Artikkelit

8.4.2001 Raitakissojen tähdenlento

Löydettyään takaportin menestykseen viime kauden kabinettipelissä Raitakissat tunsivat tietynlaista ylpeyttä rinnoissaan. Perustajajäsenet tiesivät silloin, että joukkue ei ollutkaan Suomen huonoin. Muutama lupaava pelaaja sai jopa sopimuksen paikalliseen ryyppyjengiin, 3-divarin SB-97:ään, sillä näytöt kauden (jälki)peleistä olivat kovia. Kokoonpanon jouduttua käymistilaan seuran johto painoi paniikkinappulaa ja hankki vahvistuksiksi Kassun, Teemun, Ossin, Jaakon, Jukan, Raketin, Jounin ja Rystyn kaltaisia pelimanneja. Seuran sikariporras oli jo päässyt pitkälle lukion matikassa (Ippekin, sillä se täytti 18), ja vastaus oli helpompi kuin oli luultukaan: määrä korvaa laadun.

Kauden lähdettyä käyntiin kävi ilmi, että seurajohdon kvantitatiivinen maailman- katsomus oli johtanut lähinnä tragikoomisiin otteisiin kaukalon sisäpuolella. Tuomareilla oli melkein yhtä hauskaa kuin vastustajilla, eikä kulku vitosdivarissa ollutkaan ruusuilla tanssimista. Kun seurajohdolta kysyttiin, oliko scouttausohjelma onnistunut odotusten mukaisesti, vastaus saatiin Ipeltä: "Noh, tulihan sitä ostettua pari raitakissaa säkissä". Olli tuomitsi Ipen junailemat pelaajahankinnat "harrastelijan puuhasteluna", ja pesi kätensä siirtojupakasta. Ipellä oli sentään kanttia erota johdosta, mutta media vainosi lisää päitä vadille.

Myös puheenjohtajan, rahastonhoitajan ja kapteenin pallit ovat olleet tuulisia paikkoja debyyttikauden menestyksen jälkeen. Uusi puheenjohtaja, Jouni, painottaa että huipulla on aina tuulista. Rahastonhoitajan tehtävät vastaanottanut Valtteri pistää paremmaksi korostaen että Brasiliassa on aina lämmintä. Kapteenina toimiva Jussi tietää hyvin, ettei muut osaa kuitata pöytäkirjaa, eikä hänellä näin ollen liene pelkoa potkuista. Lisää jutun juurta johtoportaan vaihtamiselle saatiin kun doping-käryjä alkoi sadella helmikuun puolella. Jouni kiistää tietäneensä mitään joukkueen sisällä velloneesta urheilun vitsauksesta. Jussi sen sijaan helpotti mediarumbaa tähdentämällä, että douppaukseen osallistuneet olivat kaikki joukkueen perustajajäseniä; kuuden pääepäillyn poistuttua estraadilta Raitakissat ovat voineet aloittaa puhtaalta pöydältä. Sponsorit ovat kuitenkin jo päättäneet vetäytyä vedoten suulliseen sopimukseen ettei dopingista jäädä kiinni.

Niin taikka näin, loppukaudesta tuli fiasko. Väsymys alkoi paistaa kokeneidenkin kehäkettujen kasvoilta. Epävarmuutta lisäsi monen pelaajan kohdalla se, ettei sopimus kata ensi kautta, ja siten omaan pussiin pelaamisesta tuli yleinen käytäntö. Viimeisestä turnauksesta kerätyt nolla pistettä olikin hyvä muistutus pisteiden tärkeydestä, nyt karu kohtalo vie joukkueen 6-divariin miettimään syntyjä syviä. Ensi kauden suunnitelmista joukkueenjohto ei halua vielä puhua, sillä päättäjillä ei ole tällä hetkellä rahaa alkoholiin joka käynnistäisi neuvottelut.

Lopuksi empiirinen analyysini jakaa joukkueen pelaajat suoritusten mukaan leijoniin, lampaisiin ja raitakissoihin.

# 2 Hannu-Pekka "olin selvinpäin, mulla oli jopa verta alkoholissa" Lähdeaho:
ehkä ainoa hyökkääjä, joka yritti rakentaa peliä syötöillä (naurettavaa pelleilyä), mikä näkyi myös maalimäärässä. Plussaksi voisi mainita, että "Venski" oli mukana kaikissa peleissä, varsinainen ironman (yksi leijona)

# 3 Jouni "meillä ei oo asennetta tarpeeks" Jussila:
ei suurempia onnistumisia kaukalossa, oppi kauden mittaan kiertorannarin alkeet, mikä palkittiin maalilla (yksi raitakissa)

# 7 Petteri "ai meillä oli turnaus" Parkkila:
pienikokoinen väkkärä aiheutti jonkin verran harmia ilon ohessa vastustajille, taitavat vartaloharhautukset purivat parhaiten kauden neljään viimeiseen turnaukseen (yksi lammas)

