys on suoraan verrannollinen piiperoiden määrään - ollen tässä täysin oikeassa.
24.12.2013

Hyvää Joulua!

Raitakissat toivottavat faneilleen ja joukkueen jäsenille sekä Pasille rauhallista Joulua!
16.11.2013

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin...

RK:n suloiset piiperot raahustivat marrasmeininkien hengessä Myllypuroon tahkoamaan, taas kerran, rempseän reipasta reikäpällon runnontaa. Turnaus sujuikin varsin perinteisissä merkeissä, ja mukaan saatiin tällä kertaa jopa yksi piste.

Ensimmäisessä koitoksessa karvakorvat kohtasivat ties mistä kotoisin olevan PSB:n. Vastustaja hallitsi peliä hienokseltaan, mutta kisuliinitkin pääsivät paikka paikoin esittämään mukiinmeneviä otteita. Lopputulos kuitenkin PSB:lle 6-3, tosin mitään tarkempaa muistikuvaa maaleista tai niiden tekijöistä ei jälkipolville jäänyt.

Illan toinen matsi olikin sitten tuttua raitasählyä psykologisesti henkeäsalpaavine käänteineen. Hyvinkään ponnistava Porski oli liikkeellä kevyin jaloin ja onnistuikin latomaan taululle parissa erässä 5-1 -johtolukemat. Olisiko vastustajaan hiipinyt lievä hyvänolontunne, koska viimeisessä erässä Raitakissat onnistuivat, ties kuinka monetta kertaa seuran historiassa, nousemaan tiukasta takaa-ajoasetelmasta tasapeliin. Tasoitusmaalin sivalsi kolme sekuntia ennen peliajan loppua hallitusti, kauniisti, lasikuitusilpun värittäessä ilmaa, joukkueen uusi voimahyökkääjä Pasi.

Kolmen turneen jälkeen lohkon keskivaihe vaikuttaisi pisteiden valossa hyvinkin tasaiselta, ja kaikki on vielä auki kuin Talvivaaran tulevaisuus...

26.10.2013

Hakaniemen via Dolorosa

Toisessa turnauksessa Kissat sai vastaansa Kislan ja Cykon. Hakiksen pieni kaukalo oli myrkkyä isoimmille kentille pelikuvionsa luoneille Kissoille.

Ekassa pelissä hyvin scoutatut "kaljamahat" Kisla vei alusta asti Kissoja. Eka erä pysyi vielä tasaisena mutta sen jälkeen alkoi oma reppu heilua, kun Kislan piiperot pani palloa kovalla prosentilla sisään. Kissat eivät saaneet juonesta kiinni missään vaiheessa ja niin dumarit vihelsivät pyllyra*skauksen päättyneeksi ajassa 36.51. Loppulukemat ei jätä sijaa selittelyille 13-1. Vastustaja pelasi suoraviivaisesti ja iski maaleja one-timereilla ja hyvillä yksilösuorituksilla.

Toisessa pelissä vastaan asettui entuudestaan tuttu Cyko. Peli pysyi suht tasaisena mutta Kissojen viimeistely oli jälleen jäissä. Kun vielä wannabe junnutuomari halusi saada roolia niin jäähyjen sävyttämä peli päättyi lopulta 6-2 tappioon. Lipo "ai vttu mä en oo maksanu lisenssiä" Tretsonen pelasi ensimmäisen pelinsä ja oli Kissojen tehomies 1+1 tehoilla.

Pelit olivat yhtä harmaita kuin sääkin, mutta ehkä se tästä vielä aurinkoiseksi muuttuu..
05.10.2013

Kausi käyntiin lennokkaasti

Raitakisujen kauden avausturnaus Myllypurossa sujui ihanan menestyksekkäästi. Pari uutta vipeltäjää ja vastaavasti muutaman runkopelaajan puute (tarkoittaa tässä tapauksessa fyysistä poissaoloa pelitapahtumasta) langettivat hienoisen epäilyksen sarja-avauksen ylle. Pelko oli kuitenkin aiheeton, sillä karvapalleromme onnistuivat taistelemaan mojovat kolme pistettä kotiin varsin kovilta vastustajilta.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asteli Sairas Veto (SaVe) II. Kissojen näkökulmasta vastustajassa ei kuitenkaan ollut muuta sairasta kuin liikkeen määrä. Paine puolustuspäässä oli paikka paikoin infernaalinen, mutta tiivis viisikkopuolustus yhdistettynä Panuelin hekumallisiin torjuntoihin antoivat Kissoille kuitenkin eväät taistella voitosta. Ja siinä myös onnistuttiin, huolimatta SaVen pahaa enteilleestä 2-3 -kavennusmaalista noin minuutti ennen ottelun loppua.

Toinen peli sujuikin sitten varsin perinteisissä merkeissä. Kokojoukkuekipsistä kärsinyt kattilauma katseli silmät pyöreinä, kuinka TKB latoi neljä maalia Kissojen yhtä vastaan. Ihmeellistä kyllä, kenttä joka paria tuntia aiemmin oli tuntunut perin ahtaalta, olikin yht´äkkiä tilaa täynnä. Ja valitettavasti valtaosa tilasta löytyi Raitapartojen puolustuksen keskeltä. Viimeiseen erään lähdettiin siis jalat hapoilla ja kolmen maalin takaa-ajoasemasta. Kissat pääsivät kuitenkin jälleen esittelemään psykologisesti edistyksellistä strategiaansa. Hyvänolontunteeseen tuudittautuneet vastustajat saivat vuorostaan ihmetellä, kuinka ensin Wille Honkakoski tuikkasi ovelasti maalin takaa etukulmasta pallon verkkoon. Tätä seurasi Runnovan Sian uran kenties kaunein maali, joka syntyi molempien tolppien ja vastustajan maalivahdin selän kautta. Lopullisen tasoitusniitin iski pakkinakin mainiosti mourunnut Piibei rempseällä kaukolaukauksella.

Pelit olivat hankalia, ja niinpä hampaat irvessä taisteltu kolmen pisteen saalis tuntuikin erityisen makoisalta. Uusista hankinnoista Pasi pääsi heti pistepottiin kiinni, kun taas Lasse osoitti loisto-otteita puolustuspäässä. Tästäpä onkin erittäin hyvä jatkaa kohti seuraavia koitoksia...

02.07.2013

Kissojen kesäkuulumisia

Juhannus meni, ja kohta pitääkin jo alkaa ostamaan joululahjoja. Näin kesäaikaan Raitakissoiksi kutsuttu salibandyseurakunta keskittyy teennäisesti lähinnä asiattomuuksiin, kuten potkupalloon ja mökkeilyyn. Tosiasiallinen syy seesteiseen kesänviettoon on kuitenkin se, että vaativa kausi ajoi pelaajien kaikkien ruumiinnesteiden tasot pelottavan alhaisiksi. Lisäksi tertsosteronin vauhdittama kilpailu pelipaikoista ja -ajasta (kotiturnauksessakin oli koko ajan yksi pelaaja vaihtopenkillä!) sai kisuliinit lähinnä halveksimaan toisiaan. Kenties parin kuukauden kuluttua kaikki mahtuvat samaan pukukoppiin, jouluna ehkä jo saunan lauteille. Ehkä.

Uutisrintamalta mainittakoon, että kesän ensimmäinen pelaajahankintakin on tehty. Vanhan kilpakumppanin Cibin lyötyä reikäpallot pussiin, päätti joukkueen kantava voima Pasi "lainausmerkkien sisään jotain hauskaa" Hatakko siirtyä RK:n riveihin vipeltämään. Sopimus on kaksisuuntainen, ja mahdollistaa näin ollen myös farmikomennuksen. Oi voi. Raitakissat toivottaa "Pasin" tervetulleeksi, tehoja odotetaan.

25.03.2013

Kausi pakettiin Tikkurilassa

Kissat päättivät kautensa Tikkurilan Tiikeriareenalla lauantaina.

Jo ennen turnausta oli selvillä että paikka vitosessa oli varma kuin Vesterisen kokouspullat. Paikalle saatiin vieläpä hyvä miehitys joten odotettavissa oli vielä pistetilin lihottamista.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui vajaamiehinen Sir Saigon. Kissat jaksoivat jauhaa melko laiskatempoisessa pelissä tarvittavat maalit, kiitos Ilpon ja Timon tehohetkien loppulukemien ollessa 5-2.

Pelin hätkähdyttävin hetki nähtiin ajassa 34.40 kun Ville Honkakoski otti 2min jäähyn poikittaisesta mailasta. Tämän jälkeen Vilpertti kommentoi jäähyään hyvin asiallisesti innokkaalle tuomarille joka veti palkokasvin sieraimeensa ja lähti juoksemaan Villen perässä heiluttaen punaista korttia. Hetken aikaa kesti ennen kuin Ville tajusi ettei hän pääsekään esittämään mitään korttitemppua vaan joutui suihkuun!! TÖRKEÄN ottelurangaistuksen saanut Ville ajettiin katsomoon josta hänet passitettiin vielä pois näkyvistä. Kahvion puolellakin hänelle naurettiin ja Tikkurilan Pormestari tuli paikalle ajamaan tämän epäkelvon yksilön koko taajamasta ulos. Paikalla olleet lapset joutuivat terapiaan ja herkimmät aikuisetkin saivat kriisiapua paikanpäällä. HUH HUH! Melkoista meininkiä siis.

Toisessa pelissä sarjakakkonen PSS sai vastaansa vielä shokissa olleen kissapesueen, jonka riveistä siis puuttui tuo Myllypuron Jarkko Ruutu. Tasainen peli ratkesi muutamaan kissojen oman pään sähläilyyn, loppulukemien ollessa 3-1. Hyvä peli jokatapauksessa jossa näytettiin että kun on tarpeeksi miehiä ja hyvä veska niin pystyimme haastamaan sarjakärjenkin tasapäiseen taistoon.

Turnauksen jälkeen pidettiin vielä saunailta, jossa palkittiin parhaat ja juotiin Ilarin panemaa Raitakiljaa.

Kissat tekivät muuten 5. divarin piste-ennätyksen kerättyään kauden aikana 12 pistettä. Lohkon vitossija jäi harmittavasti yhden voiton päähän. Tästä on kuitenkin hyvä ponnistaa ensi kauteen!

Talviliiga jatkuu vielä ja sen jälkeen Kissat aloittavat tiukan valmistautumisen kohti ensi kautta. Huhuissa joukkueeseen on yhdistetty mm. Pasi "Roenick" Hatakko joten nähtäväksi jää minkälaisella miehistöllä ensi kausi alkaa.
02.03.2013

Pelkoa ja inhoa Myllypurossa

Edellisessä uutiskatsauksessa esitettiin teoria, jonka mukaan Raitakissojen pelaajamäärä on sitä suurempi, mitä kauempana kotikonnuilta ottelut ovat. Kauden toiseksi viimeinen turnaus Myllypuron tutussa salibandypyhätössä antoikin tukensa tälle ajatuksella, sillä tällä kertaa mukaan ei saatu maalivahtia, Ameriikan serkkuja eikä oikein juuri ketään muutakaan. Se tavallinen tarina: saikkua, vemppaa, motivaation puutetta, isän kanssa kaupassa... Otteluita lähdettiin kuitenkin pelaamaan reippaan avoimin mielin, turhia murehtimatta.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui ilmeisesti Hyvinkäältä ponnistava SCH III. Ottelu oli varsin tasaväkinen, mutta valitettavasti Raitakissat kompastuivat taas kerran maalinteko-ongelmiin ja vastustajan vastahyökkäyksiin, joista rankaistiin armottomalla prosentilla. Kissat pääsivät pelaamaan paljon ylivoimaa, ja muutama maukas kuviokin saatiin aikaiseksi. Loppujen lopuksi ottelu repesi kuitenkin viimeisessä erässä vastustajan hyväksi, joten väkinäiset onnittelut Hyvinkäälle lienee paikallaan.

Illan toinen koitos toi vastaansa lohkon kärkipäässä majailevan joukkueen nimeltä Ässät, ja edellisen pelin väsyn painaessa jalkaa olivat lähtökohdat ottelulle ehkä hieman epäotolliset. Kaikkien yllätykseksi siitä muodostui kuitenkin viime kädessä tasaväkinen koitos, jossa molemmat joukkueet olivat vuorotellen parin maalin johdossa, Ässien kuitenkin hallitessa peliä hienokseltaan. Raitahemmojen maalille taas kerran joutunut Venezkyj osoitti kuitenkin sakkelindforsmaisia loisto-otteita, tehden useammankin vastustajan yrityksen yhtä tehottomaksi kuin nuoruuden yritykset RT:ssä. Ottelulle saatiin vielä Walt Disneyn piirrettyjä lähentelevä onnellinen loppu, kun tasoitus onnistui kerrankin ilman maalivahtia, eikä vastustajaa enää päästetty ohi. Lopputuloksena siis ei ehkä kovin kaunis, mutta taisteltu tasapeli kuitenkin.

16.02.2013

Moottorimarssi Porvooseen

Raitakissojen helmikuinen päiväretki Porvooseen sisälsi nostalgisia piirteitä. Olihan mukaan kirmaamaan saatu houkuteltua pari voimahahmoa joukkueen historiasta, nimittäin Ilari ja Rysty, jälkimmäinen vieläpä Atlantin takaa. Itse asiassa turnaukseen saatiin kaiken kaikkiaan kiitettävä osanotto, jopa yli kaksi kentällistä pelaajia. Ihmeellistä kyllä, mutta Raitakissojen maailmassa pelipaikan etäisyys näyttää olevan suoraan verrannollinen joukkueen osallistujamäärään. Mutta riittäisikö edes vahva pelaaja-arsenaali siivittämään Kissat menestykseen...?

