Artikkelit

22.2.2003 Historiaa tehdään Tikkurilassa

Raitakissat teki jotain aivan uutta 16.2.2003 Tikkurilan Tiikeri-Areenalla käydyssä turnauksessa. Vastoin kaikkia Ilpon laskemia teorioita tuli päivän saldoksi mahdottamalta kuulostavat NELJÄ PISTETTÄ!! Miten tämä oli mahdollista, kun mm. Ilmari oli poissa. Moni kyseli sitä turnauksen jälkeen, eikä vähiten Kissat itse. Ehkä kyseessä oli joka neljäs vuosi toteutuva luonnonmullistus, jonka ansiosta maapallo pysyy radallaan ja Aurinko ei lakkaa hehkumasta. Oli miten oli niin kaksi voittoa oli tosiasia!

Ensimmäisessä pelissä vastaamme asettuivat tasapisteissä keikkuvat Pakilan pojat, Destroyers. Raitakissat lähtivät otteluun uusilla konsteilla. Jouni oli siirretty pakiksi ja muodonmuutoksen kokenut Moilanen hyökkääjäksi, poissa olivat Valu, Ilu ja Pedu. Alku ei luvannut hyvää, kun Tuhoojat rankaisi Kissoja omanpään hölmöilystä ja iski pallon oikeaan yläveteliin. No peli alkoi pikkuhiljaa luistaa ja tasoituksesta vastasi Moilanen, hieman onnekkaasti maalin takaa lähteneellä vedolla. Ottelu oli kahden aika tasaväkisen joukkueen puurtamista, jossa lopulta meidän miesylivoima tuli näkyviin. Destroyersit alkoivat kuumenemaan, kiitos Runnovan sian, ja saimme aikaiseksi muutamia tärkeitä onnistumisia. Voittomaali lähti Jouni "ja alussa oli kiertorannari" Jussilan lavasta, mutta muistelen vielä kaihoisasti viimeistä maalia jossa Raitakissat pyöritti näyttävästi poikkikentän syötöillä vastustajan puolustuksen reikäjuustoksi ja Moilasen hienon syötön jälkeen sain viimeistellä tyhjään häkkiin loppulukemat, 5-3! Pelin jälkeen oli selviö, että paikka vitosessa on varma, joten loppupeleihin voitiin lähteä vähän helpottuneemmilla mielillä!

Toiseen otteluun tuli vastustajaksi sarjajumbo Help, jonka kanssa oli alkukaudesta ollut tiukka vääntö. Tästä pelistä lähtivät pois Kimi, joka pelasi eri hyvän ottelun Destroyerseja vastaan, sekä Moilanen ja Papa Vesterinen. Vahvistukseksi tuli suoraan Brasilian palmujen alta Valu! Vaihtomiehiä löytyi siis peräti kolme kappaletta, Petteri joutui tolppien väliin. Ottelu sai hyvän alun, kun Kassu tuikkasi avausmaalin jo puolen minuutin pelin jälkeen. Ilarin vietyä Kisulit kahden maalin johtoon alettiin taas sekoilemaan -> 2-2, 1.erä. Tämän jälkeen taas ryhdistäydyttiin ja maaleja alkoi tippua. Kassu oli ilmiliekeissä ja teki jo pelin toisen ja kauden kolmannen maalinsa, muutenkin mies pelasi elämänsä ottelun!! Myös Ilari pelasi kuin hänellä olisi ollut porkkana ***ssä, vedot olivat kuin suoraan ampumaradalta, Help:n veska näkee painajaisia varmaan vieläkin! Ilarin loppusaldoksi pelissä tuli huikeat 3+1, eli kautta-aikojen ensimmäinen hatrick, jonka teki joku muu kuin valu&ilu oli valmis! Kun vielä lisätään Junior Vanhalan tekemä uran avausmaali, niin peli oli paketissa, 7-3 voitto oli ansaittu!!

Mistä nämä hienot voitot sitten johtuivat? Mielestäni siitä, että alkukauden yössä vaeltaneet ilari ja allekirj. nousivat omalle tasolleen, lisäksi Vanhalan veljekset tulivat puskista tekemään Lahikaisten veljesten tehot toiseen matsiin. Unohtaa ei sovi Moilasen, Makkaraperunan ja Kimin loistavia otteita ekassa matsissa! Kaiken kaikkiaan pelimme oli vaan jotenkin nyt uomissa, mutta eiköhän ens turnauksessa tuu taas niin pataan, niin pataan! Kiitokset myös maskottia heiluttaneelle naaras-Ikolalle hyvästä kannustuksesta! Lisää tällaista!!

Toivonkin lämpimästi, että kaikki Raitakissojen organisaation pienimmätkin jäsenet alkaisivat nyt leijua, jotta voidaan pudota kovaa ja korkealta sitten koti turnauksessa....

nro. 2