Artikkelit

24.9.2003 Hiiriä ja raitakissoja

Kun tämä artikkeli on löytänyt tiensä kattien kotisivuille, on Raitakisut luultavasti ehtinyt jo hävitä pari ottelua. Muutamia ennätyksiä on jo rikottu, vaikka pelit ovat edessäpäin. Ensimmäinen on maksullisten harjoitusvuorojen määrä. Aiemmilla kausillla tehty ennätys, kaksi vuoroa, on jo ohitettu yhdellä. Toinen on kissojen summa yksittäisessä harjoituksessa, kolmetoista. Tämän ennätyksen arvoa nostaa se, että kaikki kissat olivat raidallisia. Kolmas ennätys koskee joukkueen budjettia. Kun muutama pelaaja vielä kerää pulloja kadulta, on mirrien tilillä n. 1823 pakettia Rainbow-rusinoita.

Näistä huolimatta kauteen lähdetään matalalla profiililla. Periaatteessa minkään ei pitäisi olla kunnossa. Tuota mielialaa on hankittu poistamaan tukku uusia kasvoja, kuten Jari, Tom, Jussi sekä tietenkin, kermana päällä ja sokerina pohjalla, Derivaatta ”Päällikkö” Tertsonen. Nämä miehet tuntee kyllä muutkin kuin RT:n portsari. Kaikilla on sulkana hatussa peliura SB-97:ssä, mutta kisujen tiedottaja toppuuttelee kiihkeimpiä faneja: ”SB:stä hankittu pelaaja on kuin suklaarasia, koskaan et tiedä mitä saat. Tähän mennessä seurasta on saatu kelpo maalivahdin lisäksi pelkkiä luusereita”. Muita hankintoja ovat kestävyysjuoksussa ansioitunut Antti, ja samaa temppua yrittänyt Ville ”Shortsi” Honkavirta.

Mutta katsotaanpa sitten, mitä kohupelaaja Deri odottaa tulevalta kau(neu)delta. Seuraavassa lyhennelmiä Päällikön puhelinhaastattelusta.

k: Mikä sai sinut kirjoittamaan sopimuksen kissojen kanssa?
v: Ymmärsin kohtaloni paremmin kun David meni Realiin. Raitakissathan on tunnetusti salibandyn Real Madrid, joten minulle ei jäänyt vaihtoehtoja.

k: Onko joukkueessa nyt liikaa tähtiä? Miten joukkue hitsautuu yhteen?
v: Uskon, että kaikki tietävät oman hommansa. Ainoa mikä huolettaa, on se miten saamme käännettyä 7-0 tappiot 3-2 voitoiksi.

k: Paljon penkki?
v: Penkkitulostani kuvaa funktio Penkki(t) = 200 e^-t, missä t on ensimmäisestä kokeilusta kulunut aika vuosina. Kuvaajaa tutkimattakin nähdään, että olen nostanut 200 kg, mutta en kerro kuinka kauan siitä on kulunut, koska se saattaisi minut häpeään. Uuh, oih..

k: Entä mitenkäs opinnot sujuvat pelailun rinnalla?
v: Erittäin tyydyttävästi, kakkosta olen lähinnä saanut. Iiiihhiooh, aaaah… uh..

Haastattelu jouduttiin keskeyttämään, kun luurista kuuluneet epämääräiset viidakon mylvähdykset eivät ottaneet loppuakseen. Sisäpiirin huhut kertovat, että Ilpolla ja seuralla olisi vielä erimielisyyksiä palkasta. Kyse on ilmeisen pienestä summasta, mutta Ipen kerrotaan haluavan samansuuruiset ehdot lähes yhtä ruman Hoopi Lähdeahon kanssa. Muita uusia pelaajia emme tavoittaneet. He ovat kai vielä liian masentuneita ryömiäkseen puhelimen luokse.

Vaikkei raitakattien uusi ilme ole vielä peilautunut kentältä katsomoon, vaihtopenkille, tai Eritreaan, niin totuttua rumempi se tulee kuitenkin olemaan. Kissat kutsuvat faninsa uppoamaan samassa paatissa. Nysvääjäkollit nostavat kenen tahansa hylkiön itsetuntoa peliesityksillään. Virallisena tavoitteena on sijoittua kuudenneksi, ja nousta siten IV-divariin. Kahdeksantoista peliä aikaa löytää hiiriä lohkosta, let there be norsupalloja!

2,7-vuotias kissanpentu