No riittihän se, ja niinpä Porvoon parketilla nähtiin parasta Raita-bandya pitkiin aikoihin. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asteli AC Haki Rollers, jonka Kisuliinit oli kauden aiemmassa kohtaamisessa kertaalleen jo kukistanut. Ottelu oli varsin pitkälti Raitakissojen pallohallintaa, vajaalukuisen vastustajan keskittyessä kenties viisaasti puolustukseen ja vastahyökkäyksiin. Minkäänlaisia murskalukemia taululle ei saatu, ja ottelu noudattikin melko tarkasti joukkueiden aiemmasta kohtaamisesta tuttua kaavaa: Raitakissat meni muutaman maalin johtoon, vain hölmöilläkseen Hakin takaisin rinnalle, kunnes pelin lopussa saatiin vielä vapauttavat pari maalia. Kenellekään ei liene yllätys, että Ilmari-Wille -duo oli taas vireessä ja rohmusi ihan hjomona pisteitä.

Toisessa koitoksessa vastaan asteli Pauhu II. Edellisestä (tappiollisesta) kohtaamisesta viisastuneena Raitakisujen valmennusjohto oli scoutannut vastustajan tehomiehiä, ja maalipaikat pystyttiinkin pitämään hyvin kurissa. Toki Panu pääsi maalilla muutamaan otteeseen osoittamaan, että leikattu akillesjänne on parempi, kuin ei akillesjännettä ollenkaan. Myös Pauhulla oli hieman vajausta vaihtopenkillä, ja koko nuoruutensa parketti-ihottumasta kärsineet Kissat olivatkin liukkaalla alustalla elementissään. Otteluun hienoimpiin suorituksiin lukeutuivat mm. Phibayn täydellinen syöttö jonkun tekemään maaliin (ei jaksa muistaa kuka viimeisteli), Rystyn taistelumaali (kolmannella yrittämällä sisään), sekä kieltämättä kissahistorian kauneimpiin lukeutuva ylänurkkalaukaus puolestakentästä. Tekijä jääköön nyt mainitsematta...

Turnauksen jälkeen Kissojen pukuhuoneessa oltiin yhtä hangonkeksiä. Kaksi voittoa samana päivänä on nimittäin ollut parin viime kauden aikana harvinaista herkkua, mutta ah kuinka ihanalta se taas tuntuikaan. Neljän pisteen turvin sarjapaikka vitosdivarissa alkoi näyttää jo varmistetulta.
13.10.2012

Avausvoitto näki päivänvalon

Raitakissat hakivat tutuilta Mylliksen matoilta kauden avausvoiton, kun ensimmäisessä pelissä kaatui tuttu vastustaja Ac Haki maalein 7-5. Ottelu oli pitkään Kissojen hallussa kun luvut olivat parhaimmillaan jo 4-0. Muutama koomailu toi vastustajan kuitenkin peliin ja 3. erän alussa peli oli jo tasan. Tämän jälkeen Ilkku otti vapauden päästää Kissat pälkähästä ja latoi pari maalia. Lopussa Pylkky laittoi vielä pallon tyhjään rysään. Hieno nousu sillasta ja voitto! Tehomiehenä hääri sensei Pylkky summaamalla 2+1.
Panu oli maalilla tutun varma muuri.

Toisessa pelissä Keravan mustat linnut näyttivät pelaamisen mallia ja takoivat viimeisessä erässä väsyneitä Kissoja edestä ja takaa. 2 erää pysyttiin vielä jotenkuten vauhdissa mutta ei enää viimeisessä. Loppuluvut 10-1 ei jätä jossitteluille sijaa.

Huhujen mukaan myös ekasta turnauksesta olisi tulossa pisteitä sillä Stokilla oli jäänyt paperityöt tekemättä. Toistaiseksi kuitenkaan liiton sivuilla ei mitään virallista ole.
29.07.2012

Kauden alku lähestyy...

Raitakissojen hallitus on päättänyt tulevan kauden suurista linjoista kaikessa viisaudessaan. Päätöksistä ei tosin vielä kerrota julkisuuteen, mutta näille sivuille on odotettavissa tietoa kausimaksusta sekä talviliigasta lähipäivinä.
11.05.2012

Kissat päättivät kauden voittoon

Raitakissat huipensivat kautensa hienoon 7-6 voittoon taistelussa ansiokkaasta 5 sijasta talviliigassa. Aikaisemmissa otteluissa vaikeana vastuksena ollut Tenukepit kaatui huikeassa trillerissä lopulta maalilla.

Tukkajumala Tertsonen läväytti voittomaaliksi jääneen 7. maalin huikealla lämyllä yläkulmaan. Venski takoi huimat tehot 1+3 (tai oikeastaan 1+4 jos syöttö Timon maaliin laskettiin). Ilmari varmisteli pistepörssin voittoaan parilla pisteellä. Wille jäätyi kulmalyönnissä, jonka jälkeen käytiin todella kipakat keskustelut saunan löylyissä.

Kiitos kuluneesta talviliigakaudesta mukana olleille ja erityisesti Pasi "Roenick" Hatakolle veskojen järkkäämisestä.
05.04.2012

Raitakissat Onnittelee!

Ilmari rikkoi kauden aikana seuraavat merkkipaalut:
200 peliä
200 maalia
100 syöttöä
300 pistettä

Ilpo
200 pistettä

Kassu
200 peliä

Venski
100 jäähy min.

Lisäksi Tomi meni maratontaulokssa Pasi Nissisen ohi!


Raitakissat onnittelevat!
02.04.2012

Raitakissat säilyivät heittäen Vitosessa!

Kauden viimeisessä turnauksessa oli panoksena ei enempää eikä vähempää kuin sarjapaikka.

Ensimmäisessä pelissä Kissat olivat näennäisesti pelissä mukana mutta muutama uinahdus ja vastustajan jääkylmä viimeistely johti lopulta murskatappioon lukemin 2-13.

Ennen toista peliä olikin Kissojen osalta tärkeä peli kun pahin haastaja MSB kohtasi sarjakärki GrIFKn. Ottelu oli erittäin tasainen mutta niin vain Kauniaisten pojat väänsivät Kissojen kannalta helpottavan voiton, lukemin 5-3. Samalla sinetöityi se että ensi kaudella Kissat jatkavat 5. divarissa!

Toisessa pelissä vastaan tuli sarja kolmonen Ässät. Kissat pelasivat fiksusti ja paketti pysyi kasassa loppuun asti ja loppulukemiksi kirjattiinkin meidän 2-1 voitto! Ilpon tehdessä voittomaalin ajassa 40.40. Näin ollen säilymismarginaaliksi jäi huimat 3 pistettä. Viimeisessä turnauksessa Ilu teki 3 maalia ja Päällikkö sen yhden.

Lohko oli todella kova joten säilyminen oli erittäin hyvä suoritus. Talviliigaa on vielä muutama peli jäljellä jonka jälkeen katseet suunnataan ensi kauteen.

Kauden päätössaunaillassa pidettiin puheet ja huuhdottiin raskas kausi pois kropasta ilman sen suurempia hehkutuksia.

17.03.2012

Kissojen henki pihisee

Kissat voitti kuoleman pelissä msb:n ja säilymishaaveet pysyivät hengissä. Päällikkö ratkaisi pelin ajassa 43.46 ihanalla reisiohjauksellaan. Lopussa ilmari teki vielä tärkeän 3-1 maalin rankkarista.

Toisessa pelissä sarjakarki grIFK voitti 10-5. Kassu teki maalin!
25.02.2012

Tappioputki jatkui Kauklahdessa

Kissat väänsivät kaksi tasaista peliä Espoon takametsissä mutta jälleen kotiin lähdettiin ilman sarjapisteitä.

Ensimmäisessä pelissä SK Jyräyksen nuoret kollit pitivät Kissat aisoissa ja tasainen peli päättyi lopulta Jyräyksen voittoon 5-3. Ilkku latoi kaikki Kissojen maalit.

Toisessa pelissä vastaan asettui Läpi Seinien, jolta oltiin otettu kunnolla tukkaan ensimmäisessä kohtaamisessa. Jälleen näytti että Kissat jyrätään Läpi Seinien, mutta viimeisen viiden minuutin aikana innostuttiin pelaamaan ja melkein noustiin 5 maalin takaa tasoihin. Valitettavasti tasoitus jäi märäksi uneksi sillä peli päättyi 7-8 tappioomme.

Turnauksen kohokohtia olivat Veskun hyvät pelit molemmissa sekä muutama komea maali joista mieleen jäi varsinkin Willen yläbörsä Jukan seläntakaa "avauksesta" sekä Ilkun maalin edestä suoraan Il Capitanon norsun jatkaminen maaliin.

Kutonen kutsuu mutta Kissat taistelee loppukaudesta kuin Rysty Manhattanin aamuruuhkissa!
18.12.2011

Rusalta luu käteen

Kissat päätti syyskautensa kahteen niukkaan tappioon Rusan sählykaukalossa. Lisälatausta peleihin toi Rysschensweizchwin paluu kaukaloon. Molemmat pelit olivat tiukkoja vääntöjä, jotka valitettavasti kääntyivät vastustajan nimiin.

Ensimmäisessä pelissä MSB-97 rankaisi vastaiskuista taululle loppuluvut 4-6. Kissojen tehomiehenä Ville keräsi 1+1. Meidän hallinta ei tuottanut palkintoa maalien muodossa ja kirvelevä tappio niskassa kohti päivän toista peliä.

Toisessa pelissä MuLi käänsi tiukan väännön lopulta 2-1 voitokseen. Peli aaltoili päästä päähän ja molemmilla oli hetkensä mutta jälleen kerran tehottomuus vaivasi ja ainoan maalimme järjesteli taas Ilu & Wille duo. Petterin loistopelin ansiosta pysyttiin loppuun asti mukana pelissä mutta rouva Fortunalla ei ollut tänään oranssia paitaa päällä ja tasoitus jäi vain märäksi uneksi Ilpon verkkokalvoille.

Yhteenvetona voikin sanoa, että 5 divarissa saa pisteiden eteen tehdä isomman työn kuin kutosessa ja kevät kaudelta pitäisi väkisin pystyä raapimaan 6-8 pistettä, jotta ensi kaudella saadaan vielä vitosen kirkkaissa valoissa kurvailla.

Nyt kun Rysty teki comebackin niin kevätkaudella odotetaankin Ilarin vastavetoa!

Hyvää Joulua ja menestyksekästä vuotta 2012!
04.11.2011

Espoon luisteluareenalta voitto ja tappio

Kissat lähti ensimmäiseen peliin kohtuullisen hyvistä asetelmista, olihan edellisestä turnauksesta taskussa perinteinen 5-0 kabinettivoitto.

Ensimmäinen peli saikin heti lentävän lähdön, kun kissojen oma Shefki Kuurne murtautui läpi puolustuksen ja sijoitti taidokkaasti mirrit 1-0 johtoon. Ekan erän jälkeen kissat olivat hieman hämmentyneitä, kun ei oltukaan tuttuun tapaan 4-0 häviöllä. Sama hyvä vire jatkui myös toisessa erässä, ja vastustajan kentänpoikkisyötöt kariutuivat tiukkaan mökki-kuvioon, jota koutsimme on meille pitkin kautta peräänkuuluttanut. Normaalistihan kissat hyökkää kolmella viittä vastaan, kun vastustaja hyökkää kahdella yhtä vastaan, mutta tällä kertaa myös vastustaja joutui toteamaan ylivoimahyökkäykset mahdottomiksi. Myös avauspelimme toimi hienosti, ja maaleja syntyi. Pisteenä iin päälle Ilmarin hattutemppu. Onneksi kausi on pitkä ja pistepörssitilanne tullee vielä muuttumaan.

Tokassa pelissä alkoi sitten jo jalka painaa ja tassu luistaa liukkaalla kentällä. Myöskin allekirjoittaneen perinteinen tyhjennysharjoitus ekan pelin jälkeen verotti voimia, vaikkakin yksi spurtti sentään syntyi, ja siitä hieno ylänurkkamaali. Loppuun koutsin tyly analyysi: "Vastassa oli junnulauma, eikä meillä mitään sanottavaa koko matsissa. Liukas kenttä suosi nuoruutta, ja vielä kun vastustajan mailatekniikka oli hyvässä kuosissa, oli meidän osamme lähinnä roikkua perässä ja rikkoa parhaamme mukaan. Olimme oikeastaan koko pelin ajan askel jäljessä, hävittiin kaikki kaksinkamppailut, eikä saatu avauspeliä toimimaan lainkaan. Puolustuspakka pysyi kyllä sinänsä kasassa (hyökkääjille kiitos), mutta irtopallot menivät jatkuvasti vastustajille, joille tällä kertaa tunnustus siististä ja reilusti taistosta."
14.06.2011

Raitakissat nousi 5 divariin!

Kabinettipelit ovat jälleen koituneet Kissojen eduksi ja ensi kaudella Raitakissat pistävät jälleen jalalla koreasti 5 divarissa! Ainoaksi ongelmaksi saattaa koitua joukkueen tähtipelaajien tähtitieteelliset palkkapyynnöt nyt nousun toteuduttua. Huhujen mukaan Wille Honkajoki vaatii ensi kaudella selänpesun lisäksi myös saippuointia pelien jälkeen. Lipo Tertsonen taasen mankuu uutta taskulaskinta. Joukkueen kirstunvartija Piippari ei ole kommentoinut näiden diivojen vaateita.
17.04.2011

Kausi pakettiin ja Rystyn paita jäihin

Raitakissat päättivät historiansa parhaan kautensa Masalassa tappioon ja voittoon. Kissat keräsivät päättynellä kaudella 25 pistettä, joka rikkoi entisen ennätyksen peräti kahdeksalla pisteellä!!

Masalassa Kissat väänsivät ensimmäisessa pelissä tiukan ja vähämaalisen pelin Saintsia vastaan joka kuitenkin kääntyi tappioksemme 3-1. Ainokaisen iski kauden viimeisen pelinsä pelannut pikku-Rysty. Vastustaja puolusti kiimaisesti ja Kissoilla oli suuria vaikeuksia päästä kunnon tekopaikoille ja kun vielä maalissa oli lohkon kookkain veskari niin tällä kertaa Saints kuittasi pisteet.

Toisessa pelissä vastaan tuli harmaanutut, Cyko. Peli oli yllättävän kuuma kun vastustajan muutama kaveri kävi kierroksilla. Kissat pitivät kuitenkin päänsä kylmänä ja latoi taululle ansaitut voittolukemat 6-3. Wille toimi maestrona iskien tehot 1+3. Hienoa oli myös Olli"RuSi" Vesterisen kauden avausbörsä, jonka hän sivalsi komealla rannarilla etunurkasta sisään.

