Raitakissat ry

Raitakissat perustettiin seitsemän vuotta sitten (Keväällä 1999). Syntymästään se saa pitkälti kiittää Sami Niemeä, joka siitti ja synnytti sekä hoivasi seuraa alkutaipaleella. Aikoinaan yhdistys aloitti toimintansa Järvenpään SRK:n nuorten kerhonohjaajien pakottavista tarpeista reikäpalloa kohtaan. Päteminen alaluokkalaisille koulujen saleissa omissa kerhoissa ei enää antanut tyydytystä. Merkkinä siitä kissat kantavat kentällä vielä tänäkin päivänä seurakunnan sponsoritarraa pusakassaan. Nyttemmin siteet "pääsponsoriimme" ovat alkaneet seestyä. Tarkoituksena oli siis perustaa oma salibandyseura niille joita kukaan muu ei huoli. Tätä perinnettä olemme vaalineet kaikki nämä vuodet.

Nykyisellään, kun seuran jäsenet ovat huomanneet kyvyttömyytensä salibandynsaralla, on alettu järjestää myös muuta toimintaa. Seura on osallistunut muun muassa Umpihankifutiksen MM-kisoihin ja erilaisiin jalkapalloturnauksiin. Lisäksi silloin tällöin järjestetään tietysti myös niin kutsuttua oheistoimintaa.

Kotikaupunkinamme on ajansaatossa muuttunut Helsingiksi. Pelaajisto on pysynyt aikalailla muuttumattomana. Tämä johtunee siitä, ettei heitä ole huolittu muihin joukkueisiin. Toki vuosien varrella muutamia heikennyksiäkin on onnistuttu houkuttelemaan mukaan tarpomaan suohon. Osa pelaajista on myös tullut järkiinsä ja häipynyt vähin äänin jälkiä jättämättä.

Emme suhtaudu vakavamielisesti tähän narrien ja jäähdyttelevien entisten tulevien lupausten lajiin ja se myös näkyy kentällä. Harjoittelu tapahtuu suurimmalta osin fiilistelypohjalta. Eli mikäli ei oteta huomioon henkilökohtaisia taitoja, yhteispeliä, taktiikkaa, asennetta ja joitakin muita peliä haittaavia tekijöitä tulee vastustajiemme suhtautua meihin vakavasti.

Alkava kausi on Raitakissoille seitsemäs. Pelaajaringissä tulee hosumaan viitisentoista pallonpyörittäjää. Pelailemme alkavalla kaudella 6-divisioonassa. Tavoitteenamme on luonnollisesti jälleen kerran pitää hauskaa sekä ehkä jopa nousta 5-divariin.

Joukkueen puheenjohtaja
Jussi Ikola