Artikkelit

5.2.2002 Kissanpäivät meni jo

Kiihkeä salibandykausi alkaa olla pian takana. Kisujen taaperruksen erilaisia tekijöitä on voitu analysoida viime kautta paremmin, sillä voittosarake on tällä kaudella ollut muuttuja siinä missä tappiosarakekin. Ensimmäisen turnauksen jälkeen oli vielä syytä itsetutkiskeluun, sillä peli ei vastannut lainkaan odotuksia. Kauden edetessä alkoi tuttu melankolia hiipiä otteisiin; ilmeisesti raitakissa on eläin, joka saalistaa vain kesä-aikaan. Se sai mahansa täyteen ensimmäisessä turnauksessa ja painui RT:seen viettä-mään talviunta (arvatenkin koska sitä ei päästetty Winstonin karaoke-iltaan). Kun kissaa yritettiin patistaa pariin otteeseen liikuntahallille jaloittelemaan, sattui niin että lopulta paikalle tulleista kissanalkioista noin puolet oli raidattomia.

Faniklubin jäsenmäärä on pysynyt lähes vakiona, joskin jäsenet ovat vaihtuneet yleensä tappioiden jälkeen. Ensi kaudeksi onkin suunnitteilla käytäntö, joka takaa katsojalle 20 pistettä jokaisesta päästetystä maalista. Kauden lopussa eniten pisteitä kerännyt voittaa unelmaloman Karibialla haluamansa raitakollin kanssa. Kakkospal-kinto olisi vastaava, ja kolmospalkintoa ei kannata jakaa sillä "Playboy"-Lahikainen ja "Maantiekiitäjä"-Honkavirta ovat siinä vaiheessa jo menneet.

Perätön doping

Joukkueen kapteeni Jussi Ilarille viime kauden lopulla asetettu ehdollinen pelikielto on vihdoin kumottu. Tähän asti Jussi on selittänyt positiivista doping-näytettään sillä, että tuli testiä edeltävänä iltana maistaneeksi Raitakaljan promo-versiota. No, enää hänen ei tarvitse. On nimittäin käynyt ilmi, että doping-laboratoriossa häntä oltiin luultu mieheksi, eikä doping-arvot näin ollen päde. Jussi vaikuttikin huojentuneelta tiedon kiirittyä halki eetterin LV-217-mobiiliin: "Tottakai olen tyytyväinen, tosin syvällä sisimmässäni tiesin totuuden koko ruljanssin ajan. Toisaalta suunnittelemani kirja taitaa nyt jäädä julkaisematta".

Joukkue vahvistuu?

Hyviä uutisia saatiin lisää vielä samana päivänä, kun Jussille neits..äh..päällikkyytensä menettänyt Ippe ilmoitti kiinnostuksensa liittyä tulevan kauden jengiin. Ehtona paluumuutolle olisi se, että RT menee jatkossa kiinni vasta tuntia ennen pelin alkua.

Sanomattakin lienee selvää, että evp päällikön lisääminen esimerkiksi ketjuun, jossa viilettävät Ilmari "Valtterin isotooppi" Lahikainen ja Jouni "Salama" Jussila jo entuudestaan avaisi täysin ennalta arvaamattomia taktisia nyansseja. Muitakin tarjokkaita joukkueeseen toki olisi, mutta kun pidetään mielessä, että joukkue on vain niin hyvä, kuin on sen huonoin jäsen, ei Mika Kohosen värvääminen olisi sittenkään kovin perusteltua.

Harjoitteluun on myös luvassa muutoksia. Kauden 2002-2003 joukkueeseen mielivät joutuvat kausimaksun suorittamisen yhteydessä ostamaan Abtronicin. "Tällä kaudella meillä on ollut hieman liikaa harjoituksia, joihin pelaajan täytyy siirtyä ennen kuin ne voidaan aloittaa. Kaikilla ei ole edes autoa, joten tällainen matkustelu on ymmärrettä-västi kuluttanut pelaajien voimavaroja liiaksi jo ennen treenejä", valottaa joukkueen oltermanni Jouni tivattaessa tempauksen syytä. Lisäksi tarkoituksena on sopia kaksi yhteistä aikaa viikossa, jolloin laitetta on käytettävä, ajoi sitten Mazdalla tai katseli Kauniita&Rohkeita uusintana. Tällä haetaan parannusta ennenkaikkea joukkuehenkeen. Niille, jotka eivät ole täysin varmoja laitteen käyttökohteista tullaan pitämään pikakurssi ennen pakollisia harjoituksia.

"kissa joka ei koskaan lyö kämmeneltä"