Pelien jälkeen suoritettiin ripsakka moottorimarssi Arabiaan, jossa kissat paketoivat kauden saunanlauteilla. Tunteikas saunailta huipentui Ryssenzcweishin paidanjäädytykseen, joka tehtiin nestemäisellä typellä. Illan päätteeksi Rystylle annettiin vielä eväitä tulevaisuutta varten. Videota löytyy: http://www.youtube.com/watch?v=s0Ats-ZS7U4

Kiitos kaikille kaudesta ja palataan asiaan taas muutaman kuukauden päästä. Kissat lähtevät hunttaamaan, huivit kaulassa, siirtomarkkinoilta yhtä pakkia ja kassaria.
04.04.2011

Kissojen kevät jatkuu vahvasti

Sunnuntaina miteltiin taas pisteistä ja tehopisteistä jo kovin tutuksi tulleessa Myllypurossa, jonka herttuana toimii kissojen numero 10, Quimpy. Ekaan peliin tuli PKT vastaan, joka onnistuu jotenkin aina voittamaan pelinsä, vaikka ei maaleja niin kauheasti survokaan. Kissimirritkin olivat saaneet sarjajohtajalta kylmän käsittelyn joulukuussa, joten oli kalavelkojen maksun paikka. Poikkeuksellisesti hallille tultiin ajoissa lämmittelemään, poikkeuksena tietenkin Quimpy. Vaan eipä haitannut: Quimpy syötti Janin maalintekoon jo minuutin jälkeen. Kissat olivat muutenkin valppaana, koska mitään neljän maalin kiriä ei kiinnostanut enää kokeilla. Toisessa erässä PKT:kin pääsi jo tulostaululle, ja 3. erän orgiat aloitettiin 2-2 tilanteesta. Kuluu 4 sekkaa ja hups... PKT johtaa. Kissat eivät kauheasti paikkoja saaneet tasoitukseen, koska pallo viihtyi vastustajan leirissä paremmin, mutta Ilmari sai kuitenkin erän puolivälissä hyvän vetopaikan, ja siellähän se lepää verkon pohjalla! Ah, kuinka ihanaa. Kissat puolustivat hyvin, ja Petteri pelasi taas loistavasti, joten enempää maaleja ei nähty. Ottelu voidaankin lisätä heti kattikaanoniin, jossa näitä 3-3-tasureita on jo aika liuta. PKT on kyllä paikkansa kärjessä ansainnut, sillä kollektiivinen liike-energia on porukalla suuri, ja paremmin synkronoitu kuin lohkon muilla joukkueilla.

Toisessa pelissä iänikuinen kissojen ja koirien välinen kamppailu sai yhden episodin lisää. Aamupeli painoi vähän ehkä kintuissa, ja maalinteko oli taas kerran tervanjuontia. Ns. "helppo peli", ja sitten se onkin 2-2 tilanteessa 39 minuutin rettelöinnin jälkeen. Siihenkin mahtui mm. Petterin torjuma rankkari ja läpiajo. Sitten hurtat joutuivat koirankoppiin jäähyjä kärsimään, ja Päällikön ruoska päästi kissat pinteestä ajassa 39.29. Kissat teki vielä pari maalia, joten voitto ansaitusti kotiin, mutta hyvän vastuksen antoivat koirat tällä kertaa.
01.04.2011

Päällikkö jättämässä kissat!

Kevään korvalla siirtohuhut alkavat taas lyödä kissoja korville. Kissojen monivuotinen päällikkö, Ilpo "Quimpy" Tertsonen on siirtymässä KHL:ään kesällä. Wikileaksin kaappaamassa vappumuistiossa ja Otaniemen vessakirjoituksissa Myllypuron Olli Jokinen avautuu ongelmistaan kissoissa:

"En koe enää olevani Päällikkö-nimen arvoinen Villen nöyryytettyä minua pistepörssissä, tunne on sama kuin silloin ennenkin Tanhuniityn korttelihipan jälkeen. Taidan jättää kissat." -Quimpy (22.3.)

"En pysty keskittymään peleihin kunnolla nykytilanteessa, mikä on väärin rakkaita joukkuetovereitani kohtaan, jotka nöyrästi syöttelevät Honkkelin läpiajoon kerta toisensa jälkeen. Toivon, että päätökseni myötä koko maailmassa alkaa uusi valon, toivon ja pyyteettömän rakkauden aika." t. #10 (25.3.).

Päällikön päätökseen saattaa vaikuttaa myös miehen mahdollinen osuus vellovaan doping-jupakkaan. K-P Kyrön poliisille antamassa statementissa hän mainitsi mystisen henkilön jonka luoma parvisimulaatio, jossa valko- ja punasolut käyttäytyvät parven tapaisesti luoden täydellisen sper.. veren happipitoisuuden. Päällikkö on kiistänyt kaiken.

Lisätietoa Myllypuron Charlie Sheenin ensi kauden kuvioista saataneen lähiviikkoina.
21.03.2011

Espoo teki kissat autuaiksi

Raitakisut lähtivät saalistamaan pisteitä EIF:n ja JuKin kustannuksella, pelipaikkana oli sopivasti laiskanpulskeille Karvisille profiloitu Esport Arenan pienehkö kenttä. Ukkoakin oli paikalla mukavasti: täydet ketjut, normipakit ja Panuel maalissa valoivat uskoa pieniin karvapalleroihin. EIF-pelin 2 ekaa erää olivat ehkä jopa parasta kissaa, mitä on koskaan nähty. Pallonhallinta oli ainakin sixty-fifty, maalipaikkoja tuli liukuhihnalta ja tilanne kutkuttavasti 7-1. Yllätävää sinänsä, että ns. kolmosketjuksi ristitty ja halveksittu Piipein vitja teki maaleista neljä. Kapitano Wenski hunttasi jopa ensimmäisen hattutempunsa. Sitten kissat lähtivätkin lasagnelle, ja EIF höykytti kolmannessa erässä 3-0, mutta väliäkö hällä.

Toisessa pelissä tuli sarjakolmonen JuKi vastaan, ja taktiikka oli suunnilleen sama: ei mitään ilmaiseksi. Ja sehän toimi, sillä JuKi ei päässyt edes keskiviivalle helpolla. Wenski laittoi 1-0 jo ensi minuuteilla, ja kolmannen erän alussa Timo teki helpottavan 2-0, kun Myllypuron Hannu Kailajärvi aka Ilpo antoi ihanan passin maalin kulmalle. Muuten kissat hutiloivat maalipaikoissaan melkoisesti, mutta ehkä osittain senkin takia puolustus pysyi skarppina, ja ensimmäinen nollapeli oli tosiasia. Kissat nousivat nyt jo 20 pisteeseen, mikä on 3 pinnaa päälle vanhan ennätyksen, eli kolme kertaa miau sille, ja kerran vaikka Kaisa Mäkäräiselle.
26.02.2011

Kateille tappio ja voitto

Myllypuron vastuuturnauksessa kissat saivat vastaansa kasan junnuja Hangosta aamupeliin. Varsin perinteiseen tapaan kissat olivat ekassa erässä aivan tuuliajolla, ja kaveri meni 4-1 karkuun. Toisessa erässä verkko pöllyi lisää, mutta tahti sentään hidastui. Peli oli 43 minuutin jälkeen 7-3, mutta pieni, lähinnä säälittävä kiri saatiin kuitenkin aikaan. Mut hei, jos oltais pelattu neljä erää niin sitte! Junnujen vauhti oli liikaa unenpöpperöisille kissoille, ja lukemat 7-5 vastasi kai kentän tapahtumia aika hyvin.

Toinen peli oli sitten jumbo-KalKaa vastaan, joten pelistä odotettiin helppoa, mitä se ei ollut. Karhut liikkuivat vain metsästääkseen, turhia kiemuroita ne eivät juosseet. Jos kissat osaisivat tehdä 10 maalia, tällaiset pelit olisivat helppoja, mutta kun kissat ei osaa. Onneksi 6 nyyttiä riitti kuitenkin voittoon.

Ville ja Ilmari tekivät perinteiset neljä pinnaa mieheen turnauksessa, ja varsinkin Villen hienot kiepautukset saivat katsomon, siis vaihtopenkin, kohahtamaan. Lisäksi Jackman rikkoi yhden kauden maaliennätyksen, ja tuuletus oli sen arvoinen.
06.02.2011

Hangosta raaputettiin tyhjä arpa

Kissojen suuret koitokset jatkuivat lauantaina Hangossa, ja tarjolla oli jopa lohkon kakkossijaa. Hangon parketti oli kyllä Tammisaaren parkettiakin v-mäisempi. Normaalista syöttötyöskentelystä ei tahtonut tulla mitään, tosin samapa tuo oli molemmille. Lisää haastetta toi se seikka, että jälleen kerran maaliin jouduttiin uhraamaan kenttäpelaaja. Tällä kertaa Kassu otti nakin vastaan, ja pelasikin hienot pelit. Eka peli oli tärkeä ja se oli tasainenkin, mutta kissat pääsivät niskan päälle toisessa erässä, ja 4-2 johtoon. Lopussa johto oli enää niukka 5-4, mutta kaikki näytti hyvältä, kunnes sitten ajassa 44.16 pallo pomppasi etunurkkaan. Tasapelihän olisi kiva sekin, mutta... 9 sekkaa myöhemmin joku heittää toivotaan-toivotaan-pallon maalin eteen, ja toiveeseen vastataan: pallo osuu vastustajan jalkaan ja kimpoaa maaliin. Kissojen tuurikiintiö oli ilmeisesti täynnä. 35 sekunnin aikana onnistuttiin vielä saamaan kaksi kohtalaista maalipaikkaa, mutta ei uponnut tänään.

Sitten vastaan sarjan häntäpäässä keikkuva Erä WS, joka oli saanut vaihtopelaajiakin matkaan. Naperot olivat ihan taitavia, ja hyviä laukomaan, vaikka puolustusasenne ei ehkä ihan 100 % ollutkaan. Kissat sipsuttivat liian usein laukausten tieltä pois, ja Kassu jäi hankalaan rakoon, koska laukaukset olivat keskivertoa laadukkaampia. Kissat tekivät maaleja itsekin, mutta oikeastaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella puolustus vuoti aika pahasti, ja ottelu olikin ensimmäinen, jossa kissat päästi yli 6 maalia. 9-6 tauluun, morjens Hanko ja pitkä ja synkkä kotimatka saattoi alkaa. Mut ei kai siin hittoikaan, uutta hiirtä vaan koukkuun kolmen viikon päästä.
15.01.2011

Tammisaaresta 2 voittoa

Kissat kohtasivat 1. kierroksen viimeisessä turnauksessa kaksi kärkipään jengiä, ensin Cyber Koalat ja sitten Saintsin eli pyhimykset. Pelit tiedettiin kutakuinkin tärkeiksi, ja osittain parketinkin ansiosta peli näytti välillä kreikkalaisroomalaiselta 5 vs. 5 painilta enemmän kuin huipputasokkaalta salibandylta, mitä 6-divarissa normaalisti voidaan ihastella. Noh, kissat puolustivat sinnikkäästi, ja niin teki Koalatkin, mutta 2. erän puolivälissä Piipei pääsi laukomaan tarpeeksi läheltä ja veskari oli voimaton. Siitä sitten kolmen minuutin sisään pari ylivoimaa ja kas: Ilmari teki kaksi hienoa maalia tuhrittuaan ensin yhden rankkarin. Koalat tosin maalasivat myös siinä hässäkässä kertaalleen. Sitten kuitenkin ote siirtyi koala-nalleille, kun kissat eivät oikein tottuneet parketin ihmeisiin. Ajassa 34.53 pörröiset nallet tulivat tasoihin, ja myllytys vaan jatkui. Tämä johti lopulta kissojen jäähyyn, mutta koalat innostuivat popsimaan eukalyptuksen lehtiä juuri kun maalivahti oli poistunut luukulta siirretyn rangaistuksen ajaksi: pallo lirui maaliin ja kissat taas johtoon. Kissat malttoivat olla kehräämättä, koska peliä oli enää viitisen minuuttia jäljellä, ja koalat saatiin kuin saatiinkin nyljettyä.

Jo tunnin kuluttua AC Saints astui kehiin, ja ensimmäinen havainto oli varsin kookas maalivahti. Maaleja ei tarvinnut kuitenkaan kauheasti odotella: Honkkeli ujutti 1-0 jo 22 sekunnin jälkeen, Saints tasoitti 13 sekkaa myöhemmin, ja minuutin kuluttua Rysty vei kissat uudestaan johtoon. Sitten peli seestyi, toisessa erässä taas pari maalia 16 sekunnin sisään, ja ajassa 24.03 lopulta Saints tuli tasoihin. Kissat olivat pelin loppupuoliskon melkoisessa helteessä, mutta mikäs siinä kun vedot vaan blokataan. Kolmannen erän 3. minuutilla kissat tekivät sitten maalin, joka sai yhden jos toisenkin hieraisemaan silmiään: pallo liikkui livakasti kolmen pelaajan kautta keskelle Ilmarille, joka läpsäytti kuulan ylämummoon. Vikat 10 minuuttia oli melkosta vääntöä, mutta Petteri torjui pallon missä tahansa asennossa, ja kenttäpelaajatkin auttoivat sentään silloin tällöin. 4-3 voitto siis tästäkin, ja kissat siirtyivät lohkossa jo 3. sijalle! Ville-Ilmari-akseli oli taas kovassa tikissä, kummallekin neljä tehopinnaa turneesta. Toivottavasti aurinko paistaa kissoille Hangossakin.
18.12.2010

Myllypurosta voitto ja tappio

Kissat sai vuoden viimeisessä turnauksessa vastaansa sarjakärki PKT:n ja vanhat tutut Vanhat Koirat.

