Artikkelit

9.5.2006 Syvissä vesissä; katsaus Raitakissojen tilaan käsimiehen vuonna 2006

Kulunut vuosi oli jopa Raitakissojen historiaan peilaten varsin synkkä. Joukkueen peli ei missään vaiheessa asettunut uomiinsa. Ei kentällä eikä sen ulkopuolella. Vastustajat pyyhkivät järjestäin kissoilla parkettia, muutamaa ilonpilkahdusta lukuunottamatta. Edellisvuosiin verrattuna uutta oli tällä kertaa se, että monen kissanpennun mitta oli täyttynyt tappioiden nielemisen osalta. Tämä kiistaton fakta taas johti ylimääräiseen takakireytyyn ja paskamaiseen makuun, joka kerta kotiin lähtiessä. Miten tähän tilanteeseen oltiin sitten ajauduttu? Kysymykseen on varmasti yhtä monta vastausta, kuin löytyy rusinoita Rystyn wappusimasta, mutta ehkä tärkein syy huonoon jälkimakuun löytyy tolppien väliin jääneestä aukosta. Kissat ovat läpi historian perustaneet pelinsä hyvään maalivahtipeliin, johon voidaan luottaa, kun ei alaskaan (kirjoitetaan siis pienellä, sillä Alaskaan nyt ei ainakaan jakseta juosta) jakseta juosta. Ensin Petteri piti meitä pystyssä monta vuotta, tämän jälkeen Leisma ja Ahola muodostivat dynamic-duon. Tähän kauteen lähdettäessä kissojen veräjän suulle oli tarjolla sekalainen seurakunta maalivahtipelissä kunnostautumattomia uroita. Onneksi Petteri palasi loppukaudesta tolppien väliin, sillä ilman hänen huippupelejä kausi olisi ollut entistä murheellisempi.

Vaikka kausi oli siis synkkä kuin Ilpon teinivuosien hunttaukset RT:ssä, niin myös jotain positiivista voidaan löytää... Alkukaudesta säkenöinyt Wille Honkakoski oli löytänyt jostain Tampereen tulli- ja pakkahuoneen kätköistä oivan viimeistelytaidon, jota myös armotta käytti. Loppukaudesta Willen peli hieman puuroutui, mutta kokonaisuutena Honkkis pelasi ehkä uransa parhaan kauden. Muita valonpilkahduksia oli Ossin väkevä paluu, joka tosin hyytyi, Willen tavoin, loppukautta kohden. Kovin odotuksin kauteen lähtenyt Chass oli ehkä alkukaudesta hieman tehoton, vaikka peli olikin selkeästi parantunut kesän aikana. Loppupeleissä myös Kassun tehot tuplaantuivat! Toinen ikikissa Teemu Karvonen aka Piibey teki myös uransa parhaat tehot. Myös joukkueen kapteeni Herra kadetti Ikola pelasi niin hyvin kuin vain voi odottaa. Jos Ilarin asenne saataisiin tartutettua myös muihin, niin voisimme olla kaikki kauniita. Ilari oli vaan hieman liian ankara itselleen loppukaudesta ja hyllytti itsensä, ehkä kyseessä oli orastava identtiteettikriisi. Muista pelaajista: Lahikaiset bros. oli jälleen hyökkäyspäässä elementissään, mutta varmasti veljeksiä jää muutama hukattu paikka harmittamaan. Puolustuksen selkäranka Jussila ja Moilanen pelasivat kenties uransa vähään aikaan viimeisen kauden totuttuun tapaan. Harmi vaan, että JJ:n pistetili jäi avaamatta, mutta enivei toivotaan, että Jouni palaa kissoihin jahka kotiutuu sieltä minne nyt meneekään. Ja Serti we'll miss u, nyyh! Kassu jr.n kauden pilasi lopulta nilkkavamma, mutta sitä ennen Jukka näytti omaavansa varsin hyvän pelisilmän silloin kun se on auki. Ilpou pelasi tasaisen varman kauden sohimalla pallon maaliin aina kun sitä vähiten odotettiin. Paluun kentille tehnyt RuSi eli Vespa käytti omia vahvuuksiaan ja luikerteli koko kauden vastustajan riesana saaden myös kaksi syöttöpistettä! Ja kuten edellä tuli mainittua, niin Petteri pelasi hienon loppukauden tolppien välissä, mutta ehti myös kentällä ollessaan saada hämmennystä aikaan. Allekirjoittaneen kautta voi arvostella vaikka Rysty kolmen absintheayhajan paukun jälkeen.

Vaikka peli oli siis karmeaa, niin huolestuttavinta Kissojen tässä kaudessa oli vähäinen sosiaalinen kanssakäyminen pelien ulkopuolella. Palkinnot jäivät jakamatta ja saunaillan osanottajaprosentti jäi todella alhaiseksi. Mikäli toiveissa on, että Raitakissa elää 10-vuotiaaksi olisi tuolle asialle toivottava muutosta. Ja kissojen runosuoni on ehtynyt myös hälyttävästi, mutta ehkä sille löytyy joku selitys, kuten Squazzin myynti on lopetettu, Pellehermania ei ole, Ciccoman oli Porissa, Partasella on aina täydelliset eväät... No joka tapauksessa, tästä kirjoituksesta tulee nyt sentään jotain täytettä artikkeliosioonkin.

Tästä sitten ensi kauteen. Toivotaan, että saamme muutaman kauniin sekä hyvin peliä tekevän vahvistuksen, joilla on hyvät saunatilat.

Sincerely yours #2