Artikkelit

26.11.2002 Leipää ja sirkushuveja

Raitakissat tiesivät, että tämä kolmas turnaus tulisi olemaan vedenjakaja koko kaudelle. Jos nyt kolahtaisi kaksi voittoa voitaisiin vielä puhua salibandy joukkueesta, kaikki muu tuntuisi tappiolta. Turnaukseen oli valmistauduttu jopa pelaamalla HARJOITUSOTTELU tosin kaksi viikkoa aikaisemmin. Tuo otteluhan oli historiallinen, koska pelissä Kissoja vahvisti Herra Isoherra Herra Tertsonen. Näin Ilpo todisti olevansa kunnon karpaasi ja rikkovansa kaikki testamenttissaan ja mediassa luvatut lupaukset. Selkärankaa Ilpo, selkärankaa! Tuon harjoitusottelun jälkeen Kissojen valmistauminen noudattikin normaalia kaavaa, eli "harjoitusten" sijaan mentiinkin leipomaan rusinapullia, maila homehtui jonnekin kaapin perukoille. Turnauksesta jäi pois vain Pedu (koko vaRTalokipsi) ja kun tilalle tuli kautensa aloittavat Lahikaiset Ilmari "mikä Raitakissat, mikä lisenssi?" ja Petteri "tänään opetellaan käyttämään mailaa pallonhallintaan" niin kaikki näytti melko hyvältä. Turnaus pelattiin tutuilla kentillä kun matka kohdistui jälleen Campoon.

Ensimmäisessä pelissä tuli vastaan hännänhuippu apua tarvitseva HeLP. Kuten odottaa saattoi Raitakissat lähtivät peliin loistavalla asenteella. Kissat näyttivät heti alusta alkaen kuinka hienosti he sopeutuvat vastustajan määräämään pelin tempoon. Kiitos Ilmarin ja Valtterin Kissat menivät pelissä pikaiseen 2-0 johtoon. HeLP kavensi 2-1 ja nämä lukemat kestivät aina viimeiseen erään asti. Pelistä ei ole hirveästi kerrottavaa, Raitakissojen peli tökki lähes kaikessa missä peli vaan voi tökkiä. Ylivoima oli kuin suoraan Hitchcokin kauhuleffasta, tyhmiä jäähyjä otettiin enemmän kuin tarpeeksi ja kentällä juostiin/käveltiin vailla suurempaa päämäärää. Viimeisessä erässä tarjottiin yleisölle taas tuttua sekoilua a´la Raitakissat. Päästetään vastustaja tasoihin, mennään johtoon ja annetaan vastustajan tasoittaa minuutti ennen loppua. Onneksi ihmekaksosten vire oli tässä pelissä vielä tallella, Ilu ja Valu järjestelivät voittomaalin 13 sekuntia ennen loppua, huh huh! 4-3 voitto toi kaksi pistettä, mutta eipä juuri muuta. Ilmari ja Valtteri olivat tekemässä jokaista maalia, joten siitä voi päätellä jotain materiaalin leveydestä. Pelissä oli puolustukseen palannut legendaarinen pakkipari Ikola-Lähdeaho, jonka toinen osapuoli oli pelissä ulkona kuin … no, paska. Enkä tarkoita kuumeessa pelannutta kapteenia. Isä Vesterinen ei nähnyt tarpeelliseksi vaivautua vielä tähän peliin, koska vastassa oli "vain" sarjajumbo. Toiseen peliin nopeusrajoituksia rikkonut Runnoja jo ehti.

Ennen toista peliä käytiin taas vetämässä terveelliset Mäkin läskit, hiilihydraatteja ja silleen. Toisessa pelissä tulisi vastapuolelle sarjakakkonen MasHa. Peliin tehtiin muutoksia siirtymällä kolmeen pakkiin ja kolmeen ketjuun. Kissat saikin otteluun loistavan alun, alle minuutissa oltiin jo johdossa, MasHa kuitenkin meni johtoon kunnes lisääntyneestä peliajasta innostunut Rysty toi Kissat tasoihin kuuluisalla kääntörannarillaan©. Ensimmäinen erä 2-2. Toinen erä olikin sitten parasta Raitakissaa pitkään aikaan, kiitos tulessa olleen Rystyn. Ensin loistelias syöttö Jaakko "hanska, ex-hanska, hanska, ex-hanska" Vanhalan kauden avausmaaliin ja tämän jälkeen vielä nerokas vaparimaali. Näiden suoritusten jälkeen tulivat rusinat pakollisiksi jokaisen Kissan ruokavalioon. Toisen erän jälkeen johtomme oli 4-2. Viimeisessä erässä odotettiin sitten enää Raitakissojen katastrofaalista loppua. Kauan se kesti, mutta odotus palkittiin! Vastustaja tasoitti minuutti ennen loppua ja teki voittomaalin 6 sekuntia ennen summerin soittoa, alivoimalla!!! Häpeä oli se tunne, joka valtasi monet kissoista. Kimi yritti pitää viimeisessä erässä pisteistä kiinni, mutta ei voinut yksin mitään. No, se ei pelaa, joka pelkää sanotaan, mutta auttaako se mitään, no ei hittoikaan!

Turnauksen jälkeen voidaan sanoa, että piste/peli tahti säilyi vielä ja rikottiin samalla vitosdivarin piste-ennätys ( ennen tätä 5 pist.). Kissat keikkuu siellä jossain sarjan keskivaiheilla. Putoaminen on kohta jo vältetty, mutta nousuun tarvittaisiin jo jotain kadonnutta Lahikaisen veljestä, mieluiten sellaista joka ei ole perinyt Petterin käsiä… Seuraava turnaus on vähän ennen Joulua 15.12. Sen j älkeen katsotaan ansaitseeko Kissat pukilta muuta kuin rusinoita.