Ensimmäinen peli PKT:ta vastaan sujui tämän kauden tyylillä, eli alkuun vastustajalle 4 maalia eteen ja sitten aletaan pelaamaan. Kissojen epäonneksi vastustaja oli varsin liikkuva jengi, joka jaksoi pitää pelitempoa yllä loppuun asti, niinpä kiri jäi melko laihaksi ja pataan tuli 2-6. Vastustaja ei niinkään häikäissyt yksilötasolla mutta joukkueena PKT:n poijjaat näyttivät voimansa. Ilpon ja Valtterin poissaolo näkyi hyökkäyksessä eikä oikein kunnon maalipaikoille edes päästy.

Toisessa pelissä maaliin joutui taas Arabianrannan Lindfors kun Panu ei päässyt. Onneksemme Vanhat Koirat eivät tarjonneet samanlaista vastusta kuin PKT, tyhjää tilaa oli kuin Saharassa, ja Kissat pyörittivät, jos voi käyttää sanaa, rutiinivoiton. Peli päättyi lopulta voittoomme 6-4. Maalit runnoi Ilmari (2+0), Wille (2+1) ja tuore isä Phiibay (2+0), jolta ei kuitenkaan vauvatuuletusta irronnut. Mainittavaa pelistä myös, että Lindfors vapautti jälleen Honkkiksen maalintekoon ja sai tililleen syötön. Viimeisessä erässä Kissat pääsi pyörittämään 7min ylivoimaa kun Ilari aiheutti hässäkän jonka jälkeen vastustaja kimpaantui rannikkovartijaamme siinä määrin että veti napakan kantapääpotkun Ilarin herkkään mutta miehekkääseen palleaan. Tästä seurauksena ulosajo. YV menikin sitten ihan sinne hanskaan, joka on ollut jo kauan hukassa.

Pistetili karttui jälleen ja olemme edelleen mukana sarjan kärkikahinoissa. Tästä on hyvä jatkaa ensi vuonna. Hauskaa Joulua!
14.11.2010

Kissojen lentokeli jatkuu

Katit lähtivät raapimaan pisteitä EIF:ltä aiemminkin huonoksi todetulla taktiikalla: takki auki ja maalivahtiarpajaiset 5 minuuttia ennen pelin alkua - onneksi aikataulut olivat myöhässä. EIF vaikutti sarjasijoitustaan kovemmalta joukkueelta pelattuaan jopa näyttäviä maaleja mm. 3-2 hyökkäyksistä, ja mentyään 3-0 johtoon jo 8 minuutin kohdalla. Tällä kertaa kukaan ei painanut paniikkinappulaa, ja kahden erän jälkeen taululla olikin jo erittäin lupaavasti 5-1. Sitten maalejakin alkoi tulla sieltä sun täältä, mm. Jukka teki hienon nyytin Shefkin syötöstä, ja Ilmari osui vaihteeksi rankkarista, joka olikin eka rankkari yli kahteen vuoteen. Arabianrannan Sakke Lindfors terästi juomansa lisäksi myös otteitaan, ja kolmas erä meni 5-1 kissoille, kuten HaHya vastaan aiemmin kävi. 6-6 tasoitusmaalin iski vaparista Ilmari, ja täydensi samalla hattutemppunsa.

Toisesta pelistä JuKia vastaan odotettiin hieman kovempaa koitosta, kun mainittu poppoo oli mm. nuijinut Erän 14-2. Punaiset pedot iskivätkin kiinni kuin tuhat volttia aina päädystä asti, mutta kissa ei ihme kyllä hätkähtänyt. Jackman avasi maalitilinsä 4. minuutilla, ja toisessa erässä Timo osui samoilta hoodeilta ylänurkkaan. Omassa päässä pallo pyöri ja pomppi usein niljakkaasti maalin lähellä, kuin kissa kiertämässä kuumaa puuroa. Kissojen maali vaikutti noidutulta, ja jopa riettaita mielikuvia nollapelistä ehti syntyä. JuKi sai lopulta survottua kavennuksen ajassa 35.23, ja toisenkin, mutta ei milloinkaan päässyt edes maalin päähän, joten suurempaa paniikkia ei tullut. Kolme sarjapistettä ja jopa viiden ottelun tappioton putki! Tästä on hyvä aloittaa pikkujoulukiertue ja tehdä täydellinen mahalasku sitten kun pelit taas joskus jatkuvat.
16.10.2010

Huikea nousu siivitti Kissat kauden avausvoittoon

Raitakissat nousivat viimeisessä erässä 0-4 tilanteesta 5-4 voittoon! Voittomaalin runnoi sekunti ennen loppua rookie Tomi. Ensin maalinteosta ei näyttänyt tulevan valmista millään, tosin vaikeuksia oli jo keskiviivan ylittämisessä. HaHy meni 4-0 johtoon 32 minuutin kohdalla, eikä tuollaista johtoa hukkaa edes huuhkajat. Cuccony onnistui kuitenkin jo minuuttia myöhemmin, ja siitä minuutti niin taululla olikin 4-3. Loppuminuutit eivät jättäneet kylmäksi, kun Rysty joutui vastustajan vaihtopenkille jäähyä kärsimään. Siitä selvittiin, ja voitto-osuma syntyi samaan häkkiin, lähes samalla tavalla ja samalla kellonlyömällä kuin Quimpyn 4-4 tasoitus viime kauden 1. turnauksessa. Ajoitus toimii kun Kauklahdessa ei pelikelloa näe.

Toisessa pelissä katsastettiin Kallion Karhut, jotka eivät tosiaan olleet mitään ihan nalleja, vaan oikeita karhuja. Liekö sitten Karhupuistossa perustettu? Enivei, palloa ei saatu taas leivottua maaliin millään, onneksi karhutkin olivat hieman talviunessa, eikä byyriin joutuneen Arabianrannan Sakari Lindforsin tarvinnut turhia hikoilla. Eka maali syntyi vasta ajassa 24.52, kun Puotilan Miklu Forssell osui Shefki Kuurneen hienosta tarjoilusta; verkko kylläkin pöllysi jo 12 sekunnin kuluttua myös kattien katiskassa. Kissat olivat kuitenkin 3. erässä karhuja ketterämpiä, ja menivät jo 6-1 johtoon, kunnes lopussa lukemat rumistuivat 6-3:een. Mutta hienot pelit, ja varsinkin vahvat kolmannet erät jäivät mieleen. Honkkis ja Cuccony osuivat maaliin tehokkaasti, kumpikin 3+0, ja Päällikkö keräsi syötöt (0+4).
04.10.2010

Hyvät pelit - yksi piste

Kollilauman sarja-avaus jätti hieman toivomisen varaa, varsinkin ekassa pelissä pakkien ja maalivahdinkin pikku-uinahdukset antoivat vastustajalle liian helppoja maaleja. Kassu ja kissadebyytin tehnyt Tomi tosin selvisivät ilman suurempia mokia. Pallo liikkui kyllä varsin kauniisti sitten kun se liikkui, ja varsinkin Ilmarin ohjaus pikkunorsupallosta (2-1 maali) oli todella kaunis. Rimatkin kolisivat 3. erässä, mutta 3-5 jäi taululle, ja Pohjan Sport voi olla tyytyväinen kahteen pisteeseen - Kissat olisivat ansainneet ainakin toisen niistä.

Toisessa pelissä scouting-osaston kauhistelema Erän junnulauma pitikin sisällään vain 9 kpl gonahtaneen näköisiä pleikkamiehiä, jotka tosin osasivat hieman pelata sählyäkin. Vastustaja oli 3 minuutin jälkeen 2-0 johdossa, ja ajatus lumierästä kävi hetken mielessä, mutta sitten kissojen spontaanit hyökkäyskuviot alkoivat tuottaa tulosta. Varsinkin Ville ja Ilmari pörräsivät jatkuvasti pahanteossa. Toisella tauolla katit olivat jopa 6-4 johdossa. Kolmas erä piti tietenkin lepsuilla 0-2 vastustajalle, mutta alkoihan se jalkakin painaa kun taukokin oli vaan tunnin mittainen.

Turnauksessa hyökkäysosaston tähti oli 3+2 tehoillaan Ilmari, 30-vuotisjuhliensa kunniaksi. Kukaan ei tosin muistanut onnitella. Saas nährä miten käy jatkossa, pika-analyysin (kukaan ei päästänyt paljon maaleja) ja parvisimulaation outputin perusteella lohko vaikuttaa varsin tasaiselta, sen voittamiseen saattaa sellaset 30 pistettäkin riittää.
02.10.2010

Kissojen kausi vauhtiin

Kattien 12. sarjakausi saa pian alkunsa. Kaikki on valmiina, vai onko sittenkään? Kokoonpano saattaa vielä muuttua kauden aikana: ainakin Urheilulehden saamien tietojen mukaan seurajohto etsii vielä mm. 15 uutta kenttäpelaajaa. Voiko mahdoton tapahtua, ja kissat taistella tiensä autuaammille areenoille lähemmäs 3. divaria ja perustajaansa Sami Niemeä?

Lohko vaikuttaa ennakkoon kovalta, mukana on joukkueita jotka mm. harjoittelevat viikoittain, tai jopa useammin. Miksi meiltä vietiin Pallokeisarit? Miksi TU:n maalivahti? Miksi kauneus on joko saavuttamatonta tai katoavaista? Onko meillä mitään saumaa?

Vedonlyöntitoimistoista William Hill on tarjonnut kissojen nousulle kerrointa 1:853, ja huomisten pelien osalta voittokertoimet ovat 1:22. Myös hieman erikoisempia vetoja on tarjottu: kuka kissoista laattaa ensimmäisenä, kuka on hankkinut kalleimman mailan, kuka myöhästyy ottelun alusta eniten, ja kuinka kauan kuluu ennen kuin kapteeni ottaa jäähyn. Kaikkein erikoisin on erään englantilaismiehen veto, jonka mukaan 1. ottelun voittomaali syntyy 10. peliminuutilla pelaajan, jonka pelinumero on 10 tekemänä - pelaajan, jonka pelinumero on 16 pelihousujen kautta.
30.08.2010

Lauri "Cuccony" Kokkonen jäämässä Kissoihin

Aamupäivällä Kaapelitehtaalla järjestetty Raitakissojen tiedotustilaisuus kokosi paikalle kaikki Suomen urheilutoimittajat ja Niki Juuselan. Useat toimittajat odottivat suu vaahdossa uutisia, kunnes sermin takaa näkyi tuttu hahmo.... Lauri "Kukkomania" Kokkosen astuessa estradille. "Olen pitkän hieromisen jälkeen päättänyt jatkaa uraani Raitakissoissa" Kokkonen karjahti ja sai kokeneemmatkin kehäketut kyynelehtimään. "Käytyäni itseni kanssa pitkän Jaakobinpainin huomasin että ruoho ei ole vihreämpää aidan toisella puolella. Otan tietoisen riskin ja jatkan joukkueessa silläkin uhalla, että saan tuta Ilarin rangaistuksen seuraavassa saunaillassa" Lauri jatkoi ja katsoi vaivihkaa olkansa yli, muiden saliessa olijoiden samalla liikahtaessa osaaottavasti penkeissään. Pj. Vesterinen vahvisti, että Kissat olivat solmineet Kokkosen kanssa ns. YYA-sopimuksen, eli Yön yli anaal.. ainiaan. Tämä tarkoittaa, että Kokkosen kanssa mennään kausi kerrallaan, kunnes parempi löytyy.
18.08.2010

Lauri "Juudas" Kokkonen jättämässä Raitakissat

Jälleen kerran elokuun siirtoikkuna on koitumassa Kissojen kohtaloksi. Samaan aikaan kun Kissat kävivät kovaa vääntöä Mesut Özilin liittymisestä joukkueen vahvuuteen, niin Lauri "Iskariot" Kokkonen käytti tilaisuuden hyväkseen ja luikahti ulos joukkueesta. "En ymmärrä tämän Saulin käytöstä" Olli Vesterinen kommentoi. "Juuri kun olin viime kaudella oppinut miehen sukunimen niin nyt hän kääntää minulle selkänsä ja poskensa ja hjep.. niskansa" Vesterinen jatkaa. Tähänkö ollaan tultu, että joukkueessa uransa taas nousuun saaneet ex-tähdet lähtevät kuin Nykänen Casinosta heti tilaisuuden tullen. Kokkonen liittyy synkkään listaan, josta löytyvät jo mm seuraavat nimet: Niemi, Jaatinen, Skyttä, Koski, Martikainen ja Leino. Joukkueen johdon puolesta Vesterinen haluaa kuitenkin rauhoitella faneja ja muistuttaa: "Jos haluatte heitellä näitä luopioita kananmunilla niin varmistakaa että ne ovat mätiä" Niin ja se Mesutkin meni Madridiin.
06.08.2010

Raitakissojen tähtipelaaja vakuuttaa seurauskollisuuttaan

Viimeaikoina kovien siirtohuhujen kohteeksi joutunut Lauri "Cuccony" Kokkonen on tänään pitämässään tiedotustilaisuudessa vakuuttanut uskollisuuttaan Raitakissoille. "Raitakissat on sekä tehnyt minusta hyvän pelaajan niin myös paremman aviomiehen, ystävän ja ennenkaikkea ihmisen" Kokkonen alleviivasi. Lisäksi Cuccony mainitsi että hän on käynyt O.Vesterisen kanssa neuvotteluja uudesta sopimuksesta joka pitäisi hänet Kissa-paidassa aina vuoteen 2045 asti. "Olen aina sanonut että maailmassa on kaksi asiaa mitä en vaihtaisi; toinen on Raitakissat ja sitä toista en ole vielä päättänyt" Lauri päätti tiedotustilaisuutensa pyyhkien samalla kostuneita silmäkulmiaan.
11.04.2010

Kausi päätökseen hieman erikoisesti

Kisujen 10. turnaus asetti vastaan lohkon parhaan joukkueen, ja yhden huonoimmista. Ensimmäinen peli, puolustustaistelu Majureita vastaan toi hienon 3-3 tasurin, kun Petteri oli muutaman pykälän paremmassa vireessä kuin vastustajan kassari.

