Artikkelit

28.3.2003 Syväluotaus kuluneesta kaudesta

Kissat tekivät tällä kaudella jotain ihmeellistä. Ensimmäistä kertaa kattien historiassa joukkue säilytti sarjapaikkansa, mikä ei oikeastaan ole vielä täysin varmaa. Joukkueenjohto odottelee vain puhelua, joka kertoo Raitakissojen perineen Greasersin paikan nelosessa. Pelit kulkivat jopa niinkin hyvin, että Derivaatta on harkinnut siirtyvänsä penkkiurheilusta takaisin reikäpallon pariin.

Kauteen mahtui myös kaksi harjoitusottelua, yhdet ihan oikeat harjoitukset, muutamia eroanomuksia Käsimies-klubista, sekä muutama sata norsupalloa. Tämän lisäksi saatiin todisteita, joiden valossa Raitakissat ei olisikaan Suomen huonoin joukkue (NYT-liite joskus alkuvuodesta). Lehden toimitus ei varmastikaan ole vielä nähnyt Raitakissojen pelejä. Lopuksi voitaisiin selvittää, mistä tämä ruskea massa oikein koostuu, ilman että siihen tarvitsee koskea.

#2 Hannu-Pekka "Penkki" Lähdeaho
Armotonta rävellystä läpi kauden; yleensä silloin kun pitäisi lyödä palloa, alkaa "Hoopi" kelata penkin kompleksista liikerataa. Ehdotonta plussaa maaleista Greasersia vastaan, nollille ei olisi kehdannut jäädä.

#3 Jouni "Schumi" Jussila
Haastoi varjonsa juoksukilpailuun, mutta ei pärjännyt vielä tällä kaudella. Vihainen rannelaukaus yllätti vastustajat kerta toisensa jälkeen (siis lakipisteen x-koordinaatti yllätti).

#7 Petteri "Punasilmä" Parkkila
Pedu kävi hieman haistelemassa tunnelmaa, mutta hajua oli sekoittamassa kolmetoista kissaa, joten päätti pitäytyä jälkipeleissä.

#9 Jaakko "pro hanska" Vanhala
Hansun läpimurtoa osattiinkin jo odotella, oli vain ajan kysymys, milloin hän lopettaisi kadonneen hanskan murehtimisen. Takoo maaleja kuin Ilmari joskus nuoruudessaan. Useat joukkueet ovatkin jo kyselleet Kassun perään, mutta joukkueenjohto on hinnoitellut katinkultakimpaleensa viiden banaanikossukolapullon arvoiseksi.

#10 Jukka "täähän on ihan kivaa, vaik' en mä kyl totta vie oikee osaakkaan" Vanhala
Ketterä kuin salamanteri, vahva kuin karhu, nopea kuin gepardi, luetteli pelaaja-agentti, joka tarjosi hanskaa toisellekin kädelle. No olihan siinä hieman liioittelua, mutta kyllä tästä miehestä vielä kirjoitetaan 7-päivää-lehdessä.

#11 Jussi "kaikkien kissojen sankari" Ikola
Näyttää aina hyvältä, ja onnistui toisinaan hankkimaan jopa naisia katsomoon, mutta yleensä vain Ilpon. Poikkeaa muista mirreistä myös siinä, että osaa laukoa kovempaa kuin juosta.

#12 Ilmari "milloin se eräpäivä on?" Lahikainen
Tehtyään hurjat pisteet edelliskaudella, Ilu haistoi markkinaraon, ja yritti saada uuden sopimuksen varustettuna pykälällä: ei joukkuemaksua. Kiristettyään joukkuetta kahden turnauksen ajan kuvitteli saaneensa haluamansa sopimuksen. Muuten pelit ovat olleet sitä samaa vanhaa Ilua, eli kentällä tehdään paljon maaleja.

#13 Valtteri "ai alkoks se peli jo?" Lahikainen
Valtteri on perinteisesti ratsastanut aasilla turnauksiin, mutta tällä kaudella hän ilmeisesti unohti siirtää kellonsa talviaikaan. Valun peliä leimaavat lukuisat harhasyötöt, pehmeä pelailu, ja silmät-kiinni-rotaatioliike. Näilläkin ansioilla heltisi pistepörssin voitto, joten Valu saatetaan kaupata pois vielä kun kysyntää riittää.

#16 Olli "sika" Vesterinen
Aiemmilta kausilta tuttua runnomista ei enää oikein nähty, mutta saa pitää sian arvonimensä pelattuaan sääntöjen rajamailla tuntematta mitään sääliä pienikokoisia vastustajia kohtaan.

#35 Petteri "McDonald's" Lahikainen
Testattiin kentällä, ja tulokset olivat erittäin hedelmällisiä. Oppi pitämään mailasta kiinni jo kolmannessa pelissä, ja myöhemmin haastoi Sian kamppailuun kovimmasta voimahyökkääjästä.

#66 Teemu "hapantunut mansikkahyytelö" Partanen
Teemu on kuin sekoitus Ilua ja Valua, sillä ei osaa aina päättää kumpaan suuntaan lähtisi pyörimään. Suuntavaistonsa menetettyään pyörii jopa puolustuspäähän tekemään lisävahinkoa.

#80 Mikko "Känkkäränkkä" Aarnio
Mikolla tehtiin kokeiluja pikajuoksijana, mutta tulokset eivät ole vielä siirtyneet peilistä aikakirjoihin. Lääkkeeksi on kaavailtu penkkiä.

#91 Jukka "Traktori" Moilanen
Kiihtyy niin hitaasti, että Ilpo on jo alkanut kyseenalaistaa Newtonin lakeja. Raitakissoissa tällainen ominaisuus on kuitenkin tervetullut, sillä Jugi ei koskaan ehdi viidenneksi hyökkääjäksi katselemaan vastustajan läpiajoa.

#98 Kimi "Tässä seison enkä muuta voi" Leisma
Kärsii Pikku-kakkonen-syndroomasta, mikä estää pelaamisen iltapeleissä. Torjuu kaikki ne pallot, jotka tulee päin (lue: ei ehdi väistää). Kimiä on myös yritetty kaupata, mutta hintapyyntö, puinen maalivahti, on saanut monet joukkueet perääntymään.