Artikkelit

27.11.2000 Raitakissat Ruskeasuolla

Raitakissat lähtivät kauden kolmanteen turnaukseen kovin odotuksin. Ensimmäinen vastustaja tuli olemaan heikoksi arvioitu Syky. Toisessa ottelussa vastaan asettuisi 3. lohkon kärki- sijoilla keikkuva Lightning. Kokoon oli saatu 12 pelaajaa ja imuri. Syystä tai toisesta oli muutama pelaaja jäänyt pois.

Ensimmäinen peli starttasi 11.00, ja tuossa vaiheessa eräät nimeltä mainitsemattomat pelaajat seikkailivat vielä Pohjoisväylällä. Minuutti ennen pelin alkua ei kukaan tiennyt missä kentässä pelaisi. Maalissa aloitti joukkueen kakkosveska Olli V. , ykkösveska P.Lahikaisella oli nimittäin vähän muita kiireitä. Ennenkuin kukaan ehti Raitakissaa sanoa oli Syky jo 4-0 johdossa. Peli oli totutun paskaa, jokainen seilasi täysin vailla päämäärää kentällä, ainoa joka oli jotenkin mukana oli Olli, joka torjui mm. rankkarin. Erän lopussa ykkösveska P.Lahikainen kuitenkin korvasi Vespan, joka siirtyi hengenluojaksi ja juomapullon täyttäjäksi. Toinen erä oli lähes samanlaista, vaikka numerot eivät juuri muuttuneet. Toisen erän jälkeen tilanne oli jotain 5-1, maalimme teki Ilmari (luultavasti). Viimeisessä erässä Raitakissojen meno jatkui nihkeästi. Sykyläiset takoivat pelissä lähes kaikki maalinsa maalin edestä, jossain siis mätti. No peli taisi päättyä 8-2, Pedu avasi maalitilinsä lopussa.

Pelin jälkeen Raitakissat tunsivat itsensä ylisurkeiksi. Joukkuetta verrattiin mm. viemärissä lojuvaan oksennukseen. Suihkun jälkeen oli ravitsevan aterian vuoro. Ruokailun jälkeen joukkueen kapteeni J.Ikola(Ilari) ja taustapiru Vespa päätyivät kriisi- palaveriin. Ilari lanseerasi markkinoille uuden taktiikan. Tähän asti Raitakissat olivat pelailleet täysin vailla päämäärää, nyt sellainen oli keksittävä. Taktiikkamme oli perustaa keskikentälle muuri, jonka läpi ei tultaisi. Kärkeen jätettiin yksi ja puolustukseen yksi mies. Alkuhämmennyksen jälkeen Ilari pystyi jakamaan jokaiselle oman ruutunsa. Jopa Ilpo taisi ymmärtää, että Ilari on tosissaan. Toisen pelin alkua odoteltiin kärsimättömänä. Osa joukkueesta lepäsi ja osa laski fysiikan laskuja ja tutki MAOLia, kukakohan? Kun Lightningin pelaajat tulivat vihdoin kentän laidalle, hienoissa pelipaidoissaan, tiedettiin, että nyt oli tosi kyseessä. Vihdoin toinen peli alkoi. Ensimmäinen erä oli yllättävänkin tasaista. Raitakissat yllättivät jopa itsensäkin pelaamalla järkevää ja varmaa peliä. Ensimmäisen erän kohokohta tuli kun Ilpo "the Raataja" Tertsonen sai pallon ja veti komealla kääntärillä maaliin. Hyvä Ilpo!!! Lightning nousi tasoihin, mutta ensimmäinen erä oli erittäin lupauksia antava. Toisessa erässä joukkue jatkoi samaa mallia. Kärjessä Ville ja Ilmari jaksoivat juosta kiitettävän hyvin. Maantiekiitäjä Honkavirta, joka ennen peliä oli ollut väsynyt edellisillan yöjuoksujen takia, oli kuin uudesti syntynyt.

Kylmää vettä tuli kuitenkin niskaan kun Lightning meni 2-1 johtoon. Viimeisessä erässä oli päätetty taistella. Ilmari tekikin hienosti tasoituksen. Pian tasoituksen jälkeen Raitakissat sai hyvästä paikkaa vaparin, jota asettuivat juonimaan Ilmari, allekirjoittanut ja Ilpo. Sovittiin kuvio, jonka oli tarkoitus toimia, ja niinhän se toimi Ilpo pisti allekirjoittaneen längistä pallon Ilmarille, joka tykitti sen ylänurkkaan. Raitakissat siirtyi JOHTOON. Ehkä ajatukset siirtyivät jo summerin soittoon, tai johonkin muuhun, mutta niin vain iski loppupaniikki ja Lightning kuittasi tasoituksen. Pari minuuttia ennen loppua sai vastustaja vielä rankkarin, jonka Petteri kuitenkin selvitti. Näin ollen peli päättyi tasan ja PISTETILI avautui. Pukukopissa parhaaksi valittiin Ilpo, joka tehtaili tehot 1+1. Ilpolle onnistumiset varmasti jokainen soi, sillä Ilpo oli vaeltanut viisi ensimmäistä peliä jokseenkin varjojen mailla.

Vaikka yksi piste ei ole paljon, on sen tuoma itseluottamus sellainen jolla seuraavassa turnauksessa tulee lisää pisteitä. Kunhan vaan pidetään kiinni taktiikasta, niin kohta kutsuu 4. divari.

Seuraava turnaus on parin viikon päästä ja silloin nähdään toivottavasti myös Ossi mukana.