Tästä viisastuneena aloimme (kai) pohtia miten monella maalilla Flob olisi voitettavissa. Flob tuli kuitenkin hyvällä asenteella peliin, ja näpäytti leijumaan lähteneitä sankareitamme. Tosin tässähän se taas huomattiin kouriintuntuvasti: kissojen palloton peli on helkutin paljon parempaa kuin pallollinen peli. Kun vielä raitakissa-lajin harvinainen alalaji, maalintekoon kykenevät yksilöt, olivat vempassa, ja eka pelikin painoi kintuissa, niin tukkaan tuli 5-3.

Noh, kausi oli kuitenkin varsin kelvollinen esitys, ja tulihan se piste-ennätyskin 17 pisteellä. Nyt on kissan aika kehrätä muutama kuukausi, ja sitten taas uusin kujein.
01.04.2010

Raitakissat ehdolla 4. divariin

Tänään tuli liitolta tietoa, että Raitakissat on yksi viidestä joukkueesta joille on tarjottu paikkaa nelosessa ensi kaudella. Nelosessa on muutama jengi lopettamassa ja koska kesken kauden ei voida sarjasysteemejä muuttaa, niin nuo paikat täytetään liiton ns. Fairplay-pisteiden mukaan. Kissat ovat tällä hetkellä kolmantena Fairplay pisteissä ja mikäli pysytään vaan viiden joukossa niin nousu on varma. Tämä tarkoittaa, että vikassa turnauksessa ei saa jäähyjä ottaa, niin päästään testaamaan ensi kaudella nelosen tasoa!
14.03.2010

Tiukat väännöt, nolla pistettä

Kissat lähtivät taistelumielellä kuittaamaan alkukauden tappiota BFC:tä vastaan, ja hyvin se sujuikin ottelun puoliväliin asti, kun päästiin 4-1 johtoon. Lopulta BFC:n tehokaksikko pääsi mellestämään liikaa, ja BFC voitti 5-6, mutta hieman tarkemmalla puolustamisella voitto olisi tullut. Kissoja piti pelissä mukana erityisesti Quimpy, tuo Myllypuron Antti Tuisku, joka oli Päällikkö-nimensä veroinen tehtyään neljä maalia suunnilleen yhtä monesta paikasta.

Toisessa pelissä Kolina yritti juosta kissat kumoon, mutta ei taaskaan onnistunut kovin hyvin. Timon yläpeltipommi 2-1:een, ja erityisesti Ilarin soolo alivoimalla 3-1:een, sytyttivät yhden jos toisenkin kissan tappelemaan voitosta. Tuomarit ottivat tosin tässä pelissä pääroolin, mutta älyvapaita vihellyksiä tuli sentään molempiin suuntiin. Lopussa oli tasapeliä tarjolla, mutta tuuri oli lopussa vastustajan puolella, ja harmillinen maalin tappio siis tästäkin.

Varsin kelvollisia pelejä kuitenkin, kun asenne on kunnossa, niin yleensä puolustuspelikin on silloin suht. hyvin kunnossa, ja nyt hyökkäyksissäkin alkaa olla jotain järkeä.
09.03.2010

Turnauspaikka vaihtunut

Ruskeasuo poissa käytöstä, siispä pääsemme Hesarin jutun kunniaksi pelaamaan Myllypuron Hesari-kentälle. Huomatkaa myös, että pelit alkaa tuntia aiemmin kuin oli ensin tarkoitus! Eli kattien pelit klo 10 ja 13, jos joku ei osaa laskea.

Salibandy.net
06.03.2010

Harkat peruttu

Ruskeasuon halli on suljettu kattolumen painon takia.

Ensi viikonlopun turnaus olisi myös Ruskeasuolla. Lisätietoja seuraa jahka liitto saa asian sumplittua.
22.02.2010

Kissat tarjoili tyrmäystippoja

Espoon hiidenkirnu houkutteli sangen monta kissaa painimaan sählypalloa kunnian rippeiden säilyttämiseksi. RF Crewn suomenruotsalaiset veivät voiton ekassa pelissä 7-4, mutta joutuivat sentään tekemään pienehkön päivätyön kissan kaatamiseksi. Ainakin tasapeli olisi ollut otettavissa, mutta virheetöntä peliä on vaikea pelata kun pallo pyörii omassa päässä 70 % ajasta. Ihan cool peli kuitenkin, kun pysyttiin mukana melkeinpä 44 minuuttia.

Toisesta koitoksesta odotettiin kunnon hegemoniaa: kissat vastaan kaikkien rakastama TU:n maalivahti. Valitettavasti tämä sankari vaikuttikin maskin toisella puolella, ja kun TU:n "hieman" organisoimaton viisikko uskalsi jopa päätylankkuun karvaamaan, niin siitäpä seurasi sitten lunta tupaan. Ensimmäisen keskeytysvoiton tuoneet loppuluvut 13-1 syntyivät ajassa 39.48 Rystyn kämmenlyönnillä. Ei tullut pallo mukaan.

Varsinkin Honkkis ja kolmannen(?!?) paluun tehnyt Ilari tekivät rumaa jälkeä hyökkäysalueella. Tuo Aulangon salojen sankari heitti pakille mukavat 2+4, mutta toki vielä paremmaksi laittoi Myllypuron Eino Makunen, Quimpy, joka sivusi Ilmarin yhden pelin piste-ennätystä 4+3 tehoillaan. Päällikön kädet olivat samettia maalin edustalla, toivotaan että vire säilyy kovemmissakin koitoksissa.
07.02.2010

Turnaus

Raitakissat - Pallokeisarit 7 - 4

Neljän ottelun voittoputki!
23.01.2010

Kissat aloitti uuden vuosikymmenen sähäkästi

Kisumisujen sarjapelit jatkuivat Myllypurossa, ja sokea kissa näytti kerrankin löytävän jyvän. Ennätysyleisö, 5 fania (joista yksi taisi tosin nukkua), oli haltioissaan. Kolmella ketjulla peli pysyi kauniina, ja Ilarin toinen tuleminen sekä Panun saaminen byyriin auttoivat pitämään vastustajan tilanteet vähissä.

Pelit noudattivat jokseenkin samaa kaavaa, pari erää selkeä (kissojen mittapuulla selkeää) hallintaa, mutta nihkeät maaliluvut, ja sitten kolmannessa erässä väsynyttä vastustajaa vietiin kuin litran mittaa.

Kaksi peliä maalierolla 17-3 oli hieno avaus vuosikymmenelle, ehkä se edellinen oli vaan huono vuosikymmen, kuten Arabianrannan oraakkeli ounasteli. Myllypuron Peter Franzen, eli siis Ilpo, vei voiton pistetehtailussa (2+4). Kun ei maaleja synny niin sitten syöttöjä. Hieman harmia toi Honkkelin loukkaantuminen, toivottavasti Usain kuntoutuu seuraaviin koitoksiin nopeasti.
24.12.2009

Rauhallista joulua!

Raitakissat toivottaa jäsenilleen, faneilleen ja yhteistyökumppaneilleen hyvää joulua! Ja uuden vuoden toiveena Raitakissoilla olisi löytyy faneja ja yhteistyökumppaneita.

Meillä on jo siis yksi vastustajajoukkueen maalivahti fanina, mutta hänen lisäkseen kaipaisimme lisää. (toim.huom)
22.11.2009

Kissat mourusivat tasurin Espoossa

Kattien taistelu tuulimyllyjä ja kaljamahan kasvua vastaan tuotti taaskin vain pisteen. Ekassa pelissä vanha tuttu FC BFC (keksikää nyt joku parempi nimi, ei noita kirjainlyhenteitä kukaan jaksa muistaa) tasoitti all-time tilaston 2-1-2 lukemiin ihan ansaitulla 6-2 voitolla. Katit eivät saaneet paikoista sisään, mutta sillä ei sinänsä ole väliä kun ei niitä paikkojakaan oikeasti ollut. Diili-Antti saatiin sentään pidettyä kurissa, se nyt enää jäikin puuttumaan.

Toisessa pelissä vastaan tuli rumaa jälkeä tehnyt Kolina, mutta kattilauma oli tässä pelissä paremmin hereillä, eikä vastustaja päässyt ihan mahdottomasti pyörittämään. Kun jopa Ilari eksyi paikalle, oli pelaajia taas sen verran paljon, että tempo saatiin pidettyä ihan hyvällä tasolla, vaikka pallo tekikin mystisiä pomppujaan hyökkäyksissä. 45 minuutin huhkimisen jälkeen taululle jäi 3-3 luvut, mikä oli ehkä tästä pelistä kuitenkin ihan hyvä tulos. Maalinteossa onnistuivat tällä kertaa viekkaat Vanhalan veljekset, ja pelin lopulta tasoittanut Jani.
12.11.2009

Ex-Kissat voittoon juhlapelissä

Lauantaina järjestetty 10-vuotisjuhlapeli päättyi lopulta värikkäiden vaiheiden jälkeen ex-Kissojen niukkaan 12-9 voittoon. Tehomiehinä häärivät Hyvinkään lahja Leino (6+2) ja Järvenpään oma poika Exkissakoskitom (3+4).

Peli oli erittäin hyvä tasoinen ja erityisesti vahva tuomarointi jäi yleisön (1 hlö) mieleen. Pelin jälkeen saattoikin aistia yleisön mylvinnän liikuntahallin lehtereillä. Kissojen parhaaksi valittiin Timo, joka pokkasi palkinnoksi himoitun Pete Parkkonen-pipon, kun taas ex-Kissojen paras Leino lähti Järvenpään yöhön jo legendaariseksi muodostunut Koop Arpos-pipo päässään.

Pelin jälkeen suoritetussa palkintogaalassa palkittiin uransa aikana ansioituneita Raitakissoja mitä moninaisin palkinnoin. Mm. Kassu sai uuden tukan ja Petteri paketin makkaraa.

Kuvia ja videoita on kohta nähtävissä täällä. Kuvat voi käydä tsekkaamassa jo Juhlapelin FB-sivuilta. Video löytyy Youtubesta hakusanalla hjeppi.

Kiitos kaikille osanottajille. Kymmenen vuoden päästä sitten uudestaan!
06.11.2009

Raitakissojen 10-vuotisjuhlapeli huomenna

Järvenpään liikuntahallilla huomenna klo 17.30 Raitakissat vs. Ex Kissat. Tule ja pety! Paikalla mm. 2000-luvun tähtihyökkääjä Tom Koski ja Hyvinkään lahja salibandymaailmalle Antti "Klonkku" Leino.

Pitkävedossa pelattavissa myös singlekohteena "Tuleeko Ilari?"
18.10.2009

Kissoille avausvoitto

Kattien pelit jatkuivat synkkänä sunnuntaina Ruskeasuolla. Ensimmäisessä pelissä vastaan tuli melko nuorista vipeltäjistä koostunut FBC Elit, joka oli ehtinyt pelata yhden pelin, ja päässyt turnauspelien taajuudelle jo kissoja aiemmin. Useimmat kissat raapivat päätään pari erää häkeltyneinä: "Onko meillä tosiaan näin paljon pelaajia?" Näin kolmas erä alkoi perinteisesti takaa-ajoasemista 7-3. Kiri saatiin aikaan, ja sitä auttoi Petterin lukuisat pelastukset silloin kun niitä tarvittiin. Kiri myös loppui kesken, ja peli päättyi harmillisesti 8-7 tappioon. Valtteri oli palannut lomiltaan, ja osuikin heti ekassa pelissään pari kertaa.

Toisessa pelissä vastaan tuli vanha "arkkivihollinen", Pallokeisarit, joka ei ihan kauhean montaa metriä juossut pelin aikana. Reilut 25 minuuttia kissat pitivät silti pelin jännittävänä ja hmm... mielenkiintoisena. Sitten neppailu vaihtui maalintekoon, ja 2-1 luvut muuttuivat lopulta ennätyssuureksi 10-2 voitoksi. Ennätyskirjoihin pääsee myös kutkuttavassa 7-2 tilanteessa - kun peliä kaksi minuuttia jäljellä - tehdyt kolme maalia, joihin kului 46 sekuntia.

Hyökkäyspäässä Wille oli tänään valttia: kahdessa ottelussa syntyi messevät 3+4. Tosin moni muukin pelasi hyvin ja onnistui avaamaan maalitilinsä, ja Kassukin sai lopulta simpanssin selästään.
03.10.2009

Kausi käyntiin tasureilla

Perinteisten alkusähläämisten jälkeen kissat saivat rivinsä ruotuun n. 10 sekuntia ennen pelin alkua, ja tappelivat koiria vastaan kauden ekassa pelissä 7-7 tasurin. Timo mätti viisi maalia ekan 19 minuutin aikana, ja Ilmarikin onnistui pisteiden latomisessa (2+2) vaikka pakiksi joutuikin. Kissojen paidassa debytoi Jani Pylväinen, joka palkattiin joukkueen poliisiksi kuria pitämään. Samalla seitsemän vuotta kadoksissa ollut pelipaita numero 83 löytyi yllättäen: "No se on ollu tuolla mun kaapissa, ja joskus tyynyliinana."

Toisessa pelissä Kiksiä vastaan maalinteko oli huomattavasti nihkeämpää, mutta Janin ja Kurnarin avattua maalitilinsä päästiin vikaan erään siedettävissä 2-4 lukemissa. Ilmarin kavennus loppuhetkillä, ja Quimpyn viimeisellä sekunnilla sohima tasoitus kohoavat kissojen muuten synkässä historiassa niihin hienompiin hetkiin! Kiitokset myös maaliin uhrautuneelle Papa Vesteriselle.
26.07.2009

Pelityylit ovat taas täällä!

Joukkuuen pitkäaikainen puheenjohtaja Jouni lähetti Raitakissoille terveisiä kaukomailta. Pakettiin kuului jo kadonneeksi luullut kulttuurihistoriallisesti mittaamattoman arvokkaat pelityylianimaatiot. Nämä ovat nyt taas kaikkien ihasteltavissa täällä.

Jouni kirjoitti myös hienon puheen kohta 10 vuotta täyttävälle Raitakissalle. Puhe löytyy myös artikkeleista.

Suuret kiitokset Jounille. Raitakissat toivottaa Impivaara Jonesille onnea ja menestystä seuraaviin seikkailuihin!
18.06.2009

Hyvää Juhannusta!

