Artikkelit

23.1.2011 Mikä on Cibikissat?

Raitakissojen verkkosivuille eksynyt satunnainen vierailija on joskus saattanut nähdä nimen "Cibikissat" vilahtavan näytöllään. Kenties joku on myös jäänyt miettimään, mitä ihmettä tuo mystinen sanahirviö oikein tarkoittaa. Tämä on kuitenkin jo melko epätodennäköistä, sillä Raitakissojen puuhastelu ei tunnetusti kiinnosta juuri ketään. Koska asiasta ei kuitenkaan voida olla täysin varmoja, lienee tarpeen tehdä lyhyesti selkoa aiheesta Cibikissat.

Cibikissat on myöhäisteinien (Raitakissat) ja varhaiskeski-ikäisten (Irriducibili, tuttavallisemmin Cibi) muodostama löyhä salibandy-yhteenliittymä. Jo tässä vaiheessa mainittakoon, että molemmilla seuroilla on juuret Järvenpäässä, mikä selittääkin paljon. Tarina kertoo, että joukkueet tahkosivat aikanaan V-divisioonaa samassa lohkossa, kunnes yhteinen taival näytti katkeavan Raitakissojen peliesitysten ja julman kabinettitaktikoinnin seurauksena (lue: RK tippui kutoseen). Laimea vihamielisyys oli jossain vaiheessa kuitenkin muuttunut teennäiseksi ystävyydeksi. Niinpä joku valopää sai hienon ajatuksen, että joukkueet voisivat ryhtyä pelaamaan erinäisiä talvi- ja kesäliigoja yhteisin voimin. Itsensä nöyryyttäminen SSBL:n sarjoissa ei siis enää riittänyt, vaan sitä täytyi ryhtyä harrastamaan myös epävirallisesti. Tätä toimintaa on jatkunut jo muutaman vuoden ajan.

Cibikissat ottaa useimmiten osaa (keksi tähän joku vitsi aiheesta "ottaa osaa", niin ehkä ne nauraa!!! esim. että ssbl ottaa osaa...hah... HAHAHAHAHA...joo) Myllypuron play-liigaan. Hakaniemeäkin on tullut kokeiltua, mutta keskeinen sijainti painaa vaakakupissa paljon vähemmän kuin pommisuojakenttien naurettavan pieni koko. Myllypuro on oikeastaan varsin hyvien kulkuyhteyksien päässä monesta suunnasta, etenkin jos asuu aivan hallin vieressä. Juuri tästä syystä joukkueen henkinen selkätuki Pasi onkin muuttanut alueelle, käyttäen kuitenkin tekosyynä varsin kulunutta "lyhyttä työmatkaa". Maa- ja metsätalousministeriön arvion mukaan kahden vuoden kuluttua jo 67% Cibikissoista asuu kilometrin säteellä Myllypuron Ed-Centeristä.

Kentällä Cibikissat tunnistaa vihreistä pelipaidoista, jotka ovat paitsi liian isot, myös hiton painavat ja kaikin puolin kömpelöt. Peleihin osallistuu kerta toisensa jälkeen sama vakioporukka ryyditettynä parilla satunnaisella sankarilla. Yleensä nämä vierailijat joutuvat kuitenkin toteamaan, ettei ruoho taaskaan ollut vihreämpää aidan toisella puolella. Tai tässä tapauksessa sillä oman ja naapurin aidan välissä olevalla yhteisvyöhykkeellä, josta kukaan ei pidä huolta. Kokoonpanon suhteen huomionarvoista on myös se, kuinka tappavan tehokkaasti suurmestari Pasi hankkii joukkueelle maalivahdin otteluun kuin otteluun. Kukaan ei taida tietää, mistä kivenkolosta Pasi veskareita kaivaa, mutta toivoisimme hänen osoittavan kyseisen kiven myös Raitakissoille. (Onko tätä viimeistä lausetta käytetty jo aiemmin jossain? Jos on , haasta aiempi käyttäjä oikeuteen tekijänoikeusrikkomuksesta ja kääri hillot!!!)

Cibikissat lähtee otteluihin yleensä varsin suurpiirteisellä taktiikalla, joka muistuttaa etäisesti Molotov-Ribbentropp -sopimusta salaisine lisäpöytäkirjoineen. "Puolustuspää kuuluu Raitakissojen etupiiriin, hyökkäyspää Cibin." Valitettavan usein jää kuitenkin huomaamatta, että tällöin keskikenttä ei ole kenenkään etupiirissä, paitsi vastustajan. Tämä taas ei missään nimessä ole Cibikissojen etu, varsinkaan jos ajatellaan ottelun kulkua ja lopputulosta. Taktiikan seurauksena joukkue joutuu liikkumaan paljon, mitä se ei kuitenkaan tee. Tähän on syynä se yksinkertainen seikka, että pelaajiston keski-ikä huitelee kolmenkympin tuntumassa, eivätkä työssäkäyvät ihmiset jaksa panostaa urheiluun enää iltakymmeneltä!

Cibikissojen pelit ovat kuitenkin sujuneet varsin mukavasti. Sarjoissa ei kertaakaan olla jääty heittopussiksi, jos nyt kärkisijalle ei myöskään ole ollut asiaa. Hallisarjoissa on myös se ominaispiirre, että niistä ei voi nousta tai tippua. Siksi Cibikissat keskittyykin pelaamaan ottelun kerrallaan, asiaankuuluvalla hartaudella. Samalla se tiedostaa, että menneiden kausien suoritukset löytyvät enää vain jostain Internetin pimeimmistä syövereistä. Vain seuraavalla pelillä ja henkilökohtaisilla pisteillä on merkitystä, eikä se seuraava pelikään ole kovin tärkeä.

#91