Artikkelit

13.12.2000 Kissat voiton makuun

Raitakissojen neljäs turnausreissu alkoi historiallisissa merkeissä. Kirkon yläparkkipaikalle oli eksynyt vahingossa kolme Lahikaista, ja vieläpä ajoissa. Muutenkin lössiä oli runsain mitoin paikalla. Pois olivat jääneet vain Ville "eikai vaan ramppikuumetta " Honkavirta sekä Jaakko " Miksi lisenssiäni ei ole maksettu? " Kuurne. Pelipaikkana oli K3-centeri.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui lohkon jämäsijoilla pyörivä Panu. Kaikkien tiedossa oli, että jumbosija olisi historiaa, jos Panu kaatuisi. Peli sai meidän kannaltamme unelma-alun, kun joukkueen nestori Vesterinen avasi kauden maalisaldonsa. Avausmaaliin ei ehtinyt kulua aikaa kuin n.40 sekuntia. Panu kuitenkin kuittasi maalin melkein välittömästi, mutta se ei menoa haitannut. Pian Raitakissat löysivät oivan pelivireen ja taululla loistivat 1. erän jälkeen 4-1 numerot. Erän huippuhetki oli kun Jouni sivalsi avausmaalinsa divarissa, kai tuli pallo mukaan ? Raitakissat jatkoivat hyvää esitystään, tosin Panun kankeiden pakkien avustuksella ja pian lukemat olivat jo 7-2, silloin maailma pysähtyi.

Tuomarit näyttivät meille rankkaria. Joukkue tiesi heti kuka saa kunnian, tietysti Ilpo " SB " Tertsonen. Kaikkihan muistavat hyvin kuinka Ilpo ryssi kauden alussa kolme rankkaria, nyt oli maineen puhdistamisen vuoro. Ilpo lähti varovasti vauhtiin, hän näki koko elämänsä menevän filminauhalla silmiensä edessä, kaikki odottivat Ilpon ratkaisua..., joka oli samanlainen kuin aina ennenkin tosin sillä erotuksella, että pallo meni kuin menikin maaliin, taivas repesi!!! Ilpo luhistui helpottuneena kentän pintaan ja loi katseensa taivaaseen... ja paskat Ilpo tuli vaihtoaitioon ja peli jatkui.

Loppupuolella peliä Panu pääsi kaunistelemaan parhaimmillaan seitsemän maalin johtoamme ja peli päättyi 9-5. Kaksi pistettä ja jumbotila historiaa. Pelistä voidaan laskea plussaksi se, että muutama pelaaja sai kuparisen rikki. Jouni, Vespa, Ossi ja Partanen saivat kaikki henkisiä muureja rikottua. Täytyy kuitenkin olla realisti ja muistaa, ettei Panu ollut todellakaan kovin hyvä mittari joukkueen nykykunnosta.

Toiseen peliin vastaan asettui lohkon kärkijoukkue Martsari. Toinen peli olikin alusta asti Raitakissoille kuin tervanjuontia. Martsari pyöritteli voiton huumaamia Kissoja välillä aika armottomasti. Pelissä muuten saavuttettiin melkein Raitakissojen yleisöennätys. Peliä seurasi huikeat kaksi henkilöä. Toinen oli joukkueen Fan clubin puheenjohtajan ja maalivahdin P.Lahikaisen tyttöystävä Ellu, ja toinen oli joukkueeseen kovasti haluava Kim Leisma, joka yritti erätauoilla nuoleskelle joukkueenjohtoa pelipaikan saamiseksi. Itse pelissä Raitakissojen parasta antia oli ensimmäisen turnauksensa pelanneen Ossi Kärpäsen panos. Hieno avausmaali, joka syntyi vanhanaikaisella kavensi lukemat tiukiksi 10-1, muutenkin Ossi oli oivalla pelipäällä 2+1 kahdessa ottelussa. Lopulta ottelu päättyi Martsarin hyväksi 14-5, Raitakissojen pistekunkku Ilmari tehoili jälleen hyvän saldon 3+1, koko kausi nyt jo 9+5. Tappiota ei voi oikein selitellä, sillä vastustaja oli selvästi parempi, mutta kuinka kauan?

Turnaus nosti meidät kuitenkin pois putoamispaikalta, joten siihen voi olla tyytyväinen. Pelillisesti kuitenkin edellis turnauksen tasapeli oli parempaa kuin mitä nyt nähtiin. Seuraava turnaus onkin sitten ensi vuoden puolella, silloin pelataan melkein Ruotsin puolella, Tammisaaressa. Siitä turnauksesta ei ehkä kannata odottaa paljon, mutta sen näkee sitten.

Nro.2