Raitakissat toivottaa jäsenilleen ja faneilleen riehakasta Juhannusta! Älkää menkö heikoille jäille.
04.04.2009

Kausi päätökseen

Raitakissat saivat kauden vihdoin päätökseen Kauklahden viimeisessä turnauksessa. Ekasta pelistä jäi käteen kauden ensimmäinen tasapeli, kun FC BFCn kanssa käytiin maalirikas taisto. Peli päättyi lopulta 8-8. Joukkueesta ainoastaan Partanen heitti kaksi rysää muuten maalit jakautuivat laajalle rintamalle. Hienoin hetki nähtiin, kun Jacjacjackou teki uransa ENSIMMÄISEN virallisen maalin. Kuurne sipaisi Willen syötöstä pallon etuyläkulmaan ja tuuletti Aleksi Valavuoren perinteitä kunnioittaen huutamalla "CMON!".

Toinen peli oli tervanjuontia alusta loppuun. Nuoruuden innolla kirmanneet VITAn pojat nöyryyttivät väsyneitä Kissoja takoen loppuluvuiksi 13-5. Myllypuron Matti Vanhanen Ilpo heitti pelissä tehot 3+2.

Kausi oli raskas ja tarjosi paljon kivoja erilaisia tapoja ottaa turpiin. Miten käy Kissoille jatkossa? Vain Sami Niemi tietää, mutta jotain kai tässä täytyisi tehdä jotta mielenkiinto säilyisi.

Kissat kiittää ja kuittaa.
23.03.2009

Kahdesti turkkiin

Kissojen kahdeksas turnaus oli saanut jalkeille lähes koko miehistön, vain Valtteri puuttui. Noh, nokkaan tuli. Eipä tästä etusivun uutista saa tehtyä. Toisilta onnistuu kaikki, kissoilta ei mikään, niin sitten on taululla 10-3.

Kahden viikon päästä sitten vielä kerran, tosin jumbopaikan tuomasta kyseenalaisesta kunniasta ei taida enää päästä eroon. Hip.
14.02.2009

Kissat mätti maaleja!

Katit pääsivät sohimaan maaleja aivan solkenaan AC Hakin kustannuksella, vaikka Timo sai pienen lomautuksen pelihommista, kun tarkkaavaiset toimitsijat huomasivat ongelmia pöytäkirjassa. 11-6 voitossa sekä Quimpy että Ilmari tekivät hattutempun, ja Wille ja Valtterikin pelasivat jopa näyttäviä maaleja. Tämä taisi olla kattien toiseksi suurin maalimäärä ikinä. Kaikki pelasivat oivallisesti, maalivahtia lukuunottamatta, mutta tulihan sieltä se avausvoitto Rystyllekin. Maalikeskiarvo on vielä jossain yhdeksän hujakoilla.

Toisessa pelissä ammuttiin hernepyssyllä norsua ******seen: ei kaatunut, eikä tainnut edes kunnolla huomata. Vaihtomiesten vähyys teki hyökkäyksistä ponnettomia, ja taululle tuli rumahkot 1-8 lukemat Janthersia vastaan. Eka erä näytti vielä joltain, mutta sitten alkoivat vaikeudet.
25.01.2009

Kissat vihdoin voiton makuun!

Kauden voittotili saatiin auki USBEK:n kustannuksella lukemin 7-3. Ottelu oli melkolailla kissojen hallintaa, mutta jännitys saatiiin kuitenkin pidettyä loppuun asti runsaslukuisen yleisön mieliksi. Panu kunnostautui jälleen maalilla ottamalla lukuisia koppeja vastustajan ketterien hyökkääjien nenän edestä. "Peruspeli", luonnehti Timo tehtyään tehot 2+3. Myös Päällikkö ja Wille esiintyivät pirteästi.

Toisessa pelissä vastassa oli Rangersin junnulauma, joka kuittasi odotetusti pisteet kissojen kustannuksella. Lukemat olivat kuitenkin yllättävät säädylliset: 4-8. Olli ja Venski laukoivat terävästi maalit mieheen puolesta kentästä.

Kokonaisuutena peli näyttäisi menevät parempaan suuntaan, koska suurin osa porukasta alkaa löytämään tiensä pelipaikalle myös turnauspäivinä.
10.01.2009

Kevätkausi käyntiin, tappioputki jatkaa kasvuaan...

Päivän turnaukseen saatiin pitkästä aikaa kaksi kokonaista ketjua ja kaksi oikeaa maalivahtia, mikä näkyikin verrattain pirteänä pelinä. Toimitsijapenkiltä katsottuna pallo pyöri toisinaan ihan mallikkaasti, mutta pikkuvirheet veivät pisteet täpärästi kissan tassujen ulottumattomiin. Aamupeli päättyi 3-4 ja iltapeli 4-6.

Paluumuuttajat Wille ja Kurnai eivät jättäneet faneja kylmiksi, vaan Wille vastasi odotuksiin laattaamalla jo toisessa erässä, ja tekemällä myös maalin myöhemmin iltapelissä. Jack "el juna" puolestaan aiheutti vastustajalle kosolti hämminkiä kimpoilemalla sinne sun tänne kuin flipperipallo.

Quimpyn etsiessä merirosvojen aarteita Karibialla, kantoi Ilmari vastuuta maalitalkoissa, tänään syntyi 4+0. Pelit jatkuukin jo kahden viikon päästä, silloin olisi jo syytä näyttää missä kaappi seisoo, ja ketä siellä on Ilarin lisäksi piilossa.
06.01.2009

Kissat vahvistavat rivejään!

Raitakissat ovat olleet aktiivisia pelaajamarkkinoilla synkän syyskauden jälkeen. Pitkällisen väännön tuloksena joukkueen johto pääsi vihdoin yhteisymmärrykseen bonus-, autoetu- yms. ehdoista Wille Honkavirran ja Jackou Kurnarnorin kanssa. Molemmat pelaajat vahvistavat Kissojen kokoonpanoa jo seuraavan lauantain turnauksessa.

Raitakissojen GM Olli hykertelee tyytyväisenä joukkueen hirsimökin saunassa Saariselällä: "Nyt voimme kaivaa huolella hierotun mestaruussuunnitelman vihdoin esiin - seuratkaa Kissojen lentoa kevätkaudella!"
30.11.2008

Neljäs turnaus - lumi suli, kaamos tuli

Kissat pääsivät taas kokeilemaan pistetilin avaamista, tällä kertaa hieman heikohkojen vastustajien kustannuksella. Mutta kuinkas vaan, kissoja eksyi synkkään Espooseen 8 kappaletta, joista yksikään ei ollut maalivahti. Pelit olivat ihan tiukkoja, mutta lopputulos kaksi tappiota. Toisessa pelissä Timo rikkoi kissojen yhden pelin syöttöennätyksen, neljällä syötöllä, ja rohmusi muutenkin h***na pisteitä, 4+5. Sitten vaan kinkkua naamariin ja tammikuussa uudestaan. Me mitään harkkoja tarvita. Ihan turhia.
29.11.2008

Honkavirta palaamassa Kissoihin

Levottomuudet Raitakissojen ympärillä jatkuvat. Huonojen peliesitysten jälkeen on joukkueen sisällä vaadittu muutosta. Late vaihtoi jo pyyhettä, mutta tämäkään ei auttanut. Nyt kaupungilla ja tanssiravintoloiden lattioilla kiertää villi huhu, että joukkueen monivuotinen snaipermaster Wille "jekku" Honkavirta olisi palaamassa vanhaan 99-paitaansa.

Joukkueen kirstunvartija Kassu ei myönnä eikä kiellä huhun paikkaansa pitävyyttä, mutta jotain asiasta kertoo se, että viime aikoina Kassu on tiennyt vastaukset pelottavan moniin arvoituksiin.
11.11.2008

Kolmas turnaus - pataan

Kissat ovat aloittaneet kauden fanien innoksi jopa huonommin kuin koskaan! 6 peliä, 6 tappiota. Ei kai siinä selittelyt auta.
Nyt oli sentään jo yritystä kun saatiin Panu (0+1) takaisin tolppien väliin ja paikalle oli raahautunut jopa kahden kentällisen verran pelaajia. Molemmissa peleissä otettiin 6-4 käkeen. Kohokohtia olivat Vesterisen hieno yksilösuoritus, joka päättyi huikeaan maaliin :) sekä Ilpon maali Panun oivasta avauksesta.

Ensi turnaukseen on kaivettava jostain kunnon tropit että saadaan tappioputki poikki. Miten olisi HIFKn lanseeraama saunailta ja lärvit? Me mitään harkkoja tarvita.
20.10.2008

Toinen turnaus - ei uutta auringon alla

Kissat lähtivät taas hieman epävarmoista asemista turnaukseen, ei molaria, ei toivoa, ei rusinoita, vain pitkäksi venyneet riennot edellisiltana. Ekassa pelissä joku junnukööri piti meitä pilkkanaan, ja latoi keskeytyslukemat 12-0. Olisiko ollut vasta toinen kerta, kun menee keskeytykseen?

Toinen peli Janthersia vastaan oli jonkun verran tasaisempi, ja sattuipa niinkin, että Kissat voittivat tokan erän 3-2. Eka ja vika erä eivät menneet ihan yhtä lupsakasti, joten 9-3 lukemat helmeilivät lopulta taululla. Plussana voisi mainita maalit, jotka olivat varsin näyttäviä sommitelmia. Varsinkin Quimpy Tertsonen teki hienoja ratkaisuja hyökkäyspäässä. Vielä kun maaleja saisi muutaman lisää, ja omiin menisi puolet vähemmän (lue: Panu takaisin).
07.10.2008

Pelit käyntiin

Kissojen ensimmäinen turnaus ei mennyt kovin mahtavasti. Ensimmäisessä pelissä otettiin vielä tuntumaa mailaan, mutta peli pysyi tasaisena Petterin loistavan pelin ansiosta. Se ei kuitenkaan riittänyt, kun oltiin unohdettu miten maaleja tehdään. Lopussa vastustaja kaunisteli luvuiksi 6-0.

Toisessa pelissä vastaan astui varsin kookkaista erotuomareista koostunut USBEK, joka oli hävinnyt edellisen pelinsä keskeytyksellä. Tämä peli oli tasaisempi, ja Lahikaiset Bros. vertyivätkin jo 45 minuutin harjoittelulla oivaan pelikuntoon. Pörssin kärkeen ampaisi kuitenkin Myllypuron Bruce Wayne, Ilpoui hattutempullaan. Peli päättyi kirvelevään 7-5 tappioon.

Seuraavassa turnauksessa vastaan tulee nähdyn perusteella huomattavasti parempia jengejä (joukkue, jolle USBEK hävisi keskeytyksellä, ja joukkue joka voitti tuon USBEKin murskanneen vastustajan). Eli tulkaahan pojat pelaamaan niin on ainakin vaihtomiehiä. Ja hipaiskaa edes sitä mailaa ennen kuin lähdette turnajaisiin.
04.10.2008

Raitakissat.net on palannut!

Kyllä, näin pääsi käymään. Ja koska webmaster on laiska, enempää uudistuksia ei kannata vähään aikaan odottaa. Sillä välin voitte fiilistellä Raitakissojen kotisivuilla vuodelta 2001.
01.10.2008

Kausi käyntiin sunnuntaina

Raitakissat aloittavat jälleen uuden kauden ihanassa 6. divarissa. Ennen sarjan alkua ilmassa leijuu vielä joukko kysymyksiä: voidaanko me ikinä nousta? pelastaako Rysty meidät? auttoiko kesäliigan pelit? tuleeko Ilari? ja jos niin minne? jaksaako Lahikaiset? kenen sukat on mun treenikassissa? kuinka paljon rahastonhoitaja joutuu taas antamaan ilmaista lainaa kissojen kassaan? onko Jounista tullut uusi Phileas Fox, joka kiertää maapallon 80 päivässä ja nousee Rampakan huipulle ilman lisähappea? rauhoittaako Partasen siviilisäädyn muuttuminen Kokkosta?

Näihin ja monen muuhun kysymykseen saadaan vastaus kunhan vaan jaksetaan odottaa ja muistetaan tulla ajoissa turnauksiin.
25.05.2008

Raitakissat kesäliigaan!

Tavoistaan poiketen kissat kirmaavat tänä kesänä laidunten sijaan salibandyareenoilla. Kissa-katras vahvistaa rakkaan kilpakumppaninsa Cibin joukkuetta Arena Centerin kesäliigassa.

Fanien toivotaan ilmoittautuvan etukäteen Raitakissojen edustajille, jotta kaikki varmasti mahtuvat katsomoon.
06.04.2008

Kausi paketissa. Mitä jäi käteen?

Ei mitään.
23.02.2008

Kissat vertyvät kevättä kohden

Turnauksessa nähtiin ennätysmäärä pelaajia ja tällä kertaa se näkyi myös tulostaululla. Ensimmäisessä pelissä ECG kaatui hyvän esityksen jälkeen 5-2. Timo-Valtteri-Ilpo-ketju mätti taas leijonanosan maaleista Valtterin ollessa pisterohmu 1+2 tehoillaan. Toisessa pelissä nähtiin pitkään aikaan parasta peliä, joskaan ei kauneinta. Väsytystaistelu sarjakärkeä vastaan näytti jo päättyvän kirvelevään tappioon, mutta viimeisen 9 minuutin aikana taivas repesi ja hep.. nousi! 3-0 takaa-ajoasemasta noustiin tasoihin, kun Lauri "peto" Kokkonen sivalsi tasoituksen alanurkkaan neljä minuuttia ennen loppua. Näin ollen Kissat porskuttavat neljän pelin tappiottomassa putkessa!!! Jos tämä on unta, älkää herättäkö meitä.
16.02.2008

Äänestä komeinta kissamaalia

Hovikuvaajamme P. Lahikainen tuotti muutamien otteluiden videomateriaalista maalikoosteen. Katso video ja äänestä pätkän komeinta maalia. Eniten ääniä keränneen maalintekijä palkitaan... tai sitten ei.
14.02.2008

Kissat jäivät umpisohjossa alkulohkoon

Umpihangessa taistellut Kissojen miehistö, höystettynä Jirillä, jäi kovaan alkulohkoon. Saldoksi jäi voitto, tasapeli ja kaksi tappiota. Mainittakoon, että samassa alkulohkossa pelasivat myös tämän vuoden voittaja ja parin kauden takainen finalisti, eli kyseessä oli "kuolemanlohko".

