Artikkelit

23.2.2004 Raitakissat hiihtolomalla

Tuskin oli aurinko noussut, kun kattilauman oli määrä varmistaa Chiefsin sarjanousu kahdeksannessa turnauksessa. Kaikki näyttikin olevan päällisin puolin kunnossa; mirrejä hortoili hallin käytävällä transsinomaisessa tilassa kun vastustaja oli jo vetänyt ohjatut aamudrillit täydellä miehistöllään. Lyhyt vilkaisu oranssiin häröpalloon antoi vaikutelman että jotain puuttui. "Jotain" olikin vain Ilmari, Playboy, Jari, JJ, Ana ja HanskaRUKkanen. Tosin onhan pari Lahikaista ennenkin tehnyt viime hetken hyökkäyksen vihollisen selustaan laskuvarjon kanssa. Mutta ei, tänään teimme paluun vanhoihin hyviin aikoihin ja vääntäisimme pelit yhdeksällä kenttäpelaajalla. Sovittiin, ettei turhia juostaisi, ja siksi palloa lähdettiinkin oma-aloitteisesti kuljettamaan kohti laukaisusektoria - sitä pientä suorakaidetta maalin edessä - pelisilmä haudattuna jonnekin auringonsäteiden ulottumattomiin. Kaksi erää peli kuitenkin sujui kummallisen hienosti; Chiefsin tähtipelaajat pitivät palloa ja laukoivat, kisulit tekivät maalit. Valtterin tekemä toinen maali oli jopa juuri sellainen, mitä toivoisi nähtävän vielä muuallakin kuin Urheilukanavalla: pallo pelataan nopeilla syötöillä tekopaikkaan ennen kuin vastustaja ehtii kissaa hihkaista. Mutta sitten, Ippe on taas kerran siellä missä sen kuuluukin olla, siis siellä missä ei tarvita ja mailansa Valtterin etuhampaassa. Hutera 3-2 johto, yhdeksän kissaa ja yksi erä jäljellä, voiton kannalta jompiakumpia oli liikaa. Kolmas erä: Rysty painaa toisen maalinsa nopealla kääntörannarilla (Hyvä Mikko! toim. huom.), ja kissat siirtyy vielä kerran johtoon. Mutta senhän jo tiedämme, miten pelissä käy kun kissat sitä johtaa alle viidellä maalilla kolmannen erän puolivälissä. Väsy alkoi painaa ja karmeita virheitä sattui… no, itse kullekin. Peli päättyi silti vain 7-5 tappioon, oliko joku vastustaja pelannut salaa Raitakissoja Micmac-Onlinessa muhkealla kertoimella 16.67?

Ja sitten tauon paikka, toisessa pelissä FB WW olisi helpompi nakki. Valtteri tilkittiin kuosiin ja Hanskajruk lopetti vemppaamisen. Alussa homma toimi jotenkin, ja Venkenzeizsky tajusi vihdoin poistaa sinetin ketsuppipullosta. Vähän sieltä lorahti tarkan rannevedon merkeissä, mutta sitten "parasta ennen 2004"-leiman punainen möhnä otti ja meni uudelleenkiteytymään juuri ja juuri pullonkaulaa suuremmiksi hiloiksi. Ja pian maaleja alkoikin sataa nyhvökattien päädyssä ilarimaisesti: edestä, takaa, vierestä, sivusta, ylhäältä, päältä ja miinuskulmasta. Voidaan toki heittää arvaus, että tämäkin peli olisi paremmin jaksettu jos Valu olisi pelannut koko ekan pelin. Lopussa vastustaja kyllästyi maalien hakkaamiseen ja alkoikin hakata Rystyä, tosin ne ehti saada vain kolme osumaa, joista yksi meni ohi ja osui vain mailaan, mutta jäähy siitäkin tuli. Kolmella viittä vastaan alivoimaa vastustaja ei hyvistä paikoista huolimatta pystynyt hyödyntämään, joten neljän viikon talvihorrokselle päästiin 8-3 numeroissa. Hyvästä yrityksestä huolimatta kattikaravaanin putoaminen ei ole enää omissa käsissä, eikä edes Ipen, vaan kaiken pitää osua kohdalleen jotta moinen kävisi toteen. Ja vikaan turnaukseen sitten kaikki paikalle, varataan ne golfvuorot vasta myöhemmin.