Artikkelit

26.1.2003 Joukkueen tila

Kausi puolivälissä. Kapteeni on palannut. Kukaan ei välty. Ei pääse pakenemaan. On tullut aika todeta joukkueen tila. Jo alussa oli selvää etteivät salibandyn horsmat, Rähmäkirput, nousisi seuraavalle sarjatasolle. Epäilyksiä herätti nykyisen säilyttäminen. Nyttemmin on kuitenkin käynyt ilmi että pelko on ollut turha.

Joukueen kapu julistaa tuon uskalikkojen asettaman tavoitteen käytännössä saavutetuksi (Mainittakoon että menneellä kaudella yhdestä V-divarin lohkosta tiputtiin 10 pisteellä, keskiarvo n.5 pistettä).

Samalla kotiutunut kapteeni myös saarnaa kauden siltä osin olevan pöytälaatikossa. Tämän tiedoituksen ajattelematon julkistaminen on aiheuttanut voimakasta keskustelua. Keskustelua sen seurauksista. Yhteisö vaatii ja asettaa tavoitteita joihin sokeasti ja häikäilemättömästi pyrkien tavoitellaan yksilötason mielihyvää. Onko tässä kuitenkin sankareillemme tulossa vain niin perin tuttu taistelun jälkeinen velvollisuudentunnosta sanottu kiitos ja hiestä kostean kylmän käden puristus. Mikä nyt täyttää juokkuetovereittemme elämän. Onko mitään jälkeen Raitakissojen. Kuinka henkinen tasapaino kestää ja miten tästä jatketaan eteenpäin.

Nyt onkin hyvä hetki luoda katsaus joukkueeseen ja tutkailla mitä meille oikein kuuluu.

#2 Hannu-Pekka "Missä tehot" Lähdeaho:
Joukkueen kantava voima on reistaillut koko alku kauden. Ehtynyt Lähdeaho on saanut kokoon vasta muutaman pisteen. Lähdeaho(!) selittelee syyn alavireisyyteen, itsehillinnän puutteeseen sekä Siperiapakkasten läsnäolon ja jopa RT:n kulmasnäkärin paloon johtuvan pieleen menneestä yhdeksän kuukauden harjoitusjaksosta. Turhautumisen ajamana Venski on päätynyt siiviili elämässään epätoivoisiltakin vaikuttaviin tekoihin kuten ylettömään kärmyrän heittoon ja petolliseen "penkki on elämä/penkki 100kg" projektiin. Seura ei kuitenkaan ole vielä asettanut Lähdeaholle minkäänlaisia uhkarangaistuksia luottaen sinisilmäisesti kaiken olevan vain harrastepohjaista.

#3 Jouni "isäntä" Jussila:
Jussila (joukkueen PJ) on useaan otteeseen yrittänyt alkukauden aikana ajaa yhdistystämme taloudellisiin vaikeuksiin. Näiden hankkeiden epäonnistuttua aloitti tuo "nopsakinttuinen" laituri (myös nk. Webmaster) nähtävästi vastuutehtäviensä hoidon laiminlyönnin. Mikä mahtaa ajanut tämän niin vireän ja vekkulimaisen neljäntuulenmiehen(Ks.kuva) näin laitimmaisiin ratkaisuihin? Peliesitykset ovat säilyneet ennallaan...valitettavasti...Seura ei kommentoi pelaajan tilannetta siirtomarkkinoilla johtuen puheenjohtajan vastuksesta.

#9 Jaakko "Nousukas" Vanhala:
Viime syksyllä Jaakko/Kassu kyllästyi silloiseen minäänsä ja Päällikön esimerkkiä noudattaen päätti ostaa alennusmyynneistä itselleen uuden elämän. Nousi sortoon kyllästyneen punatukkaisen nuorison sankariksi, käänsi selkänsä kotikaupungilleen, hankki korsetin, kieltäytyi uskomasta todellisuuteen ja jopa hanska lensi nurkkaan. Peli kulkee ja banaani-kossu-kolaa kuluu. Kysymykseksi jää kuinka kauan tämä liito kestää. Seura on saanut useita tarjouksia Kassusta. Neuvotteluja käydään parhaillaan kolmen eri seuran kanssa. Esimerkiksi tämän hetken lohkokärki on tarjonnut tynnyrillistä sahtia ja täydellistä Aku Ankkan taskukirja kokoilmaa.

