Artikkelit

18.3.2001 Draaman aineksia

Raitakissojen kauden toiseksi viimeinen turnaus tiedettiin elintärkeäksi ajatellen mahdollista 5.divarissa säilymistä. Aikaisesta lähdöstä huolimatta oli mukana melkein kaikki, vain Pedu ja Kuurne uupuivat. Koska ensimmäinen peli alkoi jo klo.10 oli hyvä lähteä ajoissa matkaan. Sovittu 8.30 venyi kuitenkin lähes 9.00:n, ja paniikin poikanen leijui ilmassa. Ahdistusta lisäsi Jaakko "tööt tööt" Vanhalan auton yllättävä hyytyminen kovassa pakkasessa (n. -3 astetta). Pojat saivat peltilehmän kuitenkin liikkeelle ja matka kohti tuntematonta alkoi.

Vespan ohjeita noudattaen paikalla ehdittiin hyvissä ajoin. Lahikaiset & co. saapuivat jopa viisi minuuttia ennen peliä Areena-Centeriin. Ensimmäisessä pelissä tuli vastaan Lightning upeine pelipaitoineen. Ottelun alku viivästyi muutaman minuutin johtuen P.Lahikaisen venähtäneestä WC seikkailusta. Raitakisulien alku oli tyrmäävä vain neljä sekuntia kerkesi sekkari edetä kun jo maaliverkko pullisteli, tosin omassa päässä. Voidaankin sanoa, että Lightning vei Raitakissoja ensimmäisten neljän sekunnin aikana kuin mätää wunderbaumia. Peli tasoittui hieman ja kaksi ensimmäsitä erää oli todella heikkotasoista pelailua. Viimeiseen erään lähdettäessä "Salamat" johtivat 2-0.

Aivan 3.erän alkuun Ossia telottiin ja Kissanpaskat... eiku Raitakissat saivat rankkarin. Kaikki tiesivät kuka tulisi vedon suorittamaan, no tietysti Ilpo...ei ainakaan vetäisi. Pörssikunkku Ilmari asettui hermoja raastavaan yritykseen. Hieno harhautus vei molarin mokkakahville ja tilanne oli 2-1. Tämän jälkeen Kissanraidat aloittivat taas sota-aikojen muistelun ja Lightningin pojat takoivat loppunumeroiksi 5-1. Vaikka vastustajaa ei viitsisi kehua oli viimeinen maali aika erikoisen hieno vempautus tällä tasolla.

Pelin jälkeen alkoi dramatiikka. Hanskassu huomasi, että jotain oli vinossa, hanskaa ei läytynyt mistään. Vaikka koko joukkue osallistui ahkerasti etsintäihin ja hanskaa jopa kuulutettiin, ei se suostunut tulemaan esiin. Epäilykset alkoivat nousta, puhuttiin jopa salaliitosta, jonka uhriksi tuo kaikkien rakastama hanska oli joutunut. Musertava tunne hanskan kohtalosta luhisti koko joukkueen. Tämä surullinen tapahtuma ajoi jopa Lahikaisten uskollisen menopelin, Mazda 323, epätoivoiseen tekoon. Kehä 1:sen varteen hyytyi surun murtama Mazda, kaverien kesken Matukka. Hyvin alkanut päivä alkoi pikkuhiljaa muutua painajaiseksi, jota kukaan ei toivoisi edes pahimmalle vihamiehelleen. Elämän täytyi kuitenkin jatkua.

Toisessa pelissä astui vastaan Rikkakissojen pahin kilpakumppani taisteltaessa säilymisestä, Panu. Kauden aikaisempi ottelu oli päättynyt Ruikulikissojen 9-5 voittoon. Ottelu sai hienon alun, kun Jaakko "Kassu" "ex-hanska" Vanhala teki uransa ensimmäisen divari maalin. (Hans)kassu osoitti pelimiehen elkeitä toipumalla muutamien tuntien takaisesta epätoivosta voittajaksi. Rautakissojen peli näytti muutenkin ehkä hieman paremmalta kuin aamulla.

Pelin alussa oli joukkueen vahvuudesta jäänyt pois Valtteri (nilkka) ja Vainikka (flunssakuumeyskä), mutta muuten kokoonpanot olivat entisellään. Kissankarvojen peli meni kuitenkin, taas vaihteeksi, takalukkoon ja Panu näytti jo hoitavan homman. Mutta silloin kun hätä on suurin on apukin lähellä. Tilavuus integroinnin ihmelapsi Ilpo "pallo menee maaliin jos ja vain jos saan vedon aikaan ennen kuin vastustaja rappaa minua" Tertsonen sytytti joukkueen tekemällä hienon maalin. Lopussa tapahtui ns. vaseliinituubi-ilmiö, eli maaleja alkoi tulla kuin älliä kirjoituksista. Loppuluvut olivat ilahduttavat 8-4 Rintakarvoille.

Näiden pelien jälkeen säilytimme vielä teoreettiset mahdollisuudet säilymiseen. Ilpo lupasi tehdä säilymisestämme funktion, jonka avulla voidaan saada selville säilymisen todennäköisyys. Tämä turnaus päätti myös kuuden pelaajan kauden, sillä Valtteri, Ilmari, Ilari, Ilpo, Vespa ja Ville # 99 lähtevät häämatkalle Lappiin juuri viimeisen turnauksen aikoina (kiitti vaan ihan helvetisti, kun jätätte meidät pulaan, mut tää muistetaan kun ens kaudella kierretään jämäsaleissa pelaamassa 6. divaria). Kaikki muut ovat pakotettuja tulemaan viimeiseen turnaukseen, ainoastaan lääkärintodistus ja erittäin voimakas krapula hyväksytään selitykseksi poisjäännistä.

nro.2