Artikkelit

19.2.2001 Onko tämä enää kivaa?

Raitakissojen salibandyjaoston miesten edustusjoukkueen otteet olivat taas totutun heikkoja. Kauden seitsemäs turnaus alkoi kuitenkin hyvin, sillä yleensä niin vaikeasti käsiteltävät aiheet kuten ketjut ja pelitapa saatiin sovittua jo kaksi tuntia ennen ensimmäisen ottelun alkua. Jopa pelaajia oli paikalla. Ippe yritti laskea kuinka monta, mutta oli kaiken derivoimisen yhteydessä jo unohtanut miten yhteen ja vähennyslaskuja laskettiin.

Itse peliin lähdettiin hieman vaikeista asetelmista, sillä vastassa oli EIF, tuo Tammisaaren lippulaiva, joukkue jonka FSIF (finlandssvenskarnasinnebandyförbundet) tunnustaa mestariksi. Titteliottelussa Raitakissat olivat lähinnä suupala nälkäisille vihreäpaidoille. Parasta ottelussa taisi kuitenkin olla Kärpäsen värkkäämä osuma, joka rikkoi kuparisen EIF:ää vastaan pelatuissa otteluissa. Huonointa oli ehkä se, että vaikka pelipaikat oli sovittu etukäteen, niitä ei muisteltu enää kentällä, mistä seurasi lukuisia 2-1 tilanteita ja sitäkin useampia maaleja hyvin pelanneen Petterin vartioimaan byyriin. Jossittelu on kuitenkin turhaa, sillä mestari piti vyönsä vakuuttavalla joukkuepelillä ja veskarilla, joka näytti Mölliltä joka on juuri syönyt Martti Ahtisaaren. Kolmieräiseksi kaavailtu ottelu lopetettiin numeroissa 9-1.

Pelin jälkeen huhumylly alkoi pyöriä. Oliko kyseessä ollut sopupeli? Epäilyksiä herätti ottelun suurinumeroiset lukemat, päättyihän edellinen ottelu vain 3-0. Joukkueen päällikön, Ilpo "päällikkö" Tertsosen pitämässä lehdistötilaisuudessa kerrottiin ettei sopua ollut syntynyt edellisviikolla Tammisaaressa käydyissä neuvotteluissa, vaan ne olivat katkenneet kun Ippe ei osannut ruotsia. Päällikkö kuitenkin myönsi samalla, että hänellä on ollut ongelmia IFF:n asettaman veren sokerirajan kanssa. Ennen seuraavaa ottelua jännitys kasvoi taas huippuunsa. Keitä kaikkia vaivautuisi hallille ajoissa?

Ilpo "derivaatta Tertsonen ja Jaakko "integraali" Kuurne laskeskelivat odotus- arvoksi seitsemän, mutta kuin ihmeen kaupalla kaikki aamulla mukana olleet valuivat kehiin sopivasti viisitoista minuuttia ennen toista ottelua. Taas alettiin puhua voitosta, vastaan kun asettuisi vanha ja väsynyt SYKY. Varsi- naisia muutoksia ei tehty, mutta puolustajille kerrottiin ketkä olisivat puolustajia. Peli lähti iloisesti käyntiin, SYKY ei saanut hyviä maalipaikkoja alussa, ja Ilpo tiesi etsikkoaikansa tulleen: Mikko "Rysty" Aarnio karvasi vastustajaa, joka säikähti (Mikko unohti käydä suihkussa edellisviikolla) ja tarjoili pallon valppaana seisoskeelle Ipelle. Maalihan siitä seurasi, sekä yksi niistä harvoista kerroista kun Raitakissat aloittavat maalinteon. Ikävä kyllä Ilpo ei hetken huumassaan tajunnut että pallon sivaltaminen maaliin tarkoitti myös doping-testiä, johon Ipellä ei ollut suurta hinkua.

Peli jatkui ja maalejakin tuli. Parhaassa iskussa oli Hannu-Pekka "syömähammas" Lähdeaho, joka muodosti Ossi "maalihai" Kärpäsen kanssa kovan tutkaparin. Yhden maalin "Venski" teki veskarin avulla, mutta toisessa hän sahasi Ossin kanssa SYKYN läskimuurin hajalle ja Ossi pamautti pelivälineen tyhjään häkkiin. Maalikarkeloihin otti osaa myös Teemu "Kärkikynä" Partanen muljauttamalla pallon lähes kahdestakymmenestä metristä ohi hölmistyneen SYKY-molarin. Valitettavasti vastustaja rankaisi viisi kertaa kolmannen erän puoliväliin mennessä. Lopussa yritettiin saada Petteri "fan-club" Lahikainen pois maalilta ja katsottiin kenen tasapaino pettäisi ensin ja putoaisi kuudenneksi kenttä- pelaajaksi laidan toiselle puolelle. Se taisi olla Venski, mutta edes hänen tehot eivät voineet vaikuttaa ottelun loppunumeroihin.

Ottelun jälkeen pelaajia vitutti. Onneksi kuitenkin kaikki olivat pelanneet yhtä huonosti; viha ja masennus ei johtanut joukkueen sisäisiin konflikteihin, vaan jokainen ruoski itse itsensä. Jussi "C" Ikola taisi jopa nauttia ruoskan tuimasta hoidosta. Doping-testissä poikenneen Ipen A-näytteestä ei saatu vielä selkoa, mutta jotain johtopäätöksiä voitaneen vetää siitä, että Päällikkö katosi ottelun jälkeen mystisesti Helsingin yöhön.

#80-Rystis