Artikkelit

14.3.2001 Kuka nussi kassan, Roger Rabbit?

Niin, tuota kröhöm! Jos sallitte niin kerron teille nk. kapteeninne ominaisuudessa omia pohdiskelujani. Niin, tuota olen koko kauden ajan pyrkinyt olemaan tehtävässäni hyvin tasapuolinen kaikkia kohtaan. Olen antanut joukkueelle ns. vapaat kädet. Toisaalta joukkueen legendaariset psyykkauslauseeni jäävät varmasti historiaan ("Ei ne saa maalia", "Nyt taas hävitään kun ei pelata", "Tappio tulee", "Vetää ohi" jne). Olen omaksunut varsin etäisen tavan johtaa joukkuetta. Siksi en ole kommentoinut mm. Derivaatta Tertsosen koko kauden jatkuneita identiteetti ongelmia tahi Rystyn (ent.SB) yllättävää takin kääntöä. Olen myöskin antanut työrauhan funclubin puheen johtajalle Petteri "PEEP-Show" Lahikaiselle, huolimatta surkeista katsoja luvuista. En ole vaivautunut kommentoimaan myöskään Jaakko Kuurneen, Junana tutuksi tulleen luotto puksuttajamme myyttisiä lisenssi ongelmia. Ja mitä Ossi "Blade" Kärpäsen ilotyttö kytkös epäilyihin tuleen, kommenttini ovat jääneet lähinnä asiakastyytyväisyys palautteisiin. "Miksei Ville "Mä juoksen ikuisesti" Honkavirta ole kokonpanossa" -kyselevät toimittajat minulta yhtenään. Vastaus on kuulunut linjan mukaisesti - "En kommentoi".

Tämä taktiikkani onkin tuottanut hedelmää. Joukkue säilyy 6,7% todennäköisyydellä 5-divarissa. Joukkueen jäsenten päätarkoituksena on kasvattaa omaa egoa ja pistetiliä. Jokaisen ottelun jälkeen pukukopissa ripustellaan hirttoköysiä kattopaneeleihin. Pelin jälkeen Derivaatta johtaa laskenta piiriä, jonka tarkoituksena on keksiä matemaattinen selitys vastustajan täydelliseen dominointiin. Lehdistötilaisuudessa kysellään: kuka erotetaan/eroaa, kenelle kuuluu vastuu... tomaatit lentelee ja mangot kolahtelee ovien pieliin fanien kirotessa lammaslaumaamme. Pistesaaliimme=[6-(-5*9)]/17 (valitan "Deri", parempaan ei lyhyellä pysty). Kun asiaa tarkastelee tässä valossa, voin varmaankin todeta selvinneeni miltei ei niin hyvällä arvosanalla kuin pessimistiset povaajat kauden alussa arvelivat.

Nyt kuitenkin olen pakotettu poikkeamaan huonoiksi havaituista tavoistani ja otan kantaa asiaan jota kukaan ei tunnu huomaamaan. Seuramme talous on pahasti retuperällä. Vuoden vaihteen jälkeen pidetyssä kokouksessa rahastonhoitajaksi valittiin Valtteri "letkeä lanne" Lahikainen. Miltei välittömästi tämän jälkeen seuramme sai liitolta pari outoa Tallinnan matka-laskua (1000mk ja 1800mk). Kuukautta myöhemmin "Hän, joka tanssii iltaruskossa Lahikainen" hävisi jäljettömiin. Ja nyt tilimme saldo osoittaa pyöreää nollaa. Joukkueemme journalistin Venski "se, joka todellisuudessa juoksee ikuisesti" Lähdeahon mukaan asioilla saattaa olla yhteyttä. Keihäänheittäjä Jukka "jäähy" Moilanen puolestaan kertoo nähneensä "rahastonhoitajamme" hiljattain MTV3:n kymmenen uutisissa tanssimassa sambaa tammenlehväasussa! Keskusrikospoliisin mukaan Valtterin menneisyydestä löytyy toinenkin vastaavanlainen tapaus parin vuoden takaa. Tuolloin hän syyllistyi silloisen 4-divarin kärkijoukkueen RinSe:n varojen kahmintaan (Nykyisin RinSe kilvoittelee talous vaikeuksien seurauksena 6-divarin häntäpäässä). Olisiko siis "Brassi" Lahikainen kavaltanut rahamme? Vai onko tämä kaikki sittenkin kettumaisen ovelan joukkueen johtajamme J. "Ehkä rahat taskussa" Jussilan juoni? Syytösten paikkaansa pitävyyttä ei tiedä kukaan! Paitsi ehkä Kari-Pekka Kyrö. Ja tietysti Derivaatta, jonka funktiolta ei pääse kukaan piiloon.

Totuus kumminkin on se että rahaa ei ole. Tili on miltei tyhjä. Luottoa ei myönnetä (Ville "Sileä sääri" Honkavirran shortsit eivät kuulemma riitä lainan takuudeksi). Salaperäisten laskujen kuitit polttavat käsissä ja rahastonhoitajan on häippäissyt veroparatiisiin. Siispä haastan sinut rikas lukijani kahdella kympillä mukaan. 20mk ei ole iso raha sinulle mutta voi tuoda elämän pienelle kissan pennulle.

Raitakissojen keräysrahasto:

Meritassa: 106430-209689

Kiitos! Tuotto menee lyhentämättömänä Derivaatalla järjestettävien kauden päättäjäisten kulujen kattamiseen [Palkinnot yms. niin kuin viime vuonna (Hemohessejä ei kustanneta tästä rahastosta)] Ajankohta ilmoitetaan myöhemmin (kirjoitusten jälkeen?) PS. Illan isäntä sai tietää asiasta vasta nyt lukiessaan tämän.

-KAPTEENI-JUURI SAAMIEMME TIETOJEN MUKAAN VALTTERI LAHIKAINEN ON SAAPUNUT HELSINKI-VANTAAN LENTOKENTÄLLE. TULLI ON TOISTAISESTI TAKAVARIKOINUT HÄNET JA HÄNEN OMAISUUTENSA. V.LAHIKAINEN LUOVUTETAAN KRP:LLE JATKOKUULUSTELUJA VARTEN. TAKAVARIKOINNIN YHDESSÄ LAHIKAINEN SAI LIEVIÄ VAMMOJA HUUMEKOIRAN PURRESSA HÄNTÄ NILKKAAN. ENEMPÄÄ TIETOA EMME VIELÄ VALITETTAVASTI PYSTY ANTAMAAN.