Artikkelit

2.3.2001 Nolo Loppu

Pitkin viikkoa julkisuudessa pyörinyt runsaasti huhuja 5-divisioonassa salibandyä pelaavan joukkueemme, Järvenpään Raitakissojen pelaajien mahdollisista doping epäilyistä. Minulta on useaan otteeseen kyselty selvitystä asiasta. Huhut saivat alkunsa WADA:n (Wanhimmat aineet dokataan aluksi) järjestettyä yllätystestin joukkueellemme. Järjestö on oikeutetusti hyvin huolistaan divaritason urheilun puhtaudesta. Nyt ikävänä velvollisuutena kapteenin ominaisuudessa on kertoa se muunneltu totuus jonka olen joukkueen muun johdon kanssa punonut. Alkuviikosta saimme tietää 6:den urheilijamme A-testin olleen positiivinen. Lisäksi 2:den atleetin näytteissä ilmeni epäselvyyksiä, jotka johtavat uusinta testeihin. Kärynneet urheilijat ovat Valtteri "Samba" Lahikainen (joka testattiin Brasiliassa paikallisen WADA:n edustajan toimesta), Ilmari "The Rintalihas" Lahikainen, Ville "ex-shortsi" Honkavirta, Derivaatta "Ilpo" Tertsonen, Olli "isä" Vesterinen sekä minä itse. Uusintatesteihin joutuvat Tomi "Raketti" Vainikka ja Petteri "Ilopoika" Lahikainen. Jälkimmäisen näyte on aiheuttanut asiantuntioiden keskuudessa kummastusta sen ollessa miltei 27%:sti virtsaa. Vainikan kokaiinin käyttö onkin sitten ollut jo pitempään tiedossa. Varsinaisten positiivisten tulosten antaneista urheiluikoneistamme Lahikaiset näyttävät yksissä tuumin popsineet norsun kaato tabletteja sillä molempien näytteistä löytyi jäänteitä kasvuhormonin käytöstä. Viime vuoden sexisymbolimme, Honkavirran, näyte oli kirkkaan punaista. Tämä on seurausta vain Muumi limonadin yliannostuksesta. Derivaatta puolestaan ei läpäissyt hajutestiä ja suolitarkastuksessa löytyi jäänteitä vaseliinin käytöstä. Olli "Kaikkien pikkupoikien sankari" Vesterinen kärysi surullisen kuuluisasta Hemohessistä. Ikolan (minun näytteeni) sulatti kipon pohjan, joka yleensä johtaa välittömästi 1kk kilpailukieltoon testausvälineitten sabotoinnista.

Julkisuuteen on tihkunut tieto aineet olisivat peräisin Valtteri "Ilmarin veli" Lahikaisen Brasiliasta lähettämästä niin kutsutusta "tulijais säkistä". Muun muassa anonyyminä pysyttelevä joukkueen entinen puheenjohtaja, valmentaja ja kapteeni smokkiin sonnustautunut Korson keisari tukee väitettä tunnustaen avustaneensa maahantuonnissa. Aikaisempaa joukkueen doping käyttäytymistä hän kommentoi sanomalla"-Olutta on enimmäkseen otettu... sisäisesti". Näiden tietojen valossa velvollisuuteni on vahvistaa tieto.

