Artikkelit

5.10.2002 RAITAKISSAT NIMI

Hyvin harva tietää joukkueemme nimen varsinaisia taustoja. Ja juuri tästä syystä Raitakissat nimen synnystä on liikkeellä mitä moninaisempia tarinoita.

On epäilty Derivaatta Tertsosen lausahtaneen sen yöllisellä kotimatkallaan nähdessään villipedon kotipihallaan. Asian tutkimuksissa ei ole kuitenkaan edetty. Lisäksi Deri itse kieltää elämöineensä kotipihallaan, joten tarina lienee palturia.

Myös Sami Niemen osallisuutta asiaan on arvailtu. Niemi on kuitenkin toistu- vasti vedonnut julmaan lapsuuteensa sekä vajavaiseen mielikuvitukseensa ja päässyt näin pois epäiltyjen joukosta. Ossi kärpänen on ilmoittautunut nimen viralliseksi keksijäksi. Häntä ei kuitenkaan ole otettu vakavasti.

Legendaarinen nimi sai vallan sattumapohjaisen alun. Asian toi julkisuuteen aina yhtä skandaalinhohtoinen Olli Vesterinen. Niinpä annetaanpa hänen kertoa kuinka kaikki oikein kävi:

"Eli kysymyksessähän oli se jo nyt hyvinkin tunnettu Mäntsälän turnaus Marrasmeiningit. Se oli silloin vielä kun kaikki oli hyvin ja Tertsonenkin oli vielä lupaava nuorukainen. Ah, niitä aikoja!!! Minä olin nuori ja vapaa. Naiset olivat hehkeitä ja minulla oli... jaa niin mutta sehän ei liitykään tähän. Vuosi taisi olla -97 tai -98. En kuolemaksenikaan muista olinko itse paikalla mutta joka tapauksessa joukkuetta mukaan ilmoittaessa piti jonkin- lainen nimi keksiä. No, sitten siinä kaiken laista ehdoteltiin ja rupesi jonokin siinä kasvamaan. Mutta sittenpä joku siinä tokaisi että "mikä se semmoinen raitainen kissa on että otetaan se nimeksi". No, nythän me jo tiedämme että leijonahan se semmoinen on mutta ei se silloin vaan tullut mieleen joten otimme nimeksemme sen Raitakissan. Olisihan se mulla vielä toinenkin tarina sieltä villistä nuoruudestani.."

Eiköhän me jätetä nyt kuitenkin Isä Vesterinen tarinoimaan yksinään. Näin kuitenkin syntyi nimi RAITAKISSAT. Ja tämä tarina on tosi.

Nro. 11