# 8 Ossi "ai tärkee peli, mä lähen himaan" Kärpänen:
juoksi 30 metrin maaimanennätysajalla vastustajan kenttäpäätyyn ja yleensä jäi sinne, niin tulihan niitä maalejakin sitten tehtyä (kaksi leijonaa)

# 9 & # 1 Jaakko "hanskassu" Vanhala:
tiukka ote mailasta ja pallo suojauksessa kuin tikkari lapsen kädessä. mutta aina kun Kassu pisti pallon pömpeliin joukkue voitti ottelunsa plussaa myös yllättävän varma maalivahtipeli Martsaria vastaan (päästi yhden vähemmän kuin Petteri) (kaksi raitakissaa)

# 10 Ilpo "funktion kohtaan x piirretyn tangentin kulmakerroin" Tertsonen:
Ilposta soviteltiin suuren Samin manttelinperijää, mutta julkisuuden tuomat paineet olivat vielä liian kovat. jäävuoren huippuna oli Tammisaaren toinen turnaus, johon Ipellä ei ollut pokkaa saapua ollenkaan (yksi lammas)

# 11 Jussi "Kari-Pekka Kyrö" Ikola:
joukkueen arvostettu kapteeni ja puolustuksen kiistaton kuningas menetti edelliskaudella rehellisesti hankkimansa kunnian jäätyään nolosti dopingista kiinni. (yksi leijona)

# 12 Ilmari "liharinta" Lahikainen:
tämä maaliseppo huomasi kauden mittaan, että pallo on jopa helpompaa laittaa maaliin kuin yrittää syöttää se jonkun lapaan (kaksi leijonaa)

# 13 Valtteri "Suomesssa on aina kylmää" Lahikainen:
ei koskaan päässyt karkuun veljensä varjoa. turhauduttuaan yritti näyttää seiska- luokkalaisille kuka on mies, mutta ne vaan nauroivat ja purivat nilkan hajalle (yksi lammas)

# 16 Olli "isäpappaesikuva" Vesterinen:
kokenut konkari yhdistää taitavasti ultimatea ja salibandyä lopettamalla kaiken liikkeen kun on saanut pallon. power-hyökkääjä jota miltei mahdoton siirtää vastustajan maalin edestä. (yksi raitakissa)

# 22 Tomi "raketti(spagetti)" Vainikka:
työtä pelkäämätön jarrukentän raataja, jolta voidaan odottaa vaikka mitä kunhan ensin oppii pelaamaan (kaksi raitakissaa)

# 35 Petteri "hakekaa mun kamat, hakekaa mutkin jos löydätte" Lahikainen:
kokoon nähden vitosdivarin paras veskari, mutta kuppikokoa kasvattamalla saisi enemmän torjuntoja. sinänsä kiitettävä suoritus oli vartioida byyriä 45 minuuttia yksin (yksi leijona)

# 66 Teemu "Janne Tähkä 2.0" Partanen:
sangen tehokas pelaaja kun ottaa huomioon ettei tee pallon kanssa ikinä mitään järkevää. aktiivinen harjoittelu johti siihen, että kauden lopussa pallo pysyi hallussa pari sekuntia pidempään ennenkuin sen joku perkele ryösti (yksi raitakissa)

# 80 Mikko "Jumala armahtaa, kiertorannari ei" Aarnio:
kohuhankinta SB:stä kähvelsi muiden peliaikaa minuuttitolkulla vain kasvattaakseen omaa egoaan (kaksi lammasta)

# 82 Jaakko "missä mun lisenssi, entäs pelipaita, ja mitä ne shortsit tarkoittaa" Kuurne:
täydellinen koheltaja niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, eli sopii määritelmäksi sanalle raitakissa (yksi raitakissa)

# 91 Jukka "keihäänheittäjä" Moilanen:
hyvä puoli tässä kaverissa oli se että hän jaksoi tulla jokaiseen teurastukseen paikalle ja huono puoli se että kehtasi tulla jokaiseen teurastukseen paikalle (kaksi lammasta)

# 99 Ville "maantiekiitäjä" Honkavirta:
juoksi kovaa, niin kovaa että maaleista jäi yhtä vaille kaikki tekemättä (kaksi lammasta)

arvosteluperiaate:
kaksi leijonaa = vaihda seuraa vielä kun ehdit.
yksi leijona = ala leikkiä parasta kaveria sen kanssa joka sai kaksi leijonaa, niin pääset itsekin muualle pelaamaan.
yksi lammas = suuri filosofi Marilyn Manson sanoi kerran että: "you think you know but you have no idea."
kaksi lammasta = osaat kaiken paitsi pelata hyvin.
yksi raitakissa = katso peiliin, näet raitakissan.
kaksi raitakissaa = katso peiliin, keskity, ja riko se niin saat jotain toivoa seitsemäksi vuodeksi.


# 80 eli ex-rystis, nyt kiertorannari