Samba Lahikainen kiistää paikallisen lehden edustajan muukaan kytköksensä asiaan ja väittää näytteen positiivisuuden johtuneen Brasilian lihakarjan korkeista hormoni pitoisuuksista. Ville toteaa Valtterin lausunnon perättömäsi ja selvittää nimenomaan saaneensa muumimehunsa kyseisestä "tulijais säkistä". Hän myös pahoittelee koko kansanpuolesta aineen korkeaa tukkuhintaa. Ilmari myöntää ylpeänä syyllisyytensä ja pitää tekoansa moraalisesti oikeutettuna, "Jokainen olisi asemassani tehnyt samalla tavalla" hän toteaa. Ei niin samba Lahikainen tunnustaa samalla myös osallistuneensa J.F. Kennedyn murhan tausta valmisteluihin. Ippe pitää häneen kohdistuneita syytöksiä osittain perättöminä. Hän myöntää kyllä käyttäneensä vaseliinia suolen sisäisesti mutta kiistää julki- suudessa liikkuneen huhun joukkue tovereiden osallisuudesta asiaan. Tertsonen selvittää asian olleen vai "poikien kokeiluja". Olli ihmettelee Derivaatan kainostelua ja kertoo nimenomaan hänen avustaneen levityksessä. Lisäksi hän vahvistaa huhun aineen laajemmasta käytöstä. Omaa käryään hän kommentoi vähäsanaisemmin "Luulin pussissa olleen pirtua". Omasta puolestani tyydyn odottamaan B-testin tulosta ennen henkilöllisyyteni paljastumista. Ossi "The Peppu" Kärpänen on myös innoittautunut paljastamaan omia tekemisiään. Hän nimittäin väittää kivenkovaan olleensa kasvuhormoneja käyttäneessä ryhmässä. WADA:sta asiaa kommentoidaan "-Poika vaan uhoo!". Tämä lieneekin totuus sillä toissa vuonna Ossi teki vastaavanlaisen perättömän ilmiannon itsestään. Silloin hän epäili itseään naishormonien käytöstä, mutta luopui syytteistä todisteiden puuttuessa.

Joukkueen johdosta asiasta tiesivät vain puheenjohtaja Jussila, kapteeni Ikola, rahastonhoitaja Valtteri Lahikainen, velipoika Ilmari, Venski, Derivaatta, Vesterinen, Rysty ja Hanska sekä kolme muuta henkilöä. Honkavirta ei todellisuudessa tiennyt asiasta. Playboy:n tietämyksestä ei ole varmaa tietoa. Kaikkia kuitenkin kiistävät tietävänsä ja pysyttelevät MR Derivaatan integrointiin perustuvassa paltu- rissa. Paitsi Venski joka tulee lavertelemaan totuuden tiedotusvälineille lähipäivinä. Johto kiistää myös talous vaikeuksien liittymisen asiaan.

Mahdollisista "hyllytyksistä" ilmoitetaan myöhemmin. Doping testauksesta vastaavan johtavan lääkärin J.Kekin mukaan vastaavissa tapauksissa on ollut tapana langettaa kyseisille atleeteille puolen vuoden kilpailukielto. B-testien tulokset kuitenkin tulevat viivästymää J.Kekin loman vuoksi pari kolme viikkoa. Tämä merkitsee että urheilijat saavat osallistua kaikesta huolimatta seuraavaan turnaukseen.

Nämä käryt eivät valitettavasti ole sarjassaan ensimmäiset. Saamieni tietojen mukaan toissaviikolla sinitakkien järjestämässä "Jos otan en aja"-testissä kiinni jäivät mm. Hanska sekä Partanen. Seurauksena oli molemmille 30 etunojapunnerrusta jotka suoritettiin heti välittömästi rikospaikalla. Partasen rike oli kuitenkin sen verran lievä että hän sai tehdä naisten vastaavia liikkeitä. Nämä käryt eivät tule vaikuttamaan palaaja kokoonpanoihin.

En voi kuin pahoitella tapahtunutta ja toivoa että vastaavaa emme enää joudu kokemaan. Onneksi 6 divarissa ei suoriteta vastaavia testauksia. Nöyrin anteeksi pyyntöni on osoitettu koko Suomen kansalle. Lisäksi välitän joukkueenjohdon tiedotteen, jossa se pyytää mm. joukkueenfaneilta anteeksi aiheuttamaansa katastrofaalisen suurta häpeää. Toivon vain enää, että jokainen käy omatoimisesti tekemässä tarjouksia Keltaisen pörssin sivulla "tulijais pussin" jäljellä olevasta sisällöstä. Pussi ei ole kaupan, sillä pussi on "Samban" henkilökohtaista omaisuutta. Valitan.

- Kapteeni -