Kissat saivat aikaiseksi 3 maalia, joista vastasivat Ilpo, Ilmari ja Parta. Olosuhteet olivat vähintäänkin haastavat sillä kentät olivat todella vetisiä ja pari kenttää jouduttiin jopa sulkemaan jäähän tulleen reiän takia! Myös palautusjuomaksi hankittu olut piti juoda nopeasti, sillä tölkitkin alkoivat vuotamaan. Nopeasti nautittu olut kostautuikin joidenkin pelaajien kohdalla ja mökissä kuultiin luvattoman paljon huonoa läppää ja singstarin laulantaa. Evääksi nautitut leipäset sen sijaan pitivät hyvin nälän loitolla.
02.02.2008

Täysi pistepotti Lohjalta

Kissat tuli, näki ja voitti Lohjalla. Ensimmäisessä pelissä kaatui FC BFC luvuin 6-4 ja toisessa pelissä makseltiin Pandoille kalavelat takaisin 5-2 voitolla. Jälleen kerran joukkueen maestrona hääri, Otaniemen Pauli Aalto-Setälä, Ilpo joka mätti tehot 4+3. Ilpon silmäleikkaus ei siis ollut vienyt hänen pelisilmäänsä. Ketjut laitettiin uusiksi ja varsinkin Timo, Ilpo ja Valtteri löysivät toisensa kerta kerran jälkeen ja tekivät vastustajan puolustuksesta yhtä nopeasti selvää kuin Rysty tuhoaa yhden Sun Maidin rusinapaketin.
Liekö tulevat vahvistukset vai seuraavan viikonlopun umpihanki kirvoittanut Kissat näin hyviin peliesityksiin?
17.12.2007

Ilpo on liekeissä!!

Kissat saalistivat sunnuntain kotiturnauksestaan 3 pistettä. Päivän ensimmäisessä pelissä noustiin kahdella ilman maalivahtia tehdyllä maalilla 7-7 tasuriin. Toisessa matsissa sarjajumbo Pallokeisarit joutuivat lopulta nöyrtymään 7-4. Päivän peleissä kunnostautui erityisesti Otaniemen Sirpa Selänne, Ilpo. Mies paukutteli kahdessa pelissä yhteensä 9 maalia ja saalisti lisäksi pari syöttöä. Myös Runnovan Sian hieno ylänurkkalaukaus sai monen hieraisemaan silmiään vaihtopenkillä. Maaliin oli palannut jälleen Kampin Lindfors, jonka kauden saldo näyttää nyt 2-1-1, joten voittoprosentti on huikeat 50%!!
14.12.2007

PJ tiedottaa

No niin arvoisat Raitakissojen ystävät ja jopa pelaajat.

Monet ovat varmasti lukeneet vieraskirjassa ollutta outoa tekstiä, joka löytyy myös alta

"11.12.2007 13:58
Viesti: Raitakissat saamassa paluumuuttajan?

Hämeen Sanomat on saanut haltuunsa arkaluontoista materiaalia 6-divisioonan salibandyjoukkueiden vahvistuksista. Aulangon järven luoteisrannalta löydetyn lentolehtisen mukaan nro.11 olisi kaavailemassa paluuta Raitakissoihin. Tietoa ei kuitenkaan kyetty vahvistamaan, sillä toimitus ei kyennyt läytämään mitään mitään yhdistävää tikijää "Raitakissoille" ja "salibandylle". Nuhruisessa paperilapussa mainitaan myös, että nro.11 vaatii vähintäänkin paikkaa vaihtopenkillä ja omaa juomapulloa. Hallitus vastuusta hän kieltäytyy jyrkästi.

"Muutan vuodenvaihteessa Hämeenlinnaan. Paluu kissoihin on mahdollinen. Asiasta täytynee keskustella seuran johdon kanssa myöhemmin" Kommentoi nro.11 lyhytsanaisesti Aulangon metsissä liikkuvaa huhua.

Nimi: Hämeen Sanomat "

Raitakissojen hallituksen puheenjohtajana voin todeta, että ilmi annettu huhu on totta ja Raitakissat ovat saamassa ainakin 80 %varmuudella joukkoihinsa paluumuuttajan suoraan Suomen Turusta.

PJ
25.11.2007

Lauantai-illan maali-iloittelua

Pimeä lauantai-ilta oli houkutellut jälleen paikalle hyvin harvalukuisen joukon kissapaitoja. Vielä kun vastustajiksi asettuivat lohkon kakkonen ja kolmonen, oli lopputulos arvattavissa. Maalierot pysyivät kuitenkin kohtuullisina, kiitos maalissa ilmiömäisesti pelanneen Hannu-Pekka "Panu" Lähdeahon. Kissojen maaleista kiitos menee puolestaan vastustajille, jotka keskittyivät pelaamaan meidän päädyssä ja hoitivat oman puolustuksensa kävelyvauhdilla.

Illan tähti oli Ilmari Lahikainen joka takoi tehot 7+1 vastaten näin joka toisesta kissojen osumasta. Samalla Ilmari meni kertaheitolla pistetilaston kärkeen ohi toissa turnauksessa loistaneen Quimpy Tertsosen. Tertsosta ei lauantaina kissapaidassa nähty. Havaintojen mukaan muutaman viikon takaisesta hurmiostaan edelleen sekaisin ollut Quimpy oli tällä kertaa hunttaamassa jossain päin Baltiaa. Fanit odottavat jännityksellä onko Quimpistä vielä palaamaan kentälle vai tekeekö hän Karalahdet?

Päivitys: Petterin tekemä videokooste ensimmäisestä ottelusta löytyy artikkeleista.
11.11.2007

Pataan kaksi kertaa päivässä.

Maalivahti pelasi hyvin, muuten alkoi väsy taas painamaan, kun paikalle oli eksynyt jälleen kerran vain 7 kenttäpelaajaa.
27.10.2007

Kissat avasi pistetilinsä

Kauden toisessa turnauksessa tuli ensimmäinen voitto, kun FC BFC kaatui päivän ekassa pelissä 4-2. Ilpo teki hattutempun ja vei kaikki naiset pelin jälkeen... Toisessa pelissä väsähdettiin ja pataan tuli 10-2. Ekassa pelissä oli 6 pelaaja + veska. Toiseen peliin saatiin jo kaksi vaihtomiestä. Maalissa pelasi aina yhtä kankea Kampin Lindfors, joka avasi myös pistetilinsä syöttämällä yhden Ilpon maaleista.
07.09.2007

Sivut päivitetty uutta kautta varten

SSBL oli saanut otteluohjelmansa valmiiksi ja nyt se löytyy myös näiltä sivuilta. Mielenkiintoista oli joukkuemäärän kasvaminen 11:een, jolloin myös turnauksia on yksi enemmän, eli 10 kappaletta. No, saadaanpahan enemmän rahalle vastinetta kun päästään ottamaan pataan vielä huhtikuussakin. Lisäksi tiedossa on pitkästä aikaa taas maakuntamatkailua, joukkueita kun löytyy Lohjalta saakka. Koko otteluohjelma SSBL:n sivuilta tai tilastot- ja jäsensivuilta.
15.03.2007

Ilarin lopettaminen sekoitti kaupungin

Jussi "Ilari" Ikolan ilmoitus salipändiuran loppumisesta aiheutti pienen kaaoksen Helsingissä. Heti uutisen julkaisemisen jälkeen alkoi herkeämätön huhurumba, jossa tieto kulki ihmiseltä toiselle ja siltä toiselta se ei eteenpäin enää kulkenutkaan. Joka tapauksessa epätietoisuuden vallitessa nettikahvilat ja kaupungin wlan-verkot tukkeutuivat ihmisten surffatessa Kissojen sivuille. Kun uutinen lopulta vahvistettiin oli soppa valmis. Kiasman edessä ihmiset itkivät ja huusivat polvistuen kohti pimenevää Helsingin iltataivasta. Kuin kohtalon ivasta alkoi myös satamaan täydellisiä pisaroita, jotka osaltaan kuvastivat tilanteen hengellisyyttä. Ilta yhdeksän aikaan ihmiset alkoivat pikkuhiljaa valua kotejaan kohti jättäen paikalle vain tyhjiä Raitakalja-pulloja. Kukaan ei nähnyt enää valoa pimenevällä yötaivaalla. Ilari oli poissa.
12.03.2007

Numero 11 lopettaa uransa

Nro. 11 on päättänyt lopettaa kunniakkaan uransa Raitakissoissa. Raskaasta päätöksestään ex-kapteeni vuodattaa jättämässään testamentissa . Kuten hyvin tiedämme, testamentteja on kissoissa annettu ennenkin. Jäämmekin jännityksellä odottamaan kuinka kauan paikastaan luopuva puheenjohtaja pystyy sietämään surkean joukkuepelin ja toistuvien rökäletappioiden puutteesta syntyviä vierotusoireita.
14.02.2007

Kovan luokan vahvistus harkkapeliin

Raitakissat ovat saaneet kovan luokan maaliruiskun tämän päivän harkkapeliin Myrkynkeittäjiä vastaan. Kokenut kehäkettu ja nykyään SB-97:ssa pelaava Saku Airikka vahvistaa kissoja illan ottelussa! Pitkällisten neuvottelujen jälkeen saatiin Airikan kanssa tehtyä yhden pelin käsittävä sopimus. Sopimuksen lopullisesta summasta ei ole varmuuttaa, mutta jostain syystä Ilpo joutui laittamaan maastopyöränsä myyntiin heti sopimuksen syntymisen jälkeen.
23.01.2007

Kikkomanin vahva avaus sai huomiota

Raitakissoissa lauantaina depyyttinsä tehnyt Lauri "Voss" Kokkonen sai laajalti palstatilaa kansainvälisessä mediassa. Ranskan johtava urheiluaviisi L'equipe käsitteli Kikkomanin otteita viiden sivun verran sunnuntain lehdessään. Lehdessä hehkuttiin Laurin sulavaa liikkumista ja kauniita pohkeita. Myös Norjan suosituin sanomalehti VG oli huomannut Kikkon otteet. Lehden keskiaukeaman jutussa häntä verrattiin Björn Dählieen ja Jan Olav Kossiin, jotka ovat molemmat moninkertaisia olympiavoittajia aivan kuten Kikkomankaan ei ole. Lauri kommentoi saamaansa julkisuutta varsin niukasti tokaisemalla "oliks ilpolla lauantaina stringit?"
22.01.2007

Turpaan tuli, vaikka väkisin

Raitakissojen näytöt lauantain peleissä olivat luvattoman heikot. Pataan tuli niin lohkon kärki- kuin loppupään joukkueilta. Positiivista oli lähinnä se, että pitkästä aikaa paikalle saatiin sopiva määrä pelaajia. Uusista pelaajista Kikkoman oli niin liekeissä, että jaksoi kirjoittaa kokemuksistaan artikkelin.
02.01.2007

Uusia pelaajia

Raitakissojen rivit vahvistuvat kevätkaudeksi kahden nuoren komistuksen liittyessä joukkueeseen. Tulokkaita ovat jo aiemmin taitojaan kissojen väreissä esitellyt Ossi Kärpänen ja noin viiden vuoden mietinnän jälkeen Raitakissoihin liittymisestä päättänyt Lauri Kokkonen.
23.12.2006

Hyvää joulua!

Raitakissat ry. toivottaa hyvää ja rauhaisaa joulua kaikille.
14.12.2006

Sivut siirretty

Kissojen sivut on siirretty uudelle palvelimelle. Samalla vaihtui myös osoite, joka on nyt www.raitakissat.org. Vanha osoite raitakissat.dyndns.org lakkaa todennäköisesti toimimasta vielä ennen vuodenvaihdetta, joten muistakaa päivittää kirjanmerkkinne!
03.12.2006

HARJOITUKSET KAARIHALLILLA JATKUVAT

Kaarihallin katto on korjattu. Harjoitukset jatkuvat normaalisti. Seuraavat harjoitukset lauantaina 9.12.2006
24.11.2006

Kaarihallin katto vuotaa

Tikkurilan Kaarihallin katto vuotaa. Halli on asetettu käyttökieltoon. Harjoituksemme yhdessä Palmin pallon kanssa ovat peruttu korjaustöiden ajaksi. Korjaustöiden kestosta ei ole tarkkaa tietoa tällä hetkellä.
17.10.2006

Kutonen, yeah!

Sunnuntain ekassa matsissa väkivahva Bohemians vei pisteet 5-1. Olli "willejunior" Honkavirta avasi maalitilinsä heti ensimmäisessä virallisessa ottelussaan! Timo "rystynveli" Aarnio pelasi myös mallikkaasti ja keräsi kapteenin huomion hienolla Jägermaister-huivillaan.

Toisessa pelissä saatiin maistaa kutosen tunnelmaa koko rahan edestä. Vastustajana ollut Hievä ei saanut omia pelaajiaan paikalle ja taikoi jostain rosteriinsa noin 5 kappaletta 12-14 vuotiasta kärkikynääjää. Pelistä ei kuitenkaan tullut helppoa, vaikka virkaintoinen dumari antoi Kissoille runsaasti ylivoima-aikaakin. Nihkeä peli päättyi lopulta 5-4 voittoomme. Lahikaiset bros. saivat pistetilinsä auki, mikä jääneekin ottelun ainoaksi plussaksi. Takalinjoilla luuti uusi kasvo, kun Kimmo teki depyyttinsä pelaten Makkaraperunan legendaarisella 3-paidalla.
01.10.2006

Kausi alkuun voitokkaasti

Uusi kausi alkoi mukavasti kahdella voitolla. Ensimmäisessä pelissä voitto tuli lukemin 7-3 Steissi II:stä. Ottelun tehomiehenä hääri Ilpo, joka summasi tehot 3+2.

