Artikkelit

29.10.2002 Harrastelijoiden puuhastelua

Kauden toiseen turnaukseen lähti itseluottamusta puhkuva Raitakissat, jonka odotettiin jatkavan yllättävän hyviä otteitaan. Turnaukseen oltiin valmistauduttu huolella, sillä vielä perjantaina joukkue pelasi kainalonsa hikeen srk-salissa. Jalkeille saatiin sama miehistö kuin ensimmäiseen turnaukseen ja lisäksi vahvuuteen astui kivitalon kokoinen spol-mies Riihimäeltä: Moilanen. Kaikki näytti siis hyvältä.

Ensimmäiseen peliin Myllypuron uudessa hallissa astui vastaan kovaksi tiedetty Korson ylpeys Greasers. Pelin mielenkiintoa lisäsi jo kauan odotettu kohtaaminen... Jeesus vs. opetuslapset, Gandalf vs. hobitit, Gates vs. nörtit ei, vaan Niemi vs. Raitakissat. Raitakissoja aikoinaan liigaan nostamassa olleen pelaaja/valmentaja Niemen kohtaaminen oli ainutlaatuinen hetki Raitakissojen säälittävässä historiassa. Tämän suuren tapauksen johdosta ja myöskin hyvin alkaneen kauden ansiosta katsomossa istui ennätysyleisö: 4.

Niemi ei ilmaiseksi palloa saanut.

Peli alkoi varsin mallikkaasti, 16 sekuntia oli pelattu kun jo Kimi joutui poimimaan palloa selkänsä takaa. Maalin jälkeen ensimmäinen erä oli melko tasaista palloilua. Toisessa erässä oli 10 sekunnin kuluttua taululla lukemat 2-0. Erä sujui taas yllättävän tasaisissa merkeissä, Kissoja vaivasi paha tehottomuus. Niinpä kun joukkueen jäähykunkku mister Jussila nappasi jäähyn, tuli tyly kuitti. 3 sekunttia ehti jäähy vanheta kun jo verkko lauloi... Kolmannen erän alkuun saatiin maalitili auki komealla yhdistelmällä, jossa pallo liikkui kuin unelma ja päätyi lopulta hienolla vedolla ylämummoon, 3-1. Tämän jälkeen Greasers ei enää armoa antanut vaan raahasi Kissan vajan taakse ja lopetti kivuttomalla niskalaukauksella, 8-1. Jotain positiivista jäi ottelusta kuitenkin tassuun. Niemi ei tehnyt maalia ja kaksi erää peli oli suht tasaista ja taisi Greaserseillekin hiki tulla...

Koska peli oli jo menetetty, rikkoi Ilari mailansa päästäkseen hurmaamaan yleisön kaunokaisia (Annaa, Katia ja Ilpoa)

Pelin jälkeen mietittiin syntyjä syviä ja lähdettiin kuitenkin melko tasapainoisin mielin kohti Itäkeskusta, ja syömään. Ainoastaan Rysty jäi rusinoimaan hallille.

Pakila Destroyers oli seuraavan vastustajan nimi, heidän piti olla alkujaan helpompi pala kuin Niemen poppoo. Ottelu olisikin ollut, jälleen ennätysyleisön: 6 edessä pelanneelle Raitakissoille helppo,jos peli olisi kulkenut edes vähän. Ottelun kaava oli seuraava: Raitakissat hankkiutu johtoon, pisti mailat pussiin ja alkoi syömään kinkkupaprikaleipiä keskiympyrässä, Pakilan pojat tasoitti ja sama homma uudelleen. Lopputulos 4-4. Maalitilinsä ottelussa saivat auki Jouni "miksi mua pistetään mun omilla sivuilla näin halvalla" Jussila ja Olli "runnova sika" Vesterinen, joka myös varmaan mursi vastustajan maalivahdin kylkiluita komeilla baseball-lyönneillään.

Ei kovin riemuisia ilmeitä. Peli oli yllättävän huonoa.

Turnauksesta tuli siis yksi hikinen piste. Mielenkiintoa herätti katsomossa molemmissa peleissä istunut alaston mies, jonka päässä oli paperipussi. Ilari väitti tunnistavansa miehen pakaroista ja väitti että kyseessä oli kuukauden kissa Ilpo "tänään biletän vain muumin kanssa" Tertsonen. Varmuutta asiaan ei saatu. Kausi jatkuu taas marraskuussa ja vielä Kissat ei ole mitään menettänyt, joten eiköhän sekin aika vielä koita.