Artikkelit

8.12.2000 Raitakissojen Fan-klub nousee vihdoin aallonpohjasta

Kaikki varmasti muistavat viimekauden menestyksen huuman ja fanien huimat suosionosoitukset. Väkeä oli aivan megana ja aalto kiersi ihan pokkana katsomossa. Fan-clubin toiminta kukoisti ja fanit tulivat katsomaan sankoin joukoin myös vierasotteluja. Fan-clubin johto ajoi hienoilla japanilaisilla autoilla, joilla voitiin kuljettaa suuria fanilaumoja areenalle. Edellisen kauden loisto oli kuitenkin menneen talven lumia, kun lähdettiin uuteen kauteen. Raitakissojen tappioputki alkoi muutaman ottelun jälkeen näyttää loputtomalta, eivätkä fanit enää jaksaneet uskoa Raitakissojen nousuun. Lopulta viimeinenkin fani on jättänyt idolinsa, eikä katsomoissa enää näy ristinsielua.

Olen Raitakissojen Fan-clubin puheenjohtajana hyvin huolissani tilanteesta. Monet fanit ovat lähettäneet minulle nimettömiä kirjeitä, joissa he ovat uhanneet repiä fanipaitansa, polttaa raidallisen kissansa, katkoa salibandymailansa ja jopa erota kirkosta jos peli ei parane. TÄMÄ ON HUOLESTUTTAVAA.

Olen myös saanut positiivista palautetta sekä kaikenlaisia avustuspaketteja ja rahaa. Monet fanit ympäri maailmaa ovat olleet huolissaan joukkueen tilanteesta. Somalialainen klaanijohtaja Mohammed Ali Farahähläm lähetti raitakissojen fan-klubille kymmenen laatikollista neekereitä, joiden oli tarkoitus muodostaa raitakissojen bongorumpuorkesteri. Valitettavasti huolimaton varastotyöntekijä oli kolhinut laatikoita matkahuollossa ja neekerit olivat karanneet rikkoutuneista laatikoista yön pimeydessä. Tälläkin hetkellä Raitakissojen kallista omaisuutta hengailee pitkin kyliä irrallaan. TÄMÄ ON TODELLA HUOLESTUTTAVAA. (saamamme lahjoitusrahat ovat menneet japanilaisten edustuautojen kunnossapitoon.)

Olen ottanut palautteen vakavasti ja ryhtynyt toimiin fan-clubin nostamiseksi entiseen loistoonsa. Uusien peliasujen myötä joukkueen kannatus ei välttämättä lähde räjähdysmäiseen nousuun, mutta oletan että kun paidat alkavat jo ensimmäisen ottelun jälkeen tuoksumaan sopivasti esalta, suosio on taattu. Varmuuden vuoksi olen myös sijoittanut fan-clubin miljoonia yleisömäärän nostamiseen. Katsojien ostaminen seuraavaan otteluun on jo aloitettu. Olen myös myynyt muutamia lippuja jotka oikettavat pääsyn raitakissojen pukukoppiin. (Lippuja ovat tässä vaiheessa ehtineet varaamaan mm. David Hasselhof, Elvis Presley ja Sami Niemi.)

Asetan tavoitteeksi vanhan ylisöennätyksen rikkomisen ehkä jo seuraavassa ottelussa. Raitakissojen viime pelissä saalistama PISTE on saanut fanit jälleen nostamaan päätään ja ehkä he kehtaavat jo pian tulla katsomaan otteluita. Näemme vielä Raitakissat lohkon kärjessä, jos saamme seuraavista otteluista yhden pisteen enemmän.

Fan-Clubin PJ Petteri Lahikainen