Artikkelit

5.11.2004 Kissojen maraton

Kolmas turnaus vei epätoivoiset katit uudelle areenalle Keravalle. Ekaan peliin nuorta Light Ironia vastaan rivit saatiin vielä kuntoon. Poissa olivat VMTL-osasto, eli Phiibei, Roadrunner ja Playboy, ja mummola-osasto johon kuului Valtteri "Pohjanmaa" Lahikainen, Jukka "Turku" Moilanen ja Kim "Järvenpää" Leisma. Kun vielä Jari oli lähtenyt jäähdyttelemään SB-97:ään, saatiin kenttiä tasan kaksi. Tämän kai pitäisi rytmin kannalta olla hyvä, mutta rytmiin saadaan toki häiriöitä kun kunto pettää. Eka erä ei hyvältä näytä: pallo on vastustajan hallussa noin 12 minuuttia, käy mirrien maalissa kolmasti ja Ilari loukkaa nilkkansa. Ilmarin tekemä maali pitää kuitenkin kipinän yllä. Toisessa vastustaja jatkaa näyttävää syöttelyään, mutta se ainoa läpiajon aiheuttava kolahtaa Tompan lapaan, joka ei hyvästä tarjoilusta erehdy. Päällikkö käy pian laittamassa lisää pökköä pesään. Sama ralli jatkuu vikassa erässä: junnut yrittävät itse rakentaa maalipaikkoja, olisi ehkä kannattanut vaan lahjoittaa pallo kissoille ja hakeutua pelattavaksi Jupen eteen. Seuraavan kassin heittää Hanska Jr. tuplaten samalla maalitilinsä oranssimustissa. Ottelu päättyi lopulta 5-4 voittoon, ja oli niitä harvoja, joissa vastustaja tekee työt ja kissat maalit.

Tätä riemuisaa tulosta lähti laivalle juhlimaan puolet joukkueesta. Lohkon paalupaikoilla viihtyvää HePaa vastaan sipsutti tasan kentällisen verran kissaa. Oli siinä pää pyörällä kun vaihtopenkiltä ei kuulunutkaan samanaikaisia ohjeita: "Syötä!" "Lauo!" "Juokse!" "Käy parturissa!". Tavoitteena oli pelata 45 minuuttia. Tämä oli kuin olikin mahdollista, sillä kissakvintetti oli lähes koko ajan liian väsynyt hyökkäämään. Näin ollen ylivoimahyökkäyksiä ei kauheasti tullut kumpaankaan päätyyn, ainakaan 2-1 typpisiä. Peli muistuttikin usein enemmän golfia, kun Jupen lisäksi Jouni ja Rysty majoittuivat maalin eteen ja vastustaja yritti putata sisään. Noin 50 kertaa pallo kolahti lihamuuriin tai päätyseinään, mutta toki myös 11 kertaa verkon pohjalle. Viivytystaistelu päättyi 11-2 lukemiin. Hiki tuli kyllä molemmille ja kissoillakin oli sentään! muutamia tilanteita. Sääli sinänsä ettei pelaajia enempää ollut, sillä tasoero ei ollut muuten liian suuri.