Toisessa pelissä vastaan asettui Gusanos, joka taipui lukemin 4-2. Onneksi Körri tuli apuun ja saimme toiseen peliin sentään yhden vaihtomiehen, kun ensimmäisessä ei ollut yhtään!

Ratkaisevaa molemmissa peleissä oli ansiokas taistelu väsymyksestä piittaamatta ja Petterin loistokas maalivahtipeli. Maltettiin syötellä ja jakaa palloa paremmassa paikassa oleville. Koko joukkueen voittoja!
30.09.2006

Huippulupaus Raitakissoihin!

Raitakissojen johtoporras on päässyt tänään yhteisymmärrykseen sopimuspykälistä ja luontoiseduista Timo Aarnion kanssa. Hän liittyy joukkueeseen välittömästi.

Sopimus on pitkällisten neuvottelujen ja huolellisen kykykartoituksen lopputulos. Timo on esiintynyt aikaisemmissa harjoitusotteluissa tehokkaasti ja hänen odotetaan olevan viimeinen mauste Raitakissojen menestyssoppaan. Johtoporras onkin jo aloittanut lippujen myynnin Raitakissojen liigaotteluihin kaudelle 2012-2013.

Sveitsissä rahakkaassa turnauksessa parhaillaan pelaava Aarnio kommentoi sopimusta tyynesti: "On kunnia edustaa Raitakissoja". Timo ei tästä syystä pääse edustamaan uutta joukkuettaan tämän päivän turnauksessa.
04.09.2006

Sivuja päivitetty

Uskomatonta mutta totta: Raitakissojen sivuille on saatu päivitettyä sisältöä.
Päivityksen kokivat joukkueen esittely ja historiikki.

Kesken jääneestä Suurikoitos III:sta saatiin myös artikkeli aikaiseksi.

Kiitokset ahkeralle puheenjohtajalle.

PS. Tulevan kauden otteluohjelma päivitetään heti kun liitto sellaisen ilmoittaa.
28.07.2006

KAUSI 2006-2007

1. Ensikauden kokoonpano on varmistumassa seuraavaksi:
Jussi Ikola, Hannu-Pekka Lähdeaho (C), Jaakko Vanhala, Olli Vesterinen, Ville Honkavirta, Olli Honkavirta, Ilmari Lahikainen, Valtteri Lahikainen, Ossi Kärpänen, Petteri Lahikainen (MV), Teemu Partanen, Ilpo Tertsonen, Juhani Skyttä ja Kimmo Lappalainen.

2. Peluutus alustavasti:
MAALISSA:
Petteri (varalla:Ilari/Venski)
PUOLUSTUS:
Ilari & Vanhala
Skyttä & Venski TAI Lappalainen
KETJUT:
Tertsonen / Venski TAI Lappalainen / Olli
Olli H / Teemu / Kärpänen
Ilmari / Valtteri / Ville

3. Joukkeen (yhdistyksen) kokous tullaan järjestämään ennen kauden alkua.

4. Kausimaksu tulee olemaan 145€ (maalivahdille, Petteri 120€). Maksuja voi alkaa maksaa ensiviikolla kun henkilökohtaiset viitenumerot saadaan päivitettyä jäsensivulla. Eräpäivä maksuille 31.8.2006, jonka jälkeen korotus +10e. Muistakaa maksaa lisäksi myös lisenssinne liittoon. (lisenssi hankitaan netin kautta LISENSSI MAKSU)

Jos kysyttäviä niin PJ palvelee teitä...
15.06.2006

Körri is back!!!

Raitakissat on pitkän väännön jälkeen saanut takavuosien tähtipuolustajansa Juhani "Körri" Skytän takaisin takalinjoilleen. Tiettävästi Körrin saamista joukkueeseen edesauttoi irstaat kuvat Marrasmeininkien jälkeisestä saunaillasta. Papa Vesterinen käytti kuvia röyhkeästi hyväkseen kiristäessään Körriä allekirjoittamaan sopimuksen. "No kuvista oli ehkä hieman hyötyä, vaikka eihän niissä oikeastaan näkynyt kuin Ilpon derivaatta." Vesterinen kommentoi jälkeenpäin. Körrin liittyminen joukkueen vahvuuteen on elintärkeää, koska kissojen takalinjat ovat uhkaavasti huvenneet sitten kauden päätöksen. Jouni on kuuleman mukaan lähellä sopimusta Tiibetin Pallon ja Moilanen SC Mailanheittäjien kanssa. "Olemme edelleen aktiivisia ja pidämme silmät ja suun auki siirtomarkkinoilla" kommentoi joukkueen Pj. Ikola.
05.05.2006

Tertsosesta kesän tavoitelluin poikamies!!

Kesän lähestyessä on myös erilaiset katugallupit nostaneet taas päätään. Me Naiset lehden tekemän kyselyn mukaan on kesän 2006 tavoitelluin poikamies jo kolmatta kertaa peräkkäin Otaniemen Antti Hulkkonen eli Ilpo "Pilbo" Tertsonen. Kyselyyn vastanneista naisista peräti 45% äänesti Ilpon ykköseksi. Otaniemestä tavoitettu Tertsonen otti uutisen tyynesti vastaan sanomalla "mistä näistä...". Sen sijaan Kilon suunnalla tieto otettiin murtuneena vastaan ja onkin huhuttu, että Espoon oma Ben Johnsson Ryssensweitch on lähtemässä pois Ilpon jaloista aina Ameeriikkaan asti. Rssnwth aikoo pitää aiheesta lehdistötilaisuuden kesäkuun 1. lauantaina tanssi- ja rytmilanneravintola LeidiMjuunissa.
26.03.2006

Jälleen puhkottiin merkkipaaluja

Chassousta tuli kolmas 100 (sata) peliä täyteen saanut Raitakissa. Ilmari taas kunnostautui rikkomalla sadan sarjamaalin rajan, nyt hänen vaatimattomat tehonsa ovat kautta-aikain 101+47=148! On se vaan kova jätkä ;D
26.03.2006

Kausi päätökseen!

Vihdoin on tämä kausi paketissa. Viimeisessä turnauksessa pelattiin miehekkäästi ja onnistuttiin nappaamaan kauden toinen VOITTO!!
Petterin loistavat torjunnat ja yllättävät tehot hyökkäyspäässä varmistivat sen, että viimeisessä pelissä kaatui Rira lukemin 9-7. Erityismaininnat Willelle 2+2 ja Chassoulle 2+0, jättebra!
Tästä sitten kesälaitumille, hiphop!
21.01.2006

100:set paukkui

Turnauksessa tehtiin myös historiaa, sillä ensimmäisessä pelissä numero 2 puhkaisi ensimmäisenä Kissana 100 pelin rajan. Kun pää oli saatu auki, niin Ilmari seurasi perässä. Seuraavana satasen rajaa kyttää viekas ja vikkelä Hanskassu, jolla on pelejä takana 95. Maratontaulukko on päivitetty, niin sieltä voi käydä kukin katsomassa omia statsejaan.
21.01.2006

Turpaan

Taas käytiin toteamassa vastus liian kovaksi. Ensimmäisessä matsissa olisi ollut mahdollisuudet johonkin muuhunkin, mutta Ruma voitti lopulta selvästi 8-4. Toisessa pelissä Kissat katseli, kun lohkon kärjessä keikkuva ISKTR hieroi taululle luvut 9-2. Partanen ja Jukka V. avasivat kauden maalisaldonsa.
17.12.2005

Peli parani, tulokset ei

Päivän peleissä tuli kaksi tappiota, hieman tasaisemmalla maalierolla kuitenkin. Ensimmäinen peli hävittiin Steissille 5-6 ja toinen Firelle 3-5. Molemmissa kissat sortuivat runsaaseen jäähyilyyn. Pari kertaa unohtui esimerkiksi se, että lajimme ei olekaan käsipallo.

Pörssipisteiden keräilyvastuu oli Lahikaisten veljeksillä, jotka maaleillaan ja syötöillään pitivät kissat iskuetäisyydellä. Petteri "Fanclubin PJ" Lahikainen esitti maalillaan runsaasti loistotorjuntoja ja kuului molemmissa otteluissa joukkueemme parhaimmistoon. Tappioista huolimatta koko joukkueelta pirteää, yritteliästä ja ennen kaikkea positiivista peliä!
04.12.2005

Maali

Tämän päivän turnauksesta ei jäänyt muuta mainittavaa kuin Jaakko Kassu Vanhalan tekemä maali...
12.11.2005

VOITTO

Kauden ensimmäinen voitto otettiin lohkon kakkosesta HBK:sta luvuin 7-5. Positiivista oli erityisesti se, että johdimme peliä koko ajan. Ville oli taas pelipäällä, turnauksen saldo 3+0, Ilmari alkaa myös vetreytyä: 1+3. Olli "Dexter" Vesterisen komea syöttöpiste kentille paluun jälkeen on myös maininnan arvoinen.
25.10.2005

Pronssia Gaala-risteilyltä

Raitakissat tulivat hienosti kolmanneksi M/S Romantikalla järjestetyssä Gaala-risteily viestissä sunnuntaina 23.10.2005. Joukkueen muodostivat nykyiset kissat Ossi ja Venski sekä vanha ja väsynyt ex-kissa Mikko "baskeri" Aarnio. Joukkue oli siinä määrin yllättynyt hyvästä sijoituksesta, että palkintojenjakajaa -Stefan Koivikkoa- ei muistettu rangaista kielletystä ajosuunnasta.
22.10.2005

PISTE

Sieltähän se kauden ensimmäinen piste pyörähti plakkariin. Turnauksesta muuten... ensimmäinen peli tuli turpaan 7-1 ISKTR:ltä. Mutta siis kauden ensimmäinen piste näki päivänvalon tasapelillä 6-6 ZSKA Korsoa vastaan. Oltiin aika tyytyväisiä. Moilaselle erityiskiitos maalivahtipelistä. Ei ollut myöskään huono Wille, joka taiteili 3+1.
06.09.2005

Suurikoitos II tuli ja meni

Järjestyksessään toinen Suuri Koitos kokosi taas urheilu-urillaan - ja kaikessa muussakin - epäonnistuneet hylkiöt mittelemään voimiaan ja taitojaan naisten 7-ottelussa... Lue Rystyn artikkeli
Päivitys: Myös nro.2 kirjoitti Suurikoitos-artikkelin.
01.09.2005

Tertsosesta Saksan tavoitelluin poikamies

Päivän lyhentyessä ja lämpötilan laskiessa on Otaniemen Jürgen Klinsmann, Ilpo "päällikkö" Tertsonen, lähtemässä Saksaan ja nousemassa takaisin germaanien tavoitelluimmaksi poikamieheksi, ohittaen David Hasselhoffin! Miehen huhutaan siirtyvän noudattamaan itä-saksalaisen kuntosaliguru Hippolyte die Fackelmannin laatimaa perseenmuokkaus-ohjelmaan, jolla istumalihakset muokkaantuvat täydellisen arjalaisiksi! Tertsosen istumalihasten tilaa voi seurata edelleen reaaliajassa netissä osoitteessa:
www.ilposass.com/becomingperfect/daybyday/whydoesanyonevisithere.html
26.08.2005

Uudet sivut

Webmaster piti kiinni perinteistä ja uusi sivut taas tulevaa kautta varten. Perusrakenteessa pysyttiin vanhalla linjalla, suurimmat uudistukset löytyvät jäsensivuilta ja taustatekniikasta. Sivut eivät ole vielä täysin valmiit, esimerkiksi tapahtumakalenteri on vielä tulossa, mutta eiköhän näillä päästä jo liikkeelle. Palautetta ja kehitystoiveita otetaan vastaan.
16.08.2005

Vapaaehtoisten rekrytointi käynnistynyt

Järjestyksessään toista kertaa järjestettävä Suurikoitos kerää jälleen Järvenpään uusitulle tartan-pinnoitteiselle radalle tukun urheilumaailman huippuja! Mutta kuten kaikki muutkin suurtapahtumat niin tämäkään ei olisi mahdollista ilman vapaaehtoisia. Tänäkin vuonna vapaaehtoisia tarvitaan eri toimiin Suurenkoitoksen ajaksi lähes 3000 hlöä. Jos olet kiinnostunut kokemaan ainutlaatuisen tapahtuman lähietäisyydeltä, niin lähetä hakemus osoitteeseen lahdeaho@gmail.com, niin otamme sinuun yhteyttä. Vapaaehtoiset ja äkkilähdöt tullaan sijoittamaan mielenkiintoisiin tehtäviin, kuten mittatikuiksi, retkipöydiksi, retkipatjoiksi, roskakoreiksi ja radanlämmittäjäksi jne. Eli jos missasit MM-kisat, niin nyt voit kokea vielä jotain ainutlaatuisempaa Suurenkoitoksen merkeissä.
15.08.2005

Suurikoitos

Amatöörien puuhastelu on ohi nyt alkaa tosiväännöt!!!
Suurikoitos (Naisten 7-ottelu) järjestetään Järvenpään urheilustadionilla 19-20.8.2005. Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan ja katsomaan. Voit osallistua myös vain joihinkin lajehin. Perjantai 19.8 kisat alkavat 19.30 ja lajeina ovat aitajuoksu, pituus ja 200m. Lauantaina kisat alkavat 17.00 lajeina kuula, korkeus, keihäs ja 800m.
04.05.2005

Koski ja Leisma jättävät joukkueen

Raitakissat ovat olleet aktiivisina kesän pelaajamarkkinoilla ja luovuttaneet ahkerasti parhaita pelaajiaan muille joukkueille. Kahden edellisen kauden pistekunkku Tom Koski jättää joukkueen, kuten myös joukkueen toinen maalivahti Kim Leisma. Miehet siirtyvät jäähdyttelemään 6. divariin. Raitakissojen puheenjohtaja Ikola kommentoi menetyksiä uteliaille sanomalla "Menkööt!". Kissat ovat tiettävästi hankkimassa vahvistuksia ensi kaudeksi, esillä ovat olleet mm. nimet Kärpänen, Micmac, Hasselhoff ja Mölli. Joukkueen on tarkoitus esitellä uudet vahvistukset Albufeiran etelänleirillä elokuussa.

Piilota vanhat...