Artikkelit

3.12.2000 Saako Päällikkö pelijuonesta kiinni?

Huonosti kautensa aloittaneen raitakissajoukkueen päällikkö Ilpo Tertsonen on ollut kuluvalla kaudella vain varjo menneiden kausiensa dynastiamaisesta loistosta. Missä on vika (?), kysyy monet fanklubin jäsenet. Peli ei todellakaan ole kulkenut viime kauden nousuhuuman tahdissa, voittihan Tertsonen peräti joukkueen 2. tilan pistepörssissa heti jo toiseen joukkueeseen siirtyneen Sami Niemen jälkeen.

Kuluneen kauden aikana Tertsonen on huomannut olevansa kuolevainen kuolevaisten joukossa. Hän on menettänyt joukkueensa luottamuksen, uusi kapteeni on Jussi Ikola, joka on varmalla puolustuspelillä valloittanut asiantuntijat kyvyistään. Lisäksi peliaikaakin on siunaantunut vain nimeksi. Uusista tuulista kissojen metsästysmailla kertoo myos keltanokka Jouni Jussilan nousu Sami Niemen manttelinperijäksi. Kissat elävät todellista renessanssia.

Tertsonen itse on kommentoinut hiipumistaan syyttämällä koulukiireitänsä ja opiskelijan velvollisuuksiensa täyttämista vapaa-ajalla. Mutta lupaa myös parantaa peliään kauden kuluessa ja huomauttaa, että hän on kuluvan kauden pistepörssissa toisella sijalla. Kissojen uuden pelisysteemin avulla hän uskoo vielä nousevansa tärkeäksi pelintekijäksi ja aina divarin pörssikärkeen, kuten hän luonnollisesti sinne kuuluu.

"Tämä edellyttää tietenkin joukkuetovereiden tukea ja täytyy muistaa, että joukkueen nouseminen on tärkein asia", hän muistuttaa ja lähtee jokapäiväiselle lenkilleen. Päällikkö on palannut.

- Ilpo Tertsonen, Suuri Päällikkö