#10 Jukka "Junior hanska" Vanhala:
Nuorempi hanska on kauden mittaan lunastanut lupaukset. Peli on siirappimaisen tahmeaa ja ylenpalttinen seisoskelu on tullut jo miltei tavaksi. Jäänyt pahasti myötätuulessa purjehtivan veljensä varjoon. Ehkä juuri siksi onkin aloittanut kamppanian seuran sisäisestä pelaajien lakkoon ryhtymisestä. Vaateena on, isoveljensä vanhaa perinnettä kunnioittaen, että hanskan käyttö otettaisiin pakolliseksi joukkueessa ja että pukoppikäyttäytymistä pitää muuttaa sensuellimpaan suuntaan. Nro.10 velvoittaa. Seura ei kommentoi pelaajan tilannetta siirtomarkkinoilla johtuen liiton sensuurista.

#11 Jussi "Reservi" Ikola:
Oma tilanteeni on avoin. Katson paremmaksi keskittyä vain arvostelemaan ja naljailemaan muita saadakseni peitettyä oman kykenemättömyyteni. Elinikäinen sopimukseni kissoihin sitoo ruumiini tähän kidutusvankilaan ainiaaksi.

#12 Ilmari "osamaksu" Lahikainen:
Ilu joukkueen pisteellinen johtohahmo on tekemässä radikaaleja muutoksia. Miehen tilanne on auki kuin Räkäkäpälien puollustus. Suhtautuu pätäkkäpuoleen perin leväperäisesti ja on ajautunut jopa osamaksun pettävälle tielle. Seura on useaan otteeseen varoittanut pelaajaa tästä ja on nyt päättänyt asettaa kauhua herättävän ulosotto partion ("Kanki"Tertsonen, "Ruoska"Rysty ja "Ojentaja"Jirsi) asialle. Kolmikko aikoo iskeä lähipäivinä TV-lupa tarkastajiksi naamioituneena. Seura ei kuitenkaan aio myydä pelaajaa. Ei ainakaan ennen kuin tili täsmää.

#13 Valtteri "hallitsia" Lahikainen:
Valulla menee kovaa. Loistaa ja hallitsee. Valtterilla riittääkin myös vientiä. Ei siitä vielä sen enenpää. Taloudellisen tilanteen parantamiseksi seura kaavaileekin Lahikais trion vanhuksen myymistä kunhan vain sopiva ostaja ilmaantuu. Legendaarinen RinSe on jo esittänyt oman tarjouksensa.

#82 Petteri "Funclub" Lahikainen:
Monien vastoinkäymisten piinaama Petteri on viimeaikoina taas kuntoutumaan päin. Tekee sen mitä on tehtävissä eli ei paljoakaan. Hoitaa vastuu tehtäväänsä Lahikaisille totuttuun vätysmaiseen tyyliin. On erehtynyt pitämään sinänsä kylläkin nk.paskahommaa pelkkänä tittelinä. "Lukuisat" kannattajamme ovat jo alkaneet vaatia syrjäyttämistä. Vannoo parantavansa tapansa ja pysyvänsä seurauskollisena. Ja jatkaa samalla hankkivansa seuralle uuden peliareenan, bussin pelimatkoja varten sekä järjestävänsä useita virkistysmatkoja Holjanrinteelle...Seura on asettanut takarajan velttoilun lopettamiselle ja tehostanut sitä uhkarangaistuksella. Pelaaja ei ole myyntilistoilla kysynnän puuttuessa.

#66 Teemu "hyytelö" Partanen:
Teemun työskentelyä seuratessa ei ole voinut vältty mielikuvalta hapantuneesta mansikka hyytelöstä. Viime aikojen esitykset eivät ole säväyttäneet. Tinkimätön pyrkimys kehittymiseen on kuitenkin miellyttävää katseltavaa. Seura sai takavuosien tuttavalta RinSe:ltä tarjouksen Partasesta: 1pullo viskiä ja vähän käytetyt kokoa 42 olevat Niken sisäpelikengät. Tarjous hylättiin riittämättömänä(Hallituksen äänin 4-1, Partanen itse äänesti puolesta).

#80 Mikko "Miksei kukaan käy harjoituksissa" Aarnio:
Olen tässä muutamaan otteeseen käväissyt harhareissujeni jälkeen seuran nk.harjoituksissa. "Vain yksi on joukosta poissa...". Useaan otteeseen yleisönosastolla harjoitteluintoa peräänkuulutellut nro.80. Tästä huolimatta näyttää kuitenkin siltä että Rysty on teetättänyt kuluneen syksyn aikana itselleen selkärangan. Uusi "suoraselkä" hoitaa leiviskäänsä tunnollisesti. Kolmen vuoden oppisopimussitoumus Rohmelokollien rahastonhoitajana pitää Kiertorannarin mirripaidassa vielä kaksi vuotta.

#98 Kim "kaunispoika" Leisma:
Pelaa hyvin kun on paikalla. Viime aikaiset poissaolot huolettavat joukkueen johtoa. Nimettömän vihjeen mukaan veskarimme on "lunastettavissa" 50 000 euroa vastaan Pietarin rautatieasemalta. Venski kiistää tiedon ilmoittaen Kimin olevan vain tilapäisesti poissa käytöstä. Leisma on useaan otteeseen väläyttänyt ajatuksia siirtymisestä eläkkeelle. Joukkueenjohto käy kuitenkin vielä epätoivoisena keskusteluja.

#7 Petteri "Talvimortti" Parkkila:
Pedun odotettiin olevan selkeä vahvistus joukkueelle. Toisin on kuitenkin käynyt pelaajan heikon fyysisentilan ja lepsun moraalin vuoksi. Joukkueenjohto tekikin radikaalin ratkaisun ja Parkkila tullaan lähettämään vähintään kuuden kuukauden pakkohoitoon. Pedu joutuu käymään läpi piinaavan kuntoutuksen. Eristys siviilimailmasta, "välitön palaute", "mielekäs" liikunta ja "viihtyisä" elinympäristö ovat osa hyviksi havaitusta metodeista. Ei myynti neuvotteluja. Parkkilan siirtäminen nykyisessä tilassa voisi olla kohtalokasta.

#91 Jukka "Serti" Moilanen:
Tilanne on vakaa. Moilanen teki kaukalon sisällä kokeiluja hyökkääjänä. Ei häikäissyt. Moilasella tehdään kaukalon ulkopuolella kokeiluja varusmiehenä. Tulokset salaisia. Julkaissut lisää kirjallisia tuotoksia (aiemmin mm.mihin salibandyssä mailaa tarvitaan)romaanit: "Pakki, pelikenttien rakki", "Naiset, lapset ja varusmiehet" sekä esityksen SSBL:lle "Salibandyn paremmat säännöt". Sopimus päättyy kauden lopussa. Ei tajouksia.

#16 Olli "Papa" Vesterinen:
Vespa on pitänyt matalaa profiilia. Kuulopuheiden mukaan hänellä olisi jotain vispilänkauppaa "nousukkaan" kanssa. Tiedä sitä. Hyvä setä, huono peli. "Runnova sika" on siistinyt otteitaan ja se näkyy tuloksissä. Seura onkin uhannut pelaajaa Derin henkilökohtasen lämmittelijän tittelillä jos raatoja ei ala syntyä. Seura ei kommentoi pelaajan tilannetta siirtomarkkinoilla johtuen sen sisältämästä julkaisukelvottomasta materiaalista.

Joukkueen tarkastus ohi.

-Kapteeni nro.11-Hyvää yötä, älkää nähkö painajaisia