Artikkelit

17.3.2001 Päällikön testamentti Suomen kansalle

Maailmani romahti kun sain tietää että joukkueestani löytyy muitakin derivaatan saloihin perehtynyttä pelaajaa. Oma oletukseni, että Partasen parran kasvu ei olekaan merkittävä osoittautui vääräksi, hevonpaskaksi.

Esitä vakavan huolestumiseni kahden nousukkaan, Parran ja Hanskan noususta maailman matemaattisen eliittiin. Olen erittäin huolestunut. Olen ruma myöskin. Nämä kaksi nousukasta uhkaavat minua ja valtapiiriäni. Derivaatta arvonimi kuuluu varmasti toiselle heistä, toiselle DTM - miehelle.

En ole katkera, päinvastoin, olen onnellinen heidän puolestaan. Heillä on juuri nyt oma elämänsä, he ovat löytäneet toisensa ja derivaatan ihmeellisen maailman. Korostan: "En ole katkera, vaikka hanska ja parta saavatkin minua paremman matematiikasta ja reaalista."

Minua lohduttaa kuitenkin, että tiedän olevani ainakin Willeä parempi, se lämmittää minua ja alushousujani. Matematiikka on antanut minulle paljon ja se ottanut minulta paljon. Nyt on takaisinmaksun aika. Derivaattafunktio on aidosti laskeva.

Ylpeänä, polleana ja rumana astun nyt pois parrasvaloista, kuten sinne tulinkin urani alkuvaiheessa. Uuudet miehet johtavat laivaa nyt, ne DTM-miehet. Molempien rinnanympärys on sitä luokkaa, että on parempi astua syrjään. Viimeisenä päivänä astun matematiikan luokkaan itken, huudan ja astun pois, peli on pelattu. Hanska voiton vei.

kybä