Artikkelit

7.2.2005 Kissojen hattutemppu

Seitsemäs turnaus oli alkava ottelulla jumbo-KURVAa vastaan neljältä, auringon jo aloitettua rumien naamojemme halveksunnan. Tappiolla olisi vielä ollut mahdollisuuksia päästä kutoseen, joten panostakin riitti. Kissoilta puuttui taas muutamia pelaajia: molemmat veskat, Petteri ja Leino. Ai niin, Villekään ei ollut paikalla. Maaliinkin piti joku laittaa ja koska kukaan ei juuri osannut torjua, teki Derivaatta muutamia pintaintegraalilaskuja ja päätyi tulokseen, että Moilasella oli suurin todennäköisyys onnistua pallon pysäyttämisessä. Laskut kuulemma sisälsivät pieniä epävarmuustekijöitä, sillä mm. rintakarvojen lukumäärää ja verenkierron dynamiikkaa ei otettu huomioon.

Maalinteon aloitti Valtteri, jonka peli on tällä hetkellä aika kovassa kuosissa. Rannelaukaus ei lähtenyt mistään ihanteellisesta paikasta, mutta yleensä kun laukoo kovaa kohti takayläkulmaa, menee pallo perille asti. KURVA tasoitti pelin, mutta sitten Ilari otti salaisen aseensa käyttöön lämäten pallon puolesta kentästä sisään. Toisessa erässä ei maaleja nähty lainkaan. Kolmas erä lähti käyntiin kuin Corolla pakkasella: vastustaja meni nopeasti kahdella maalillaan johtoon. Jälkimmäisessä Rysty vei ensin kaksi KURVAn peluria kahville ja lopuksi itsensä, jolloin pallo meni Murphyn lain mukaisesti vastustajalle aivan maalin eteen. Mutta kuten viimeksikin KURVAa vastaan, kissat tekivät pelin viisi viimeistä maalia. Näistä ensimmäiset kaksi teki Kavaltaja, molemmat maalin takaa lähteneistä syötöistä. Toinen oli ilmasta lyötynä jopa hieno. Ilari, Tomppa ja Valtteri tekivät pikavauhtia kolme häkkiä lisää ja peli oli selvä. Aikaa viidennen ja seitsemännen maalin välillä ehti kulua hurjat 1:11, millä saatiin taas yksi ennätys rikottua. KURVAn touhussa oli kyllä yhtä vähän tolkkua kuin kissoillakin, yksilöt vain olivat, jos mahdollista, vielä huonompia. Muut kahdeksan jengiä ovat päivän pelien jälkeen yli yhdeksässä pisteessä, joten KURVA ei voi edes teoriassa päästä kissojen edelle. Näin kattilauma säilyttää paikkansa vitosessa jo kolmannen kerran ja vieläpä perättäin, huikeaa!

Toiseen peliin tuli vastustajaksi Light Ironin E-junnut. Joukkio ei harrasta runsasmaalisia pelejä, eikä sellaista nähty nytkään. Nuoret toivot saivat taas pitää palloa aivan rauhassa kissojen nuollessa turkkiaan. Pyöritys oli tälläkin kertaa tehotonta, mutta nyt vintiöt eivät sortuneet typeriin virheisiin, joista kissa on joskus leipänsä saanut. Kisujen ainoan maalin teki Päällikkö Ilarin ensin tuotua palloa 30 jaardia ? väkisin. Naperot tekivät kuitenkin yhden maalin enemmän, eikä viimeisen minuutin 6 vastaan 5 peli tuottanut tulosta, vaan pallo päätyi tyhjään kissamaaliin. Jonkun verran paniikkia kuitenkin saatiin aikaan karvauksen aktivoimisella. Kuriositeettina voidaan vielä mainita, että viimeisissä kymmenessä turnauksessa eivät kissat ole voittaneet jälkimmäistä peliä. Huono kunto vai liikaa BigMac-aterioita kenties? Ensi kautta odotellessa rooliksi jää muiden kiusaaminen.