Artikkelit

Raitakissat jakeli pehmeitä paketteja

Kauden neljäs turnaus pelattiin Ruskeasuon bussivarikon siimeksessä. Perinteistä poiketen Raitakissat keikkui ennen turnausta vain muutaman pisteen päässä sarjakärjestä, tähän odotettiin muutosta. Turnauksesta jäivät pois Ilari ”Asemiin” Ikola, Kim ”anna kitaran laulaa vaan” Leisma ja Pedu ”informaatiokatkosten-ihmelapsi” Parkkila. Nämä ”menetykset” yhdistettynä siihen, että vastaan asettuisi heti kärkeen Länsä antoivat odottaa jotain sellaista missä ei kukaan haluaisi olla mukana.

Ensimmäiseen peliin tuli vastaan siis viime kaudelta tuttu kynäjengi Länsä. Lahikaiset ja Arska tulivat mukavasti kymmenen minuuttia ennen peliä paikalle, joten Raitakissat olivat täydessä iskussa hyvissä ajoin. Maaliin palasi pitkän tauon jälkeen Petteri ”forehead, playboy, fanclubin pj” Lahikainen, jonka viime pelistä maalivahtina oli kulunut jo pieni ihmisikä. Ensimmäinen erä oli varsin mukavaa katseltavaa Raitakissojen faneille, sillä niin hitaasti Kisut liikkuivat, että heitä oli ainakin helppo katseella seurata. Länsä ei paljon armoa antanut vaan pyöritteli kankeaa Raitakissaa niin pahasti, että välillä tuli Ilaria ikävä. 5-0 ekan erän jälkeen oli jopa Kissoja mairitteleva tulos. Taktiikkaa muutettiin toiseen erään niin, että päätettiin selvitä kolmanteen erään saakka ja alettiin jopa unelmoida keskiviivan ylittämisestä. Toinen erä olikin hieman tasaisempi, siinä tuli pataan vain 2-0. Maalissa Petteri torjui muutamia haamupelastuksia ja piti Kissoja veden pinnalla. Viimeisessä erässä oli vähän pelailemisen makua, kun Länsä hioi kuvioitaan ja takoi kolme maalia lisää kunnes taivas repesi. 20 sekuntia ennen loppua tapahtui jotain järisyttävää… Raitakissat rikkoi kuparisen. Ilmari hieroi pallon väkisin maaliin ja rikkoi Länsä veskarin märät unet nollapelistä! Lopputulos 10-1 ja seuraava peli oli edessä heti tunnin päästä.

VFT team oli vastustajan nimi, tämänkin joukkueen Raitakissat on kohdannut aikaisemmin, ensimmäisellä kaudella 6. divarissa. Sarjataulukon mukaan vastustaja oli kanssamme samaa tasoa, joten pelistä oli odottettavissa enemmän kuin pelkästään hammasten kiristystä ja pahaa mieltä. Pelin alku lupasikin paljon. 2-0 johto hankittiin jo hyvissä ajoin ensimmäisessä erässä, kiitos tehoduon Lahikainen & Lahikainen. Tämän jälkeen alettiin taas puristamaan mailaa ja imemään parsaa. Vastustaja hankkiutui 3-2 johtoon, kunnes rävähti. Teemu ”Lauttasaari” Partanen avasi kauden maalitilinsä komealla vedolla, jota edelsi onnistunut harhautus…!? Uskomatonta! Viimeiseen erään lähdettäessä peli oli vielä tasoissa, mutta sitten alkoi taas verkko soida, meidän päässä- tietysti! Jotenkin peli taas repsahti ja VFT sai Kissoilta joululahjaksi 8-3 voiton, hyvää Joulua vaan!

Joulutauolle lähdettiin siis kahden tappion rasittamana, ja toiveet noususta voidaan haudata Holjanrinteen mutaiseen maaperään! Toisaalta putoaminenkin tuntuu tämän syyskauden jälkeen aika mahdottomalta, kiitos Help:n. Niinpä kevätkausi menee mukavasti reikäpalloa lätkiessä ilman minkäänlaista panosta, toisaalta kun kyseessä on Raitakissat ei sitä putoamistakaan voi vielä jättää pois laskuista. Positiivista on ainakin se, että kapteeni Ikolan palvelusaika päättyy ja hän voi keskittyä täysillä uraansa joukkueen sieluna! Myös huhut legendaarisen nro 99 paluusta leijuivat ilmassa, katsotaan edistyykö asia. Toisaalta joukkueen sisällä on myös pientä kitkaa, sillä eräät henkilöt eivät ole vieläkään maksaneet joukkuemaksua, jonka ensimmäinen eräpäivä oli 31.7! Joukkueen isä Vesterinen ja Pj. Jussila ovatkin ottamassa kovia keinoja käyttöön, jotta kadotetut sielut saadaan ruotuun. ”Pannaan pannaan” kommentoi Vesterinen… mutta mihin?