Artikkelit

26.1.2003 Kadonneen päällikön metsästys

Läpi joukkueurheilun pitkän historian on tiedetty, että menestyvä joukkue tarvitsee henkisen johtajan, joukkueen sielun, jonka oma esimerkki kantaa muiden luontaisen lahjattomuuden harteillaan. Tiedetään myös, ettei suureksi päälliköksi voi tulla harjoittelemalla, vaan ainoastaan korkeampien voimien armosta.

Miksi sitten kaikkivaltias on unohtanut osoittaa Raitakissojen päällikön? Alussahan kaikki oli vielä hyvin, kissat suorastaan kuhisi tiennäyttäjiä; oli suuri ja viisas Sami ”le premier chat” Niemi, sitten oli hiljaisempi versio Samista, eli tuo mystikko, joka antoi aina tekojensa puhua puolestaan, sekä tietenkin Ippe, joka oli traumaattisessa nuoruudessaan uneksinut tappaneensa lohikäärmeen levytangolla. Ilmeisesti taivaallinen voima oli tiedostanut nuo johtajankyvyt jo 80-luvulla, ja päättänyt varotoimenpiteenä perustaa RT:n. Muuten kissat olisivat tällä hetkellä III-divarissa piikkipaikalla.

Uutta päällikköä on etsitty kuumeisesti siitä lähtien, kun Ilpo nappasi viimeisen laskuvarjon ja hyppäsi Raitakissa-jetistä. Jo ennen Derivaatan lähtöä oltiin pitkään epäilty kapteenin vakanssiakin hoitaneen Ilarin olleen luvattu lapsi. Hän on kuitenkin vähätellyt osuuttaan mm. kissojen nousussa vitoseen täksi kaudeksi, hän väittää sen olleen lahja jumalilta. Myös Rystyn laskeutumista SB-97:n tähtikatraasta maallikkojen joukkoon pidettiin ensin ihmeenä, mutta myöhemmin Kimi tuli samaa reittiä, jolloin oli selvää, että Rysty oli saanut yksinkertaisesti potkut. Epäiltyjen listalle joutui myös Hanskassu aikana, jolloin hänen luultiin pitävän hanskaa stigmojen peittona. Teoriaa ei olla pystytty vieläkään täysin kumoamaan, sillä hanska on kadonnut mahdollisine verijälkineen.

Veljekset ”The Ghost” ja ”The Darkness” Lahikainen ovat hekin antaneet merkkejä, jotka on otettava vakavasti, nimittäin erään anekdootin mukaan ”hänen, joka on päälliköksi merkitty” ei milloinkaan tarvitse harjoitella, vaan maalit tulevat itsestään. Pedu on hämmentänyt soppaa hokemalla useaan otteeseen nähneensä palavan pensaan ja Jumalan ilmestyksen, mutta ottaen näkyjen ajankohdat huomioon, voidaan hyvin olettaa kyseessä olleen RT:n neonvalot ja portsari. Venski ja Moilanen putosivat vakavastiotettavien piiristä kun heidät kruunattiin sotilaspoliiseiksi. Muista raitakissoista on aikaista sanoa, olisiko heistä joku luvattu päällikkö, mutta toivottavasti sellainen pian löytyy, sillä kohta tarvitaan helppiä vitosessa